MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zimno w domu.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2009-01-08 17:32:20 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kazdy z grubsza napisal gdzie mieszka. Gratuluje dobrego wyboru, my dalej siedzimy w naszych "namiotach" ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

skibiki

Post #2 Ocena: 0

2009-01-08 17:56:07 (16 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Cytat:

2009-01-08 17:26:48, anmi napisał(a): mieszkam w nowym domu i ogrzewanie na pewno nie jest ciągle włączone:-o siedzę w koszulce z krótkim rękawku, śpię w samej skórze :-]pod kołderką.

ZAZDROSZCZĘ:-]
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-01-08 18:45:32 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Ja mam tak że w salonie (na dole) kaloryfer jest otwarty na maksa i jest zimno, a na górze otwieram na pół gwizdka i jet ciepło. Chyba rzeczywiście ciepło ucieka przez podłogę...
A w kuchni mądrzy instalatorzy w ogóle nie dali kaloryfera, bo wcześniej jeszcze mądrzejsi stolarze zabudowali całą kuchnię dookoła szafkami. Zębami wydzierałem miejsce na lodówkę, zmywarkę i... kaloryfer, który jak się pośpieszą to może w lipcu zamontują..
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ciupek77

Post #4 Ocena: 0

2009-01-08 20:58:22 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

A u mnie luzik,cieplutko:-)pewnie przez to ze ten caly termostat czy jak go zwali w salonie nie dziala(mam podejrzenia ze kabel tylko idzie w scianie ale nigdzie nie podlaczony,bo jakby nie ustawic to i tak pali na caly zicher).Minusem jest to ze w zeszlym roku za caly okres grzewczy przyszlo jakies400 do placenia za gaz,a w tym roku juz na swieta dostalismy na prawie 350...Aha i cos hydraulicy spitolili bo nie mozna boilera wylaczac.Zawsze jak go wylaczymy to sie kalafiory zapowietrzaja i musze rundke po chacie robic z kluczykiem i odpowietrzac.Wychodzi w koncu na to ze z lenistwa czasem duszno i czlowiek sie poci.Ale jak to mowia lepiej sie 3 razy spocic niz raz zmarznac.W robocie dosyc namarzne(az sie nie chce w nocy z domu wychodzic).Ostatnio bylo jakies 10st mrozu i dalo niezle popalic...

Do góry stronyOffline

Basiapsk

Post #5 Ocena: 0

2009-01-08 21:34:19 (16 lat temu)

Basiapsk

Kobieta

Z nami od: 18-05-2008

Ja mieszkam w bliżniaku , gaz mamy na kartę, ogrzewanie mam włączone cała dobę i dziennie nas wychodzi to ok 3-4 funtów i mamy cieplutko w domu. Ciepło ucieka do góry więc w sypialniach mamy nawet 24 stopnie choć termostat jest ustawiony na 21. Współczuję tym co muszą marznąć...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2009-01-08 22:03:32 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Mozna na to spojrzec inaczej: hartujemy sie :-)

Ale, ale, mam juz w salonie 18 stopni :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2009-01-09 00:26:53 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja mam strych ocieplony, od podlogi tez nie ciagnie, okna wymienione, chociaz z nostalgia wspominam te sash okna, ale nie stac mnie bylo na double glazing sash (a szkoda), w sypialni okno na noc otworzone, bo chociaz lepiej spie w chlodnejszych temp, to nienawidze wstawac rano jak jest zimno. W domu temp 20-22 stopnie non stop (w kuchni to tropik jak obiad gotuje, jak zapomne kaloryfery skrecic), ogrzewanie gazowe (kuchnia tez) i dziennie okolo 4 funty. Nie moge na Victorie narzekac :-D za budownictwo.
Ada

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2009-01-09 01:39:14 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Matko swięta.W takim razie ja nigdzie nie ruszam sie z mojego mieszkanka.Czasem,to przegládałam ogłoszenia,bo nas najzwyczajniej waścicielka wk****a.
Chyba teraz będziemy sie mizdrzyc do niej by przedłuzyc umowe na 3-ci rok z kolei.
Mieszkam sobie na osiedlu,dośc nowym bo z połowy lat 90-tych.Takie sobie domki z ogródkami z cegły czerwonej.Moje ieszkanko jest na winklu czyli z samego brzegu.Okna podwójne,fakt,że starsze ale są.Mieszkanko cieplutkie.Teraz mam koszulke na ramiączkach.Ogrzewanie jest nastawione na min lub 1. Gdy były te mrozy,to i dwójke dawałam.Na dole to zimniej i nawet kupilismy dywan do salonu,bo cos tak chłodniej ale na górze-Bora Bora.
dzieci były chore i trzeba było je wygrzać.
W salonie to mi zimno idzie przed szklane drzwi z ogrodu.
ale za tą wygode trzeba płacić.Przez 3 mies 15włamań do domu.czasem podczas obecności gospodarzy,czasem nie.Ostatnie włamanie dośc drastyczne: rano gdy kobitka otwierała drzwi,bo ktos tam dzwonił,wbili jej nóż w brzuszek.2operacje i jest ok.
Wracając do tematu: gdzie te nasze domy w Polsce? Ocieplone,z pustaka czy cegły,podwójne okna..aaaachhhh

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2009-01-09 08:35:40 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Widmo wlaman przekonaloby mnie do przeprowadzki. Cieple mieszkanie mozesz znalezc przeciez gdzies indziej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,