MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiza do USA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 3 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

slymayra

Post #1 Ocena: 0

2009-05-19 00:56:26 (16 lat temu)

slymayra

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2008

Witam.Napewno na wizyte z konsulem musisz zabrac wyciagi z kata co najmniej z ostatnich 2 ,3 miesiecy(to napewno sprawdzaja),dobrze jest tez wziac inne dokumenty takie jak potwierdzenie z zakladu pracy , ze sie pracuje,wynajmu mieszkania itp ,cos co upewni konsula ze masz do czego wracac .Pokazuj zaswiadczenia tylko kiedy cie o to poprosza.Im dluzej mieszkasz w UK tym wieksze szanse na otrzymanie wizy.Pamietaj aby dobrze wypelnic aplikacje w internecie i wydrukowac ja dobra drukarka(laserowa)gdyz wazny jest kod paskowy na aplikacji.Jezeli go nie beda mogli zeskanowac nie masz szans widziec sie z konsulem.Potem trzeba zadzwonic na ich infolinie(tylko z tel. stacjonarnego ,koszt ok £1.20 za min)aby sie umowic na apojme-trzeba tez odrazu zaplacic(nie wiem ile teraz)-nie wszystkie karty platnicze sa honorowane.Jezeli otrzymasz wize ,to koszt przesylki Twego paszportu to jakies £18-w ambasadzie akceptuja wszystkie karty.Pamietaj o dobrym wymiarze zdjecia(jezeli zly wymiar nie wejdziesz do ambasady-a sprawdzaja dokumenty szczegolowo i to parokrotnie).Do ambasady nie wolno zabierac zadnych elektronicznych rzeczy takich jak telefon ,klucze sam. z centralnym zamkiem lub alarmem (nie wpuszcza Cie na portierni).Badz spokojny i podchodz do tego na luzie-zycze powodzenia.
Bylem w tym roku w Miami( i poplywalem )i warto bylo pochodzic za ta wiza -trzymam kciuki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

chinczyk

Post #2 Ocena: 0

2009-05-19 08:11:25 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

jezeli wszystkie papiery i 'te sprawy' sa ok to czy da sie wszystko zalatwic w ciagu jednego dnia?
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2009-05-19 08:16:50 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-05-19 10:19:19 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-19 08:16:50, niucha007 napisał(a):
To ja tez cos dorzuce, moja szwagierka ma siostre w USA i chciala do niej jechac na 2 miesiace na wakacje, 3 czy 4 razy starala sie o wize i jej nie dali:-o Bo podejrzewali ze moglaby tam juz zostac na stale czy jakos tak.
No i w koncu nie poleciala nigdzie.

Może nie potrzebnie się chwaliła że ma siostrę.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

slymayra

Post #5 Ocena: 0

2009-05-20 00:34:03 (16 lat temu)

slymayra

Mężczyzna

Cytat:

2009-05-19 08:11:25, chinczyk napisał(a):
jezeli wszystkie papiery i 'te sprawy' sa ok to czy da sie wszystko zalatwic w ciagu jednego dnia?

To wszystko zalatwia sie w ciagu jednego dnia , jedynie na paszport (jezeli otrzymales wize )czeka sie ok 3 dni
pozdro

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2009-05-20 08:44:22 (16 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2009-05-19 00:56:26, slymayra napisał(a):
Witam.Napewno na wizyte z konsulem musisz zabrac wyciagi z kata co najmniej z ostatnich 2 ,3 miesiecy(to napewno sprawdzaja),dobrze jest tez wziac inne dokumenty takie jak potwierdzenie z zakladu pracy , ze sie pracuje,wynajmu mieszkania itp ,cos co upewni konsula ze masz do czego wracac .Pokazuj zaswiadczenia tylko kiedy cie o to poprosza.Im dluzej mieszkasz w UK tym wieksze szanse na otrzymanie wizy.Pamietaj aby dobrze wypelnic aplikacje w internecie i wydrukowac ja dobra drukarka(laserowa)gdyz wazny jest kod paskowy na aplikacji.Jezeli go nie beda mogli zeskanowac nie masz szans widziec sie z konsulem.Potem trzeba zadzwonic na ich infolinie(tylko z tel. stacjonarnego ,koszt ok £1.20 za min)aby sie umowic na apojme-trzeba tez odrazu zaplacic(nie wiem ile teraz)-nie wszystkie karty platnicze sa honorowane.Jezeli otrzymasz wize ,to koszt przesylki Twego paszportu to jakies £18-w ambasadzie akceptuja wszystkie karty.Pamietaj o dobrym wymiarze zdjecia(jezeli zly wymiar nie wejdziesz do ambasady-a sprawdzaja dokumenty szczegolowo i to parokrotnie).Do ambasady nie wolno zabierac zadnych elektronicznych rzeczy takich jak telefon ,klucze sam. z centralnym zamkiem lub alarmem (nie wpuszcza Cie na portierni).Badz spokojny i podchodz do tego na luzie-zycze powodzenia.
Bylem w tym roku w Miami(i poplywalem )i warto bylo pochodzic za ta wiza -trzymam kciuki

Jakie wyciągi z konta? Ja im nic nie pokazywałem. Nawet zaproszenia nie chcieli. Baba w pierwszym okienku zapytała czy mam jakąs dokumentację na to, że nie będę chciał zostać, to ją wysmialem. Powiedziałem, że moja dokumentacją jest obecna sytuacja, że USA mi się nie opłaca i ich waluta jest słaba. Tu mam kaskę i dwie godziny lotu do dentysty w Polsce. W drugim okienku baba nic nie chciała, pogadała o moim wykształceniu i wypytała o moją firmę i powiedziała wzdychając, że da mi ta wizę. I tyle.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evasta4

Post #7 Ocena: 0

2009-05-20 10:43:32 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-05-20 00:34:03, slymayra napisał(a):
Cytat:

2009-05-19 08:11:25, chinczyk napisał(a):

To wszystko zalatwia sie w ciagu jednego dnia , jedynie na paszport (jezeli otrzymales wize )czeka sie ok 3 dni
pozdro

Dziwna sprawa,ze tak szybko.Ja kiedys musialam czekac na wize 3miesiace (w roku 2006),formalnosci troche bylo i czekanie....Zalatwialam wszystko w Krakowie,a jestem z Wroclawia.Dodam,ze w USA mam bliska rodzine,ktora zyje tam przeszlo 25lat.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

slymayra

Post #8 Ocena: 0

2009-05-20 11:32:23 (16 lat temu)

slymayra

Mężczyzna

[UOTE]
2009-05-20 08:44:22, stanislawski napisał(a):
Cytat:

[

Jakie wyciągi z konta? Ja im nic nie pokazywałem. Nawet zaproszenia nie chcieli. Baba w pierwszym okienku zapytała czy mam jakąs dokumentację na to, że nie będę chciał zostać, to ją wysmialem. Powiedziałem, że moja dokumentacją jest obecna sytuacja, że USA mi się nie opłaca i ich waluta jest słaba. Tu mam kaskę i dwie godziny lotu do dentysty w Polsce. W drugim okienku baba nic nie chciała, pogadała o moim wykształceniu i wypytała o moją firmę i powiedziała wzdychając, że da mi ta wizę. I tyle.

Pisalem o swoim przypadku .Mialem te wyciagi przygotowane i przy rozmowie z konsulem poproszono mnie o ich pokazanie ( chyba abym udowodnil ze stac mnie na wyjazd i oplacenie pobytu)Tez w czesniej mnie to zaskoczylo ale uprzedzil mnie o tym znajomy...

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-05-23 13:17:09 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

justys22

Post #10 Ocena: 0

2009-05-23 14:02:36 (16 lat temu)

justys22

Kobieta

Z nami od: 31-08-2007

Mam do Was pytanie-posiadam wize-10 letnia,ktora konczy mi sie w 2011 roku ale do tego czasu raczej nie wybiore sie do Stanow-mam 1 dziecko i 2 w drodze.Wize dostalam w Polsce.Bardzo chcialabym poleciec jeszcze kiedys do USA.Myslicie,ze inaczej patrza gdy juz mialo sie wize tyle czasu i nie wykorzystalo okazji do pozostania tam?Oczywiscie nawet o tym nie mysle ale wiem,jak mysla urzednicy:)

[ Ostatnio edytowany przez: justys22 23-05-2009 14:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,