MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukasz wspólnoty chrześcijańskiej lub wsparcia?

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Chwala-Jezusowi

Post #1 Ocena: 0

2008-07-18 13:11:32 (17 lat temu)

Chwala-Jezusowi

Mężczyzna

Z nami od: 18-07-2008

Jeśli jesteś chrześcijaninem i właśnie przyjechałeś do Anglii i chciałbyś nawiązać kontakt z chrześcijanami w Londynie to skontaktuj się z nami.

Jeżeli może okazało się, że Anglia nie jest taka jak sobie wyobrażałeś i potrzebujesz pomocy, to nie załamuj się, dla Boga nie ma nic niemożliwego, a On odpowiada na modlitwy skierowane do Nego.

Skontaktuj się z nami a z pewością uda się zaradzić twoim problemom.

Nasz kontakt:
Robert :-), Agata :-D, tel. 07512826044,
wspolnota@adventure-tg.com

[ Ostatnio edytowany przez: Chwala-Jezusowi 18-07-2008 13:14 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-07-18 13:15:14 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie ma Boga prócz Allaha a Mahomet jego prorokiem ;-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Chwala-Jezusowi

Post #3 Ocena: 0

2008-07-21 01:44:17 (17 lat temu)

Chwala-Jezusowi

Mężczyzna

No cóż. Allaha nie znam (choć wiem, że znaczy to tyle co Bóg), a Mahomet dawno nie żyje.

Jezusa znam, a choć zmarł to zmatwychwstał i żyje (w przeciwieństie do Mahometa), a jam mam na to dowody w swoim życiu, choć też wiem, że nie każdy je przyjmie bo nie będą pasowały do jego ideologii.

Prędzej czy później przyjedzie czas gdy "każde kolano się zegnie i każdy język wyzna, że Jezus jest Panem". Ja jednak mam nadzieję, że będzie to prędzej i że nie będzie już za późno.

Jeśli jednak chciałbyś poznać Jezusa i doświadczyć co to znaczy żywy Bóg (nie ten na obrazku czy w postaci figurki) to chętnie Cię z nim poznam. Daj znać, ale proszę już poza forum.

PS. Czy tego chcesz czy nie nic tak nie zmienia poglądów i sytuacji jak śmierć. Lepiej jednak, żeby to była zmiana na lepsze niż na gorsze. Decyzja należy do Ciebie, w którym kierunku zmianę wybierzesz.
Czy wiesz jaką decyzję podjąć?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2008-07-21 16:13:55 (17 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2008-07-21 01:44:17, Chwala-Jezusowi napisał(a):
No cóż. Allaha nie znam (choć wiem, że znaczy to tyle co Bóg), a Mahomet dawno nie żyje.

Jezusa znam, a choć zmarł to zmatwychwstał i żyje (w przeciwieństie do Mahometa), a jam mam na to dowody w swoim życiu, choć też wiem, że nie każdy je przyjmie bo nie będą pasowały do jego ideologii.

Prędzej czy później przyjedzie czas gdy "każde kolano się zegnie i każdy język wyzna, że Jezus jest Panem". Ja jednak mam nadzieję, że będzie to prędzej i że nie będzie już za późno.

Jeśli jednak chciałbyś poznać Jezusa i doświadczyć co to znaczy żywy Bóg (nie ten na obrazku czy w postaci figurki) to chętnie Cię z nim poznam. Daj znać, ale proszę już poza forum.

PS. Czy tego chcesz czy nie nic tak nie zmienia poglądów i sytuacji jak śmierć. Lepiej jednak, żeby to była zmiana na lepsze niż na gorsze. Decyzja należy do Ciebie, w którym kierunku zmianę wybierzesz.
Czy wiesz jaką decyzję podjąć?

jehowi nowe medium znalezli?

masz racje, kazdy kiedys kolano zegnie, ale czy koniecznie na twoje zyczenie lub twojego boga?
czyzby swiat sila nalezaloby zbawic, bo innego wyjscia nie ma?
chrystus taki sam 'niezywy', jak mahomet, budda i wielu innych prorokow - wciaz zyja podtrzymywani w ludzkiej wyobrazni...

kazdy ma swojego, osobistego Boga :-D

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 21-07-2008 16:14 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

goskauk

Post #5 Ocena: 0

2008-07-21 16:17:58 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Pranie mozgu i tyle.Jak bede chciala to pojde do kosciola ,a modlic sie mozna wszedzie i kazdy to robi po swojemu i w swoim czasie.I modli sie do czego chce.:-Y
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer Skype

Chwala-Jezusowi

Post #6 Ocena: 0

2008-07-30 02:12:22 (17 lat temu)

Chwala-Jezusowi

Mężczyzna

Cytat:

jehowi nowe medium znalezli?

masz racje, kazdy kiedys kolano zegnie, ale czy koniecznie na twoje zyczenie lub twojego boga?
czyzby swiat sila nalezaloby zbawic, bo innego wyjscia nie ma?
chrystus taki sam 'niezywy', jak mahomet, budda i wielu innych prorokow - wciaz zyja podtrzymywani w ludzkiej wyobrazni...

kazdy ma swojego, osobistego Boga :-D

[ Ostatnio edytowany przez: <i>clockwork_orange</i> 21-07-2008 16:14 ]

Rozumiem, że słowem "jehowi" chciałeś zniechęcić ludzi do odpowiadania na mój post. Widzę, że niewiele wiesz na ich temat a zaczynasz przylepiać ludziom etykietki. Jechowi nie wierzą, że Jezus jest Bogiem więc nie powiedzą, że "każde kolano się zegnie i każdy język wyzna, że Jezus jest Panem". No bo niby dlaczego skoro dla nich nie jest Bogiem. Więc Twoja etykietka jest zupełnie nie trafiona.

Co do opcjonalnego wyjścia innego niż zbawienie, to dla tych, którzy nie chcą i nie wierzą, jest inne rozwiązanie. Możesz o nim przeczytać w Objawieniu Jana rozdział 20 wersety 11-15 (Ostatnia księga Biblii).

Jednak dla tych, którzy pragną w swoim sercu przywrócić relację z Bogiem, dla tych jest to możliwe dzięki Jezusowi. Jezus nie tylko przyszedło po to abyśmy mieli dostęp do zbawienia jako wiecznej nagrody (dla tych co chcą i wierzą) ale też aby życie nasze obfitowało w dobre rzeczy. W Bibli jest opisanych wiele dobrych rzeczy, ktore Bóg stworzył dla nas i których wypełnienia Bóg pragnie w naszym życiu. Hmm ... Ale jak to zrobić?

Wielu ludzie próbuje osiągnąć je na swój sposób: jedni poprzez swoje wysiłki edukacyjne, ciężką pracę, spryt, inni poprzez oszustwa, kłamstwa, kradzieże. Jednak, jak pokazuje doświadczenie, nie udaje im się to, bo poprzez niewybaczony grzech nie mają kontaktu z Bogiem, który jest źródłem i dawcą dobrych darów.

A Bóg daje je każdemu swojemu dziecku, które o nie poprosi. Czy Ty jesteś jego dzieckiem? Zdziwisz się jak się dowiesz jak wspaniałe rzeczy Bóg przygotował dla tych, którzy uwierzą w to, co głosił Jezus. Czy wiesz jak przywrócić wspólnotę z Bogiem i mieć dostęp do tych wszystkich rzeczy? Jeśli jesteś zainteresowany daj znać, ale proszę już poza forum.

Pozdrawiam.:-D

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jamikon

Post #7 Ocena: 0

2008-07-30 09:54:39 (17 lat temu)

jamikon

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

W polsce bogiem złotówki tu w funciorach wiare okazujesz , boga nie ma został wymyślony dla prostego ludu by trzymać ich w ryzach by czegoś sie bali i o dziwo do dziśiejszych czasów tak trwa to i trwa,w egipcie był faraon.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2008-07-30 10:15:52 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Webmaster

Post #9 Ocena: 0

2008-07-30 10:19:35 (17 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Zamykam temat, bo widzę, że do niczego dobrego taka wymiana zdań nie prowadzi...
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,