Str 6 z 19 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2008-07-07 11:44:40 (17 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Czym to sie rozni od sankcjonowanej przez wladze koscielne przemocy w rodzinie, pobic i zgonow malych dzieci, nagonki na 14-letniego dzieciaka za decyzje o usunieciu ciazy. To wszystko w swietle prawa, reflektorow i w wydaniu "cywilizownym" ?
|
Post #2 Ocena: 0 2008-07-07 11:55:03 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2008-07-07 12:05:24 (17 lat temu) |
Az tak doglebnie poznales inne religie, kultury i prawa, czy tylko z okladek NG i stereotypow brukowcow tak Ci sie wydaje?
|
Post #4 Ocena: 0 2008-07-07 12:14:21 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2008-07-07 12:32:18 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
bloby00 | Post #6 Ocena: 0 2008-07-07 14:24:06 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Może tak dla uściślenia:
karjo1 - profil zaznaczony jako facet, a gdzieś w wypowiedzi było, że jednak kobieta. To jak w końcu? Aha, może warto też dodać, czy jako kobieta nie jesteś/byłaś przypadkiem z facetem pochodzenia o którym rozmawiamy - jakoś coś mi się tak wydaje, bo dyskusja z tobą jest czysto nastawiona na jeden punkt widzenie, taki jaki często się zauważa o osób mających takich właśnie partnerów. marcinb - Już nie pamiętam czy Ty Marcinie pisałeś, że miałeś partnerkę Murzynkę (na pewno pisałeś o Japonce, zdaje się). Bynajmniej, rozumiem Ciebie, że starasz się za wszelką cenę ich bronić, bo podchodzisz od czysto antyrasistowskiej strony do tej sprawy. Jednak polecam jeszcze raz przeczytać moje teksty, bo chyba nie do końca rozumiesz z jakiego punktu ja to pisze. Tak więc. Przyjechałem do Londynu w nastawieniu zupełnie normalnym do wszystkich ras i wyznań. W Polsce patrzyłem na przejawy rasizmu jako coś okropnego i NADAL tak o tym myślę. Jednak doświadczenia lokalne dały mi do zrozumienia naprawdę wiele. To były osobiste przykłady, a często też zasłyszane od normalnych ludzi które takowych doświadczyły. Fakt jest faktem, a liczb nie da rady oszukać. Jeśli ktoś został wychowany przy użyciu zupełnie innych wartości niż osoby cywilizowane, to nawet najlepsza szkoła będzie miała problemy z przywróceniem takiej osoby do normalności europejskiej - ZWŁASZCZA, że zazwyczaj jest już wtedy pełnoletnia, a chyba każdy z was zdaje sobie sprawę z szybkości nauki i przyzwyczajeniach nabytych w dziecięcym wieku. Aha, jak "marcinb" możesz popierać ODWET??? Czy nie uważasz, że właśnie takie coś jest tym właśnie przejawem prymitywizmu.... "Nienawidzą białych, bo kiedyś biali nas wykorzystywali, bili itp."? Czy to oznacza, że ja na każdego spotkanego Niemca mam pluć??? Może na Rosjanina też, zwłaszcza, że wielka Rosyja nadal jest w tym samym "ustroju" co kiedyś. Szkoda tylko, że nie widzą tego, że to właśnie biali ich od tego rasizmu wyratowali, INNI biali, bez których do dzisiaj siedzieli by w klatkach. No, ale przecież taki jeden z drugim tego nie zrozumie i doprowadzi kraj do ruiny gospodarczej, co widać w większości krajów afrykańskich. |
bloby00 | Post #7 Ocena: 0 2008-07-07 14:32:27 (17 lat temu) |
Bin Ladenie - Zapraszamy - pomimo, że Sun to i tak zachęcam do przeczytania, ten artykuł mówi bardzo wiele o tej właśnie "poprawności politycznej".
Londyn- Trzecia rocznica zamachów - o tym też nie powinniśmy zapominać!!! Tak się składa, że w tym czasie byłem w centrum i pomimo tego, że w samochodzie to też byłem narażony - zresztą, wcale się miło nie czułem słysząc o tym i widząc zdjęcia (jak i osobiście miejsca wybuchów).... Myślicie, że mój temat nie ma z terroryzmem nic wspólnego? MA i TO BARDZO WIELE!!! Pokazuje, że zacofanie i manipulacja ludności może prowadzić do wszystkich skrajności. Jak już wklejam linki to jeszcze jeden: Psy-buty??? [ Ostatnio edytowany przez: bloby00 07-07-2008 17:14 ] |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2008-07-07 14:41:19 (17 lat temu) |
Bloby, ciagle nie zauwazasz drobnej roznicy pomiedzy ludzmi spaczonymi socjalem i podawaniem finansow na tacy, a ludzmi wychowanymi w innych niz wielkomiejskie warunkach. Dawanie przyslowiowej ryby zamiast wedki rozleniwia i deprawuje, daje poczucie, ze socjal sie nalezy i juz. Wykorzystywanie zarzutow o rasizmie, uprzedzeniach, dyskryminacji jest niestety bronia obusieczna i akurat ci, ktorzy uzywaja tego, jako wytlumaczenia osobistych niepowodzen, ponosza najwieksze konsekwencje.
Jeszcze raz, styl zachowania, system wartosci podstawowych nie zalezy od koloru skory. To takie samo bezsensowne uogolnienie, jak mowienie w Niemczech, ze Polacy kradna. W Polsce, ze wszystko wina Zydow i cyklistow itd. w nieskonczonosc. A wycieczki co do mojej prywatnosci daruj sobie, nie twoja sprawa. Nie pytam Cie, czy teraz tylko z Mein Kampf sypiasz... |
bloby00 | Post #9 Ocena: 0 2008-07-07 15:00:30 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-07-07 14:41:19, karjo1 napisał(a): A wycieczki co do mojej prywatnosci daruj sobie, nie twoja sprawa. Nie pytam Cie, czy teraz tylko z Mein Kampf sypiasz... Hah, czyżby to oznaczało, że mam racje? No cóż, pewnie i tak się nie dowiem ![]() Aha, ja nie mam tajemnic i jakiś czas temu kupiłem sobie Mein Kampf. Pewnie powiesz, że dlatego iż jestem rasistą i szukam inspiracji, ale wręcz przeciwnie. Znasz może takie powiedzenie "Trzymaj przyjaciół blisko, a wrogów jeszcze bliżej". Zresztą, książka mnie znudziła i na tą chwilę ją odstawiłem na poczet chociażby Kinga ![]() Jako, że chyba nie rozumiesz, ponownie powtarzam. Rasizm jest ZŁY !!! Trzeba go tępić, bo niewytłumaczalne są działania osób atakujących innych ze względu na ich kolor skóry czy pochodzenie, wogóle jakiekolwiek ataki! To co się staram zauważyć w tym temacie to to, że pewni ludzie mają skłonności do różnych zachowań które są uwarunkowane od ich pochodzenia. Nie mam zamiaru nieprzyjaźnić się z Murzynami tylko dlatego, że są Murzynami. Jednak, zanim się z takim zaprzyjaźnię to postaram się podejść do takiej osoby z większym dystansem niż normalnie. Można to po części nazwać rasizmem, ale jest to tylko zwykłym spostrzeżeniem, które na pewno przyda się w przyszłości. |
marcinb | Post #10 Ocena: 0 2008-07-07 17:49:01 (17 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
bloby
konflitky zaczynaja sie od tego, ze jednej osobie nie podoba sie sasiad. Adolfowi nie spodowal sie sasiad z pejsami, Radowanowi sasiad ktory nie je wieprzowiny, Saddamowi sasiad ktory mowi w farsi zamiast po arabsku itp itd. w RPA rdzennym mieszkancom nie podobaja sie biali, wczesniej Cecil'owi Rhodes nie podobali sie ciemni tubylcy. chca zniszczyc swoj kraj, niech go niszcza, to oni tam rzadza. to samo w Zimbabwe czy Pakistanie. niech sie rzadza jak chca. jak sie zgadzaja na prawo koraniczne, to niech je maja. to co jest dobre w Europie nie musi byc dobre gdzie indziej. niestety, nawet demokracja i rownouprawnienie. inna sprawa to akceptacja pewnych zachowan przywiezionych ze swoich krajow do np Wielkiej Brytanii. sek w tym, ze UK staje sie tyglem narodowosciowym takim jak USA. i czy to sie nam podoba czy nie, tak jest. jak sie komus taka multikulturowosc nie podoba to proponuje wrocic do PL. kraj homogeniczny, monoteistyczny, obcych brak. mozna tam pielegnowac swoje tradycje, i nie trzeba tolerowac przyjezdnych. krzyze mozna wieszac gdzie sie chce, mozna zartowac z czarnych, zydow, gejow, eskimosow, masonow i rowerzystow. zawsze jest na to przyzwolenie spoleczne. i zawsze mozna siegnac pamiecia wstecz, do czasow drugiej wojny swiatowej i opowiadac jak to swiatli niemcy traktowali naszych przodkow. zawsze mozna sie porownac do rosjan zeby sobie humor poprawic. mozemy tez generalizowac: - zydzi rzadza swiatem i wykorzystuja wszystkich innych - rosjanie chca podbic swiat i sa niecywilizowani - zolci sa podstepni - czarni sa glupi - amerykanie tez sa glupi - anglicy sa leniwi - arabowie to dzicz okrutna - eskimosi widza wszystko na bialo pozostaje pytanie, to kto jest ta swiatla i postepowa rasa lub narodem, ktory wiedzie wszytkich innych do wielkiej szczesliwosci? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|