MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przykro mi to stwierdzić, ale...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 17 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2008-10-27 19:55:11 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

coz moge powiedziec - oceniam za przekaz, nie za wyglad.

:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2008-10-27 20:01:18 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2008-10-27 19:55:11, marcinb napisał(a):
coz moge powiedziec - oceniam za przekaz, nie za wyglad.

:-D

Tak na marginesie Marcinb? to są moje słowa, więc grzecznie było by cytować je, a nie bezmyślnie przepisywać!:-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2008-10-27 22:10:00 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

"The psychological precondition of racism is anxiety. On a sociological level it may be said that mobile societies and those experiencing great social changes are especially prone to develop some or other sort of racism: contempt of the ‘other’ provides a reassuring feeling of identity."
According to British law, racial group means "any group of people who are defined by reference to their race, colour, nationality (including citizenship) or ethnic or national origin"
"Incitement to racial hatred is governed by section 21 of the Public Order Act 1986 which states that it is an offence for a person to publish or distribute material which is threatening or abusive or insulting if:

it is intended thereby to stir up racial hatred, or
having regard to all the circumstances, racial hatred is likely to be stirred thereby.
The Racial and Religious Hatred Act 2006 gained Royal Assent on 16 February 2006. The Act makes it illegal to threaten people because of their religion, or to stir up hatred against a person because of their faith. It is designed to fill gaps in the current laws, which makes it illegal to threaten people on the basis of race or ethnic background. This Act extends to England and Wales only.

The Crime and Disorder Act 1998 created new racially aggravated harassment and public order offences and came into force on 30 September 1998. For each of these new offences, the maximum penalty is higher than the maximum for the basic offence without the element of racial aggravation.

What is involved is that either at the time of committing the offence, or immediately before or after doing so, the offender demonstrates towards the victim hostility based on the victim's membership (or presumed membership) of a racial group. Or where the offence is motivated (wholly or partly) by hostility towards members of a racial group based on their membership of that group.

Inciting either racial or religious hatred is therefore a criminal offence. Publishing and disseminating online materials that are likely to incite such hatred is also a criminal offence. Such incidents should be reported to the police.

As corporate entities FE and HE institutions have a responsibility not to publish and disseminate racist materials in any format including electronically. As well as the likely reputational damage, as public authorities, FE and HE institutions have a general statutory duty under The Race Relations Act 1976 (as amended), in carrying out their functions, to consider the need to eliminate unlawful discrimination and to promote equality of opportunity and good relations between people of different racial groups."

Ada

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2008-10-28 06:49:52 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Masz może i rację w tym co piszesz, lecz jest pewna niezgodność jeżeli Anglicy i Anglo Pakistańczycy, oraz Anglo Afgańcy, oraz Anglo Afrykańczycy postępują tak samo a Policja w UK nie interweniuje, oraz opisy w prasie przeciwko narodowi i kulturze POLSKI podżegają do złego traktowania wręcz do bitwy, przeciwko kulturze społeczności z UE tym bardziej E.Ś.W. to co z tym faktem zrobić?. Jak wywrzeć presje na kimś co pisze artykuł, stawiając kulturę naszej nacji w złym świetle? Jak ukarać montażystów filmów dokumentalnych, którzy na wniosek producenta manipulują dokumentem w taki sposób by ukazać inne nacje jako zacofane pijaków i na końcu złodziei. Co z tym faktem zrobić? Pomimo nagłośnienia tych spraw o naruszeniu godności społeczeństwa Polskiego, dalej w mediach występują opisy wcześniej wymienione. Co z tym faktem zrobić? Więc my jako Białasy narodu Polskiego musimy skłonić czoło i wyrazić skruchę gdyż nasz protest jest bezpodstawny. Ponieważ te wszystkie obelgi zawarte w mediach są prawdą?

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 28-10-2008 06:55 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

yanovitz

Post #5 Ocena: 0

2008-10-28 09:51:54 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Kiedys to juz gdzies pisalem ale co tam powtorze sie. Najbardziej mnie rozwalaja w tego typu dyskusjach stwierdzenia typu: "Nie jestem rasista ale...". Ludzie uzywajacy tego sformuowania nie zdaja sobie chyba sprawy ze ma to wlasnie dokladnie odwrotny efekt na odbiorce takiego intro do wypowiedzi.
Nie pomaga tez uzywanie wyrazen typu 'brudzenie rasy', 'Grylowani', 'ciapaci' itp. Uwazam ze jakiekolwiek dyskusje na temat 'rasizmu' nie maja sensu bo najwyrazniej Polacy do takowych nie dorosli.
MarcinB, rzeczowych argumentow sie raczej nie doczekasz. Co najwyzej gadka o tym jaki to 'czarny' narobil syf w autobusie albo o tym jak sie Polki hanbia (co ciekawe nikt sie nie czepia panow wiazacych sie z paniami innych narodowosci, niewatpie ze sa tacy).
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #6 Ocena: 0

2008-10-28 19:09:42 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Z nami od: 16-08-2007

Cytat:

2008-10-27 14:20:56, bloby00 napisał(a):
Widzisz, nawet to smarowanie się czarną pastą uznałaś pewnie za przejaw rasizmu. Popatrz na to z drugiej strony, może to był komplement. Widzę, że strasznie się zachwycasz pewnymi ludźmi, to zaproponowałem Ci upodobnienie się do nich. Jackson się wybarwił, czemu Ty miałabyś nie zmienić koloru skóry, nawet jeśli byłoby to solarium? W dodatku najlepiej zmień od razu wiarę na taką która Ci się najbardziej podoba, niech to będzie nawet muzułmanizm. Załóż na siebie burki, jak już wiele Polek, może Twoich koleżanek zrobiło. Zacznij jeść TYLKO afrykańskie jedzenie, bo takie ono super. Odseparuj się całkowicie od Polaków, bo my tacy źli (to się również tyczy polskich forum). Dziecka nie ucz polskiego, bo po co. No, a na koniec poproś męża żeby sobie znalazł trzy inne żony, bo będziesz miała wtedy mniej obowiązków (włącznie z tymi łóżkowymi!), a jeśli nie jest muzułmaninem, to według wierzeń szamanckich z Afryki musisz koniecznie się obrzezać oraz kupić laleczkę voodoo z napisem bloby00, żeby na niej odreagować to co ja piszę. CO NIE??? No, bo wszystkie takie u nich jest piękne....

P.S. Swoją drogą, ciekawe czemu jeszcze nie podali do sądu serialu Alternatywy, zwłaszcza odcinka w którym jest facet przemalowany czarną pastą? Może tv-polonia nie oglądają?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>bloby00</i> 27-10-2008 14:22 ]

1. pomysl ze smarowaniem czarna pasta uznalam za przejaw glupoty nie rasizmu.

2. to ze sie pewnymi ludzmi zachwycam nie znaczy ze chce sie do nich upodabniac i to ze afrykanskie jedzenie jest super nie znaczy ze od razy tylko takie chce jesc. poza tym nie wiem czemu sie tak islamu czepiasz. wiekszosc afrykanczykow ktorych poznalam to chrzescijanie. islam w wiekszosci wyznawany jest przez afrykanskich arabow.

3. nie mam nic do polakow. lubie ludzi kazdej nacji i koloru skory, wiary, jezeli widze ze dana osoba ma dobre wnetrze to nie wazne dla mnie czy jest z zimbawbe, chin, polski, urugwaju itd. tylko rasistow nie lubie. nie wazne jakiej nacji, rasy, wiary - rasistow nie lubie.

4. reszty twoich kreatywnych pomyslow nie bede komenowac bo szkoda klawiatury. tylko powiem tyle - masz bujna wyobraznie.

5. twoja wiedza o afryce jest mniej niz ograniczona:

Haitian Vodou or Vaudou (pronounced [vodu], Anglicized as Voodoo) is a religion originating from the Caribbean island of Haiti.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrzezanie_kobiet - nie w calej afryce sie tego dokonuje

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mama_josha

Post #7 Ocena: 0

2008-10-28 19:48:49 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Cytat:

2008-10-27 17:43:08, SiwyZmc napisał(a):
Musze dodac trzy grosze i ja. Nie jestem rasista ale jestem realista...wiem ze Murzyni jak i Murzynki z gory zakladaja ze kazdy bialy jest rasista i stad wlasnie wynika nasze nastawienie do nich. Poza tym wszystkim mamo Josha fajnie ze Ci fajnie z Twoim mezem (chlopakiem czy facetem) ale nie musisz sie tutaj unosic i napinac bo on jest taki wspanialy. Nie znam Cie ale znam kilka innych dziewczyn w zwiazkach "kolorowych" i jakos jesli idzie wlasnie o Polakow.....to jest to tylko brudzenie rasy na darmo (nie zrozum mnie zle bo Cie nie osadzam-sady sa od tego;-)) do niedawna rasa polska byla rasa czysta (przynajmniej w wiekszej mierze) a teraz wystarczy stanac pod Konsulatem polskim gdzie w ciagu kazdego dnia spotykasz Poleczki z jakims przydupasem gdzie mysla ze sa ura-bura....poleciala na ciemne mieso i tyle. Po co sie afiszowac i wypowiadac za wszystkich? Czarni sa rowniez cwani bo wlasnie w ten sposob beda mieli mozliwosc podrozowania po swiecie bez wiz;-) mam nadzieje ze myle sie w Twoim przypadku ale po kilku latach w tym zwiazku w koncu mozesz uslyszec.... papa bylas tylko moja wiza!
Ja przyjezdzajac tutaj myslalem ze to sa naprawde dobrzy ludzie....z czasem i malym doswiadczeniem co jest co...zmienilem zdanie.
Zycze Ci powodzenia i trzymaj sie cieplutko8-)

unosze sie i napinam ze jest on taki wspanialy tylko dlatego ze takim ludziom jak ty wydaje sie ze kazda polka ktora jest z murzynem jest nieszczesliwa albo ze sie kur%^ albo jeszcze cos innego. nie potraficie zrozumiec ze milosc miedzy dwojgiem ludzi nie zalezy od ich koloru skory a od tego jakimi sa ludzmi wewnatrz.

poza tym nie wiem czemu wszyscy tak polakow za czysta rase uwazacie bo daleko nam od niej. jestesy dalekimi krzyzowkami wieloma narodami (tatarow, szkotow, niemcow, rosjan moznaby tak wymieniac) wiec tacy `sniezno biali` nie jestesmy.

i mylisz sie w moim przypadku, jestem z brytyjczykiem jak juz wczesniej wspomnialam.

nie lubie twoich okreslen typu: brudzenie rasy, przydupas

nie mozna uogolniac. dobrzy i zli ludzie sa w kazdej nacji i rasie. jezeli moje myslenie byloby takie jak twoje - wrogo bylabym nastawiona np na polakow bo w wiekszosci to oni wlasnie mnie zawiedli - i ciebie tez niejeden polak napewno zawiodl ale wszystkich polakow z tego powodu od razu nie skreslasz prawda? to dlaczego skreslasz wszytkich murzynow bo cie kilka zawiodlo?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mama_josha

Post #8 Ocena: 0

2008-10-28 20:09:38 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

sorry jezeli moje wypowiedzi sa zbyt kobieco-emocjonalne ale niewiele wiecej mozna sie spodziewac po kobiecie zwiazanej z ciemnoskorym mezczyzna ktora ma dosc obelg na swoj temat; dosc dziwnych wyrazow twarzy i innych nieprzyjemnosci kiedy idac ulicami miasta rodzinnego trzyma za reke w/w czarnoskorego mezczyzne; dosc tektow typu `powodzenia, mam nadzieje ze wam sie zwiazek uda`- jakby zwiazki jedno-rasowe zawsze byly bezproblemowe i zawsze sie udawaly; dosc stwierdzen ze ras nie powinno sie mieszac a polskiej rasy nie powinno sie `brudzic`; dosc niesmacznych przezwisk typu `ciapaty, grylowany, brudas`, DOSC RASISTOW KTORZY MYSLA ZE WSZYSTKO CO BIALE JEST IDEALNE A CO INNE NIZ BIALE JEST ZLE. nie obchodzi mnie ze jakis bloby00 rowno po mnie na tym forum jedzie, mam twoje opinie gleboko w rowie, nie obchodzi mnie ile osob czyta ta wypowiedz i czy ktos ja usunie czy nie, jestem kobieta emocjonalna i mam prawo wyrzucic z siebie moje frustracje na temat rasizmu na forum tak samo jak kazdy rasista ma prawo obwieszczac tutaj swoje neonazistowskie racje! mam prawo sie tu bronic tak samo jak ty bloby00 a to ze robie to po kobiecemu nie powinno ci przeszkadzac no chyba ze oprocz rasisty jestes tez seksista!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

bloby00

Post #9 Ocena: 0

2008-10-28 21:19:14 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Mamo_josha - czy musisz zawsze kończyć??? To jest naprawdę nudne po raz kolejny tłumaczenie przeze mnie rzeczy oczywistych, czy wyjaśnianie niejasności, nawet Twoich!

Może zacznijmy od tego:
- Louisiana Voodoo, also known as New Orleans Voodoo, and Delta Voodoo originated from the ancestral religions of the African diaspora. It is a cultural form of the Voodoo religions which historically developed within the French- and Creole-speaking African-American population of the U.S. state of Louisiana. LINK

- Vodun or Vudun is a traditional monotheistic organized religion of coastal West Africa

- Haitian Vodou is a religion originating from the Caribbean island of Haiti. It is based upon a merging of the beliefs and practises of West African peoples with Roman Catholic Christianity, which was brought about as African slaves were brought to Haiti in the 16th century and forced to convert to the religion of their owners, whilst they largely still followed their traditional African beliefs.

Powyższą mądrością poprawienia mnie co chciałaś udowodnić? Może to, że nie czytasz do końca? Zresztą, czy ja robię jakąś pracę naukową, że każdą moją wypowiedź na forum muszę sprawdzać w sensie merytorycznym ze wszystkimi możliwymi źródłami?

"twoja wiedza o afryce jest mniej niz ograniczona: " - Słucham? Niby co ja takiego napisałem ograniczonego? Aaaa, może za mało napisałem? Może powinienem dodać inne fakty, że w afrykańskich krajach są wojny domowe, ludzie umierają z głodu, jest totalne zacofanie... itp itd. Znajdą się może jakieś miejsca bardziej cywilizowane, ale co ty kobieto porównujesz? Afrykę do Europy???

"reszty twoich kreatywnych pomyslow nie bede komenowac bo szkoda klawiatury. tylko powiem tyle - masz bujna wyobraznie. " - Z czym mam bujną wyobraźnię? Z tym, że spotkałem wielu Polaków w UK którzy pomimo pochodzenia polskiego nie mówią po polsku? To, że muzułmanie mogą mieć po 4 żony, a często mają nawet więcej?

"Obrzezanie_kobiet - nie w calej afryce sie tego dokonuje" - no i co? Ważne, że się dokonuje! Jakoś w Europie nie jest to zbytnio popularna rzecz.

Jak nie masz nic do Polaków to staraj się w swoich wypowiedziach nie używać zwrotów typu WY. Zamiast użyj, że niektórzy i niekoniecznie Polacy, to Brytyjczycy byli kolebką niewolnictwa, NIE Polska!

Chyba nie wiesz co to znaczy jechać po kimś równo. Ja prowadzę normalną dyskusję, nawet z poszanowaniem Ciebie, co niekoniecznie Ty pokazałaś o mnie w swojej ostatniej wypowiedzi. Moja uwaga odnośnie psychiatry była całkiem serio, sama piszesz, że masz frustracje, naprawdę warto wybrać się z Tym do specjalisty. Powie wam co i jak. Na publicznym forum te Twoje problemy się jeszcze bardziej pogłębią, zwłaszcza jak jednym tekstem, bardzo jednostronnym chcesz zmienić logiczne myślenie różnych ludzi.

No i na koniec. Ponownie powtarzam. Nie jestem i nie chcę być rasistą. Staram się jedynie zauważyć jedną, jedyną rzecz! Taką którą jeśli ktoś chce, może napisać w osobnym wątku o każdej innej nacji. Nie wiem tylko po co mam się powtarzać, ja to już wcześniej wielokrotnie napisałem, no chyba, że ktoś czytał po łebkach, bo liczą się tylko jego argumenty, żadne inne. Koniec, kropka :-W

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2008-10-28 22:51:35 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Myslisz, ze jak bedziesz powtarzal ze nie jestes rasista to wreszcie ktos w to uwierzy? Dlaczego wiec uogolniasz i podreslasz o jakich rasach, czy narodowosciach mowisz? A moze wyjasnisz swoje pojecie rasisty? Bo moze Mama Josha nie czula sie obrazona zwrotem o czarnej pascie, ale mnie az ciarki przeszly, i chociaz to nie bylo na moj temat, ja uznalabym to za w pelni ponizajace rase i rasitowskie.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,