MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przykro mi to stwierdzić, ale...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 16 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2008-10-27 14:53:10 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Nie ma to jak dobra przepychanka w polskim stylu ;-) Mialo byc rzeczowo, bez uprzedzen ehhh...

Jak dla mnie to mam w glebokim powazaniu kto z kim, jaki kolor i jaka pasta sie smaruje. Jedyne co mnie wkurza to jak ktos umyslnie odmawia przystosowania sie do realiow prawno-kulturowych zastanych w nowej ojczyznie - niewazne czy bialy, czarny, z Polski czy z Konga... Notabene, nadmierna poprawnosc polityczna tez bywa wkurzajaca. Niezmiennie jednak statystykami mozna manipulowac, telewizja tradycyjnie lze wiec ja wole opierac swoje sady na ludziach ktorych spotykam i staram sie oceniac ludzi indywidualnie, stronie od uogolniania. Zalecam wszystkim takowe podjescie.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2008-10-27 15:09:48 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Wiesz yanovitz jak to jest, niektórzy nawet jak ptaki na nich srają to mówią, że to deszcz pada. Druga sprawa, że dla największego tolerancyjnego człowieka pobyt w Londynie może naprawdę przetestować jego tolerancję.... nie mówię już tutaj nawet o pobycie w krajach Afrykańskich i to na pewno nie na czas urlopu!

P.S. Poza tym, peace, love, unity.... i wszyscy razem, trzymając się za rączki tańczymy w kółeczku..... a to taki mały news dzisiejszy LINK

[ Ostatnio edytowany przez: bloby00 27-10-2008 15:17 ]

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #3 Ocena: 0

2008-10-27 15:40:53 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Bloby to zaden Love, Unity peace czy inne bzdety... po prostu uwazam ze jako cywilazacja zachodnia szczycimy sie naszym dorobkiem intelektualnym, naukowym i kulturowym na kazdym kroku nie wypada wrecz uogolniac jak leci.

Co do twojego Newsa, wiadomosci co roz nas karmia takimi specjalami. Jak dla mnie to facet po prostu pedofil, powinien byc ukarany jednak moim zdaniem to nie jego religia jest temu winna tylko jego chora jej interpretacja. Niedawno bylo o tym jak jeden milioner na skraju bankructwa, bialy zastrzelil swoja rodzine podpalil rodzinny dom po czym sam polknal lufe. Czy to sie naprawde tak duzo rozni od np. zabojstw honorowych wsrod niektorych muzulmanow? Kto dal mu prawo decydowac czy jego rodzina moze zyc czy nie?

Co do zycia w Londynie to zgodze sie ze rozne doswiadczenia moga wyksztalcic w ludziach rozne poglady ale nadal bede sie upierac przy tym by nie uogolniac.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2008-10-27 16:08:09 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Spokojnie kolego :-D Ja również nie chcę uogalniać, aka mój pierwszy post. No, a własna podejrzliwość może mi tylko wyjść na zdrowie i nie sądzę, że ktokolwiek z ludzi posiada super umiejętność w stylu: "oni to widza w waszych oczach i po waszej mowie ciala - nie widza przyjaznie nastawionego czlowieka. uwiezcie mi - wy myslicie ze oni sa glupi ale nie macie pojecia jak sie mylicie.".

Użytkownikowi "mama_josha" polecam psychiatrę który pomoże jej w leczeniu własnych kompleksów, a nie użalanie się na publicznym forum. Przykłady:
- "20 miesiecznym synkiem zachwycaja sie wszyscy. jest duzy i inteligentny" - Co te zdanie ma tłumaczyć? Co z tego, że dziecko jest duże? Jakby było małe to byłoby źle, czy jak? No, a o inteligencji w tym wieku to można tylko spekulować.
- "bo gdybyscie choc troche na temat tego wspanialego kontynentu wiedzieli" - każdy kontynent ma w sobie coś wspaniałego. No chyba, że tylko afrykański zasługuje na miano takiego, według Ciebie.
- "rodzice wychowali go na dobrego czlowieka (nie malpe jak sie niektorym wydaje)" - tutaj typowe leczenie kompleksu, a może ktoś wam nie raz coś powiedział, czy szeptał w waszej obecności. Następnym razem zwróć IM uwagę, a nie ludziom co na forum starają się porównać fakty, skłonności, uwarunkowania wynikające z pochodzenia.

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #5 Ocena: 0

2008-10-27 17:02:24 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Ehhh pies to tracal szkoda czasu na niepotrzebne dywagacje ;-)

Co do zatrudniania czarnoskorych to problem czesto jest bardziej skomplikowany niz rasizm... Jestem nauczycielem ESOL wiec problem znam niejako od kuchni, mianowicie czesto spotykamy sie z przypadkami kiedy nasi studenci nie umieja czytac, nie wiedza ze maja nazwisko czy tez uwazaja ze Ziema jest plaska. Rozmawialem kiedys z czarnoskorym expertem od zatrudnienia mniejszosci narodowych i nie latwo jest temu zaradzic. Nie zrzucalbym calej winy na rasizm Mamo Josha.

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2008-10-27 17:23:08 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

bloby

przeczytaj regulamin forum

pozostalym uzytkownikom forum przypominam, ze obrzucanie inwektywami wspolrozmowcow jest wbrew kulturze, zdrowemu rozsadkowi i regulaminowi forum.

jakiekolwiek interakcje miedzy soba prosze zalatwiac przy pomocy PW a nie publicznie.

wyrazanie opinii wlasnych opiera sie na podawaniu argumentow racjonalnych a nie emocjonalnych przy poszanowaniu innych forumowiczow.

wyszydzanie innych przekonan jest chamstwem i jako takie nie bedzie tolerowane - mozna krytykowac zachowanie a nie osoby.
mozna nie zgadzac sie z przekonaniami, ale uogolnianie pojec i stawianie tez typu ONI WSZYSCY ZLI a MY WSZYSCY WSPANIALI jest, co najmniej, przejawem kalectwa intelektualnego i kompleksow.

prosze sie dostosowac do regulaminu forum albo bede zmuszony zamknac watek.

pozdrawiam

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

SiwyZmc

Post #7 Ocena: 0

2008-10-27 17:43:08 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Musze dodac trzy grosze i ja. Nie jestem rasista ale jestem realista...wiem ze Murzyni jak i Murzynki z gory zakladaja ze kazdy bialy jest rasista i stad wlasnie wynika nasze nastawienie do nich. Poza tym wszystkim mamo Josha fajnie ze Ci fajnie z Twoim mezem (chlopakiem czy facetem) ale nie musisz sie tutaj unosic i napinac bo on jest taki wspanialy. Nie znam Cie ale znam kilka innych dziewczyn w zwiazkach "kolorowych" i jakos jesli idzie wlasnie o Polakow.....to jest to tylko brudzenie rasy na darmo (nie zrozum mnie zle bo Cie nie osadzam-sady sa od tego;-)) do niedawna rasa polska byla rasa czysta (przynajmniej w wiekszej mierze) a teraz wystarczy stanac pod Konsulatem polskim gdzie w ciagu kazdego dnia spotykasz Poleczki z jakims przydupasem gdzie mysla ze sa ura-bura....poleciala na ciemne mieso i tyle. Po co sie afiszowac i wypowiadac za wszystkich? Czarni sa rowniez cwani bo wlasnie w ten sposob beda mieli mozliwosc podrozowania po swiecie bez wiz;-) mam nadzieje ze myle sie w Twoim przypadku ale po kilku latach w tym zwiazku w koncu mozesz uslyszec.... papa bylas tylko moja wiza!
Ja przyjezdzajac tutaj myslalem ze to sa naprawde dobrzy ludzie....z czasem i malym doswiadczeniem co jest co...zmienilem zdanie.
Zycze Ci powodzenia i trzymaj sie cieplutko8-)

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-10-27 17:45:20 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Cytat:

2008-10-27 17:23:08, marcinb napisał(a):
bloby

Jak fajnie, że przyszedł w końcu nasz Strażnik Texasu, yeeeaaah :-]:-]:-]

Ja naprawdę jestem cierpliwy, ale każdy ma jakieś swoje granice.

"wiekszosc murzynow nigdy nie znizylaby sie do waszego zerowego poziomu i przezwala kogos w ten sposob tylko dla tego ze ma inny kolor skory." - rozumiem, że do tej wypowiedzi MarcinieB odnosi się Twoje określenie przejawu kalectwa intelektualnego i kompleksów. Widzisz, nawet Ty nie wytrzymałeś ;-)

No i na koniec. Proszę, nie kontynuujmy już tego tematu bo i tak do innych wniosków do jakich już doszliśmy raczej nie dojdziemy (niekoniecznie temat musi być zamykany, po prostu, wstrzymajmy się :-)).

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2008-10-27 18:58:37 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

proponuje odniesc sie do wypowiedzi swojego przedmowcy.

latwo jest oceniac tamta kobieco-emocjonalna wypowiedz, moze rownie latwo bedzie ocenic powyzsza.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-10-27 19:38:32 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2008-10-27 17:23:08, marcinb napisał(a):
bloby

pozostalym uzytkownikom forum przypominam, ze obrzucanie inwektywami wspolrozmowcow jest wbrew kulturze, zdrowemu rozsadkowi i regulaminowi forum.

Jak chcesz wymagać na forum ładnego słownictwa i nazewnictwa, to jako moderator powinieneś uderzyć się w pierś, razem z zespołem wsparcia na zielono i żółto w MW. Jesteście dalej jako nietykalną jednostką w necie i kopiecie wszystkich dookoła, no nie wszyscy robią tak, lecz jeden za wszystkich a wszyscy za jednego. Wkładam do worka wszystkie koty, gdyż taka jest reguła, przykładów można przytaczać rzeką i tak : czat w postaci forum ,czy czy forum, w postaci czatu? „nie otwieraj tego postu” gdyby tak poczynał ktoś inny i nie byłoby czynnego udziału moderatorów i samej redakcji, to ten temat forum dawno był już z kłódeczką lub usunięty, następnym przykładem jest wiersz wielkiej Pani moderator w którym użyte są słowa niecenzorowane i niestety w tym również, przypadku pozostaje bez zmian i bez konsekwencji.
Następnym czynnikiem nadużyć z waszych stron jako moderatorów jest usuwanie odpowiedzi Formowiczów w postach, tłumacząc swoje postępowanie jako przepychanki itp. i słowa kierowane z krytyką w nich zawarte też. Kopiecie wszystkich w imię regulaminu, lecz sami nie przestrzegacie tegoż i nadużywacie swoich kompetencji, gdyż łatwiej jest usunąć czyjąś uwagę, niż przyznać się do błędu i podjąc próbę poprawienia swojego image, wobec użytkowników tegoż portalu. To jest któraś z rzędu moja uwaga i jak znam życie to są dwa wyjścia. Pierwsze: pozostanie jako wypowiedz bez oddźwięku. Drugie: zostanie usunięty gdyż tak jest łatwiej, gdyż odbiega od wątku.
:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 28-10-2008 07:02 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 16 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,