Str 15 z 19 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
bloby00 |
Post #1 Ocena: 0 2008-10-27 12:35:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Wiesz co? W pewnej chwili nawet pomyślałem, że to jest jakaś głupia prowokacja, rodem ludzi-troli, co się nudzą, więc wypisują jakieś bzdury, wiedząc, że będzie na nie odzew.... Jednak po Twojej historii na MW widać, że nie jest to jakiś nowy użytkownik, więc, kurczę, Ty chyba na prawdę piszesz serio
A propo Twojego stwierdzenia: "bo raz piszesz, ze rasizmu nienawidzisz a pare postow nizej piszesz ze jestes rasista. troche to sprzeczne, nie uwazasz? " - to chyba powinnaś zacząć od podstaw, od argumentów, kontrargumentów, użycia rozumu, szerszego spojrzenia na świat, dłuższego związku z Twoim lubym (zobaczymy jak długo będziecie razem, oby jak najdłużej!), itp itd.
Zresztą, jak tak bardzo jesteś ZA, a wszystko co jest przeciwko określasz rasizmem, to jesteś mile widziana do wzięcia czarnej pasty, obsmarowania się nią i wyjazdu do Afryki.... żeby wszyscy żyli długo i szczęśliwie.
|

|
 |
|
|
yandce |
Post #2 Ocena: 0 2008-10-27 12:39:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-08-2008 Skąd: windsor |
Cytat:
jesli chodzi o przestepstwa, z pewnoscia nie sugeruje sie tym co media naglasniaja. tak sie sklada ze sie kryminologia interesuje i mam wiele innych bardziej wiarygodnych zrodel, np <a href="http://www.crimeinfo.org.uk/crimeandjustice/index.jsp" target="_blank" target="_new">http://www.crimeinfo.org.uk/crimeandjustice/index.jsp</a>
Wiesz troche smieszne, piszesz, ze nie wierzysz mediom ale za to podpierasz sie jedna smieszna stona rzadowa, w ktorej znajdujesz liczby nie wiadomo skad wziete...
Media sa bardziej wiarygodne bo nie staraja sie zatuszowac tego typu spraw (fakt faktem, ze czasem przesadzaja)a politycy zawsze beda sie starali wygladac na swietych byleby wygrac przyszle wybory.
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2008-10-27 12:46:05 (17 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
mama_josha |
Post #4 Ocena: 0 2008-10-27 12:55:08 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-08-2007 Skąd: sheerness, kent |
media ZAWSZE wyolbrzymiaja kazda sprawe, bo to sie sprzedaje. im bardziej szokujace, drastyczne - tym lepiej! prawdziwe i wiarygodne statystyki opieraja sie np z danych raportow policji. kazdy student kryminologii wysmialby to co napisales o wiarygodnosci medii. proponuje `textbook on criminology`, katherine s. williams szczegolnie chapter 3 - public conceptions and misconceptions of crime
|

|

|
|
mama_josha |
Post #5 Ocena: 0 2008-10-27 13:04:34 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-10-27 12:35:52, bloby00 napisał(a):
Wiesz co? W pewnej chwili nawet pomyślałem, że to jest jakaś głupia prowokacja, rodem ludzi-troli, co się nudzą, więc wypisują jakieś bzdury, wiedząc, że będzie na nie odzew.... Jednak po Twojej historii na MW widać, że nie jest to jakiś nowy użytkownik, więc, kurczę, Ty chyba na prawdę piszesz serio
A propo Twojego stwierdzenia: "bo raz piszesz, ze rasizmu nienawidzisz a pare postow nizej piszesz ze jestes rasista. troche to sprzeczne, nie uwazasz? " - to chyba powinnaś zacząć od podstaw, od argumentów, kontrargumentów, użycia rozumu, szerszego spojrzenia na świat, dłuższego związku z Twoim lubym (zobaczymy jak długo będziecie razem, oby jak najdłużej!), itp itd.
Zresztą, jak tak bardzo jesteś ZA, a wszystko co jest przeciwko określasz rasizmem, to jesteś mile widziana do wzięcia czarnej pasty, obsmarowania się nią i wyjazdu do Afryki.... żeby wszyscy żyli długo i szczęśliwie.
no widzisz, jak cie zadziwilam. akurat mam wolne dzisiaj wiec postanowilam cie troche ponudzic
moje argumenty na temat sprzecznosci twoich wypowiedzi opieraja sie czysto na... twoich wypowiedziach i nie maja nic wspolnego z moim lubym.
bardzo ciekawy pomysl z tym obsmarowaniem sie czarna pasta i wyjazdem do afryki. ja tobie proponuje zabranie dorobku zyciowego i podazenie za reszta polakow wracajacych do ojczyzny. niczym smarowac sie nie musisz. zarobiles w uk troche kasy moze cie bedzie stac na kupno solarki
|

|

|
|
|
yandce |
Post #6 Ocena: 0 2008-10-27 13:14:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-08-2008 Skąd: windsor |
Cytat:
2008-10-27 12:55:08, mama_josha napisał(a):
media ZAWSZE wyolbrzymiaja kazda sprawe, bo to sie sprzedaje. im bardziej szokujace, drastyczne - tym lepiej! prawdziwe i wiarygodne statystyki opieraja sie np z danych raportow policji. kazdy student kryminologii wysmialby to co napisales o wiarygodnosci medii. proponuje `textbook on criminology`, katherine s. williams szczegolnie chapter 3 - public conceptions and misconceptions of crime
Ja nie mowie, ze nie wyolbrzymiaja ale informacja dotyczaca morderstw nastolatkow np w Londynie gdzie w pierwszych 6mc bylo ich wiecej niz w calym zeszlym roku jest tez przesadzona?
Ja nie wierze w policje i ich raporty; w zeszlym roku pracowalem w firmie do ktorej sie wlamali 2y razy, policja nawet sie nie pojawila by zabezpieczyc slady tak samo w tym roku kolejne wlamanie
i dalej nic. Ciekawe czy w tych raportach uwzgledniono te przestepswa...?
Takimi zestawieniami mozna bardzzzo latwo i prosto mataczyc...
|

|
 |
|
mama_josha |
Post #7 Ocena: 0 2008-10-27 13:18:24 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-10-27 12:46:05, xFish napisał(a):
Cytat:
2008-10-27 10:54:10, mama_josha napisał(a):
ktos tu pisal o przestepstwach wsrod czarnych, owszem statystycznie popelniaja wiecej przestepstw niz biali ale jezeli sie temu blizej przypatrzyc to sa ofiarami wiekszej dyskryminacji rasowej szczegolnie w zatrudnianiu.
No super wyjasnienie dlaczego Murzyni popelniaja wiecej przestepstw, to zwlaszcza wyjasnilo dlaczego tna sie nawzajem.
Cytat:
apropo malpy i innych przezwisk typu ciapaty, grylowany itp - wiekszosc murzynow nigdy nie znizylaby sie do waszego zerowego poziomu i przezwala kogos w ten sposob tylko dla tego ze ma inny kolor skory.
snowflake, white/cracka nigga, cracker-ass honkey - domyslam sie, ze to wszystko wymyslaja bialasy ktorzy chca posadzic Murzynow o rasizm. Czy moze Murzyni tak mowia bo sa ofiarami wiekszej dyskryminacji rasowej szczegolnie w zatrudnianiu. - a to jak wiemy ze zdania wyzej wyjasnia wszystko.
Cytat:
sama jestem w prawie 3letnim zwiazku z brytyjczykiem pochodzenia afrykanskiego (dokladnie ghana).
To by wyjasnialo Twoj punkt widzenia. Jestem pewien, ze mozna trafic na wspanialego czlowieka o ciemnym kolorze skory (pewnie Ty tak trafilas) ale nie mozna wmawiac nam, ktorzy takiego szczescia nie mieli, ze to tylko nasze wymysly a Murzyni ogolnie sa do rany przyloz, tylko czasami bronia sie przed rasizmem. [ Ostatnio edytowany przez: <i>xFish</i> 27-10-2008 12:46 ]
murzyni tna sie nawzajem - troche tu wyolbrzymiles - efekt dzialania gangow a takie sa na calym swiecie, np w meksyku, rosji, stanach itd. powiedz mi w takim razie czemu polscy kibole tluka sie nawzajem? przeciez sa biali i `cywilizowani`
generalizowanie do niczego nie prowadzi i nie mowie ze wszyscy murzyni to aniolki tak jak nie wszyscy polacy to rasisci.
jesli chodzi o zle doswiadczenia to jest to indywidualna sprawa i osobiscie mam o wiele gorsze doswiadczenia z polakami. pierwszy raz od przyjazdu tutaj pracuje w miejscu gdzie polakow nie ma i tym samym nie ma bezsensownych awantur o byle co. pracowalam z ludzmi roznych narodowosci i z osobistego doswiadczenia najgorzej pracowalo mi sie nie z murzynami a wlasnie z polakami. ale nie generalizuje - to tylko moje doswiadczenia.
|

|

|
|
bloby00 |
Post #8 Ocena: 0 2008-10-27 13:25:14 (17 lat temu) |
Cytat:
A ja proponuje do zajrzenia do TEGO linku, który jest właśnie policyjnym raportem (link kopiuje z wcześniejszego postu). Nie mądrzyj się też tym, że przeczytałaś jakiegoś textbooka, według którego usprawiedliwiasz wszystkie występki. W dodatku, tutaj w UK media wcale nie robią żadnej nagonki na czarnoskórych, bo wiedzą czym to grozi bez konkretnych faktów. Co ciekawe, nawet jak są fakty to NIE można o tym mówić, bo ktoś zarzuci rasizm.
Cytat:
no widzisz, jak cie zadziwilam. akurat mam wolne dzisiaj wiec postanowilam cie troche ponudzic
Nie masz się czym chwalić, uważny czytelnik łatwo wywnioskuje co miałem na myśli.
Cytat:
moje argumenty na temat sprzecznosci twoich wypowiedzi opieraja sie czysto na...
Pomyłka. Ja dobrze pamiętam co pisałem, Ty w jednym poście starasz się doprowadzić do jednej, świętej, TWOJEJ racji.
Cytat:
bardzo ciekawy pomysl z tym obsmarowaniem sie czarna pasta i wyjazdem do afryki. ja tobie proponuje zabranie dorobku zyciowego i podazenie za reszta polakow wracajacych do ojczyzny. niczym smarowac sie nie musisz. zarobiles w uk troche kasy moze cie bedzie stac na kupno solarki
Czy ja gdzieś wychwalam Polaków??? Czy ja gdzieś staram się tuszować wszystkie negatywy ludzi z mojego kraju??? W dodatku w tak głupi, płytki sposób?
Boże, proszę, NIE POZWALAJ takim ludziom jak użytkownik powyżej się mnożyć, toż to zaraza głupoty, która doprowadza ten świat do upadku
|

|
 |
|
mama_josha |
Post #9 Ocena: 0 2008-10-27 13:54:04 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-10-27 13:25:14, bloby00 napisał(a):
Cytat:
Cytat:
A ja proponuje do zajrzenia do TEGO linku, który jest właśnie policyjnym raportem (link kopiuje z wcześniejszego postu). Nie mądrzyj się też tym, że przeczytałaś jakiegoś textbooka, według którego usprawiedliwiasz wszystkie występki. W dodatku, tutaj w UK media wcale nie robią żadnej nagonki na czarnoskórych, bo wiedzą czym to grozi bez konkretnych faktów. Co ciekawe, nawet jak są fakty to NIE można o tym mówić, bo ktoś zarzuci rasizm.
to nie raport policji tylko raport ministry of justice a to dwie rozne rzeczy. i nie madrze sie jakimstam textbookiem, jest to dosyc konkretna ksiazka dla studentow kryminologii. nie mowie ze media robia nagonke na czarnoskrych - naucz sie czytac ze zrozumieniem. pisalam tylko ze media lubia sensacje i czesto podaja mylne informacje aby tylko jak najbardziej `udekorowac` fakty, zeby sie tylko sprzedalo.
Cytat:
Cytat:
Nie masz się czym chwalić, uważny czytelnik łatwo wywnioskuje co miałem na myśli.
uwazny czytelnik nie stwierdzilby ze sie chwale.
Cytat:
moje argumenty na temat sprzecznosci twoich wypowiedzi opieraja sie czysto na...
Cytat:
Pomyłka. Ja dobrze pamiętam co pisałem, Ty w jednym poście starasz się doprowadzić do jednej, świętej, TWOJEJ racji.
a jesli chodzi o swieta racje to co zlego w tym ze uwazam ze ja mam? sam pare dobrych razy stwierdziles w swoich postach ze masz racje? a skad wiesz ze to ty wlasnie ja masz?
Cytat:
Cytat:
Czy ja gdzieś wychwalam Polaków??? Czy ja gdzieś staram się tuszować wszystkie negatywy ludzi z mojego kraju??? W dodatku w tak głupi, płytki sposób?
Boże, proszę, NIE POZWALAJ takim ludziom jak użytkownik powyżej się mnożyć, toż to zaraza głupoty, która doprowadza ten świat do upadku
no wiesz, glupota glupota ale to nie ja wladlam na pomysl smarowania sie czarna mascia i wyjazdem do afryki....
|

|

|
|
bloby00 |
Post #10 Ocena: 0 2008-10-27 14:20:56 (17 lat temu) |
Widzisz, nawet to smarowanie się czarną pastą uznałaś pewnie za przejaw rasizmu. Popatrz na to z drugiej strony, może to był komplement. Widzę, że strasznie się zachwycasz pewnymi ludźmi, to zaproponowałem Ci upodobnienie się do nich. Jackson się wybarwił, czemu Ty miałabyś nie zmienić koloru skóry, nawet jeśli byłoby to solarium? W dodatku najlepiej zmień od razu wiarę na taką która Ci się najbardziej podoba, niech to będzie nawet muzułmanizm. Załóż na siebie burki, jak już wiele Polek, może Twoich koleżanek zrobiło. Zacznij jeść TYLKO afrykańskie jedzenie, bo takie ono super. Odseparuj się całkowicie od Polaków, bo my tacy źli (to się również tyczy polskich forum). Dziecka nie ucz polskiego, bo po co. No, a na koniec poproś męża żeby sobie znalazł trzy inne żony, bo będziesz miała wtedy mniej obowiązków (włącznie z tymi łóżkowymi!), a jeśli nie jest muzułmaninem, to według wierzeń szamanckich z Afryki musisz koniecznie się obrzezać oraz kupić laleczkę voodoo z napisem bloby00, żeby na niej odreagować to co ja piszę. CO NIE??? No, bo wszystkie takie u nich jest piękne....
P.S. Swoją drogą, ciekawe czemu jeszcze nie podali do sądu serialu Alternatywy, zwłaszcza odcinka w którym jest facet przemalowany czarną pastą? Może tv-polonia nie oglądają? [ Ostatnio edytowany przez: bloby00 27-10-2008 14:22 ]
|

|
 |
|