MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przykro mi to stwierdzić, ale...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 14 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pablo77

Post #1 Ocena: 0

2008-10-08 13:50:08 (17 lat temu)

pablo77

Z nami od: 28-11-2006

Dziekuje za odkopanie tematu, mysle ze jest on teraz jeszcze bardziej na czasie, w zwiazku z obecna fala przestepstw w Londynie.

Ze swej strony dodam, iz ostatnio na przyjacielskim spotkaniu poznalem brytyjke pracujaca z wiezniami tu w Lonynie.
Kiedy zapytalem ja o statystiki etniczne z ktorymi pracuje w swoim zakladzie karnym; bez namyslu odpowiedziala ze pod wzgledem liczebnym, ludzie z Nigerii nie maja sobie rownych.
Co ciekawe wymienila tez kraje azjatyckie, jako te z ktorych pojawia sie co raz wiecej wiezniow.
Zapytalem takze o Polakow, powiedziala ze jest tylko kilkoro.

Pozdrwiam.
Naród : wspólny język, wspólna ziemia, wspólna pamięć

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-10-08 14:54:20 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #3 Ocena: 0

2008-10-08 17:59:26 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

dobry temat....nie widzialem go poprzednio choc grzebalem dosc daleko w forach.
moje zdanie jest podobne do wiekszosci....Murzyni sa po prostu bardzo ciezka rasa do zgryzienia. mi w pamieci zostaje obraz Murzynki z tv ktora miala cos do powiedzenia w sprawie jedzenia w chip-shopie....bluzgala,plula na lade i sprzedawce....byla taka ze powinna dostac z liscia w hape tu i teraz.....ktos z czekajacych w kolejce powiedzial do niej ze nie zachowuje sie zbyt dobrze za co dostal sliczna wiazanke od niej.....pisac o tym nie bede bo mnie moderatorzy zjedza.....tak czy siak....na koniec wszystkiego zawolala swojego "boja" ktory z wygladu przypominal debowe drzewo! byl niesamowicie wielki (albo reszta w tym sklepie byla tak mala) poskarzyla sie do niego przy tym biednym chlopaku za co dostal takiego liscia.....ze zmiotlo go z powierzchni ziemi na dobre pare sekund. wszystko zostalo na cctv tak wiec mozna bylo postawic im zarzuty.....ona ta smierdzaca pani wycieruch zlozyla wszystko na rasizm:-? to ona sprowokowala wszystko....pozbawila chlopaka dobrego wygladu na dobre kilka tygodni i pewnie kilku zebow a na koniec sie wykrecila mimo dowodom z cctv....gdzie tutaj sprawiedliwosc????
zygac sie chce od nich...choc jak ktos rowniez wspominal...nie kazdy jest taki sam i nie moze byc w tym samym worku z tymi co dopiero zeszli z drzew.
o nozownikach z Londynu nawet nie chce sie rozpisywac....to oddzielny temat bez konca!

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #4 Ocena: 0

2008-10-27 10:54:10 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Z nami od: 16-08-2007

widze ze wiekszosc osob piszacych w tym watku malo ma z afryka wspolnego bo gdybyscie choc troche na temat tego wspanialego kontynentu wiedzieli to takich glupot tutaj byscie nie wypisywali.

ktos tu pisal o przestepstwach wsrod czarnych, owszem statystycznie popelniaja wiecej przestepstw niz biali ale jezeli sie temu blizej przypatrzyc to sa ofiarami wiekszej dyskryminacji rasowej szczegolnie w zatrudnianiu. ostatnio glosno bylo o tym jak ta sprawa ma sie w policji. niby jest cos takiego jak equal opportunities act ale to tylko papierek i wieszkosc pracodawcow predzej zatrudni kogos bialego niz innej rasy.

druga sprawa to muzulmanie. nie wiem skad sie wsrod was bierze do nich taka niechec. jest tylko garstka pseudo-muzulmanow ktorym nie podoba sie zachod ale wiekszosc z nich jest `zeuropeizowana` i naprawde sa wspanialymi ludzmi. sama znam dobrze 2 muzulmanki, jedna jest amerykanka a druga brytyjka i sa szczerymi osobami i nie raz sie przekonalam ze moge na nie liczyc. moj kolega zwiedza obecnie iran i napisal ze goscinnosc tych ludzi o mile wyprzedza `slawna` goscinnosc polakow.

sama jestem w prawie 3letnim zwiazku z brytyjczykiem pochodzenia afrykanskiego (dokladnie ghana). wychowal sie troche w londynie a od 10 do 20 roku zycia mieszkal w ghanie z rodzicami i rodzestwem. ktos tu pisal o slabej edukacji w afryce - moze w niektorych miejscach owszem ale nie wszedzie. on pamieta ze o wiele wiecej musial sie uczyc niz w szkole w anglii. rodzice wychowali go na dobrego czlowieka (nie malpe jak sie niektorym wydaje) - apropo malpy i innych przezwisk typu ciapaty, grylowany itp - wiekszosc murzynow nigdy nie znizylaby sie do waszego zerowego poziomu i przezwala kogos w ten sposob tylko dla tego ze ma inny kolor skory.

niedawno bylam na afrykanskim weselu a wczesniej na tradycyjnej uroczystosci zareczynowej - ci ludzie maja wspaniala kulture, swietne poczucie humoru. jedzenie jest po prostu przepyszne, tradycyjna muzyka rwie do tanca.

jesli chodzi o rpa to sie wcale nie dziwie ze jest tam tak jak jest. piekny kraj ktorym od niepamietnych czasow wladac chcieli biali i robic z murzynow swoich niewolnikow - powiedzcie czy wam podobaloby sie gdyby takie ruskie czy niemcy wtargneli do polski, zaczeli sie rzadzic i zrobiliby z polakow niewolnikow - wiemy z historii naszego kraju ze nie dalibysmy sie.

wszytko zalezy od waszego podejscia do murzynow a z tego co czytam i widze nie jest ono pozytywne dlatego tez sie nie dziwie ze macie przykre doswiadczenia z nimi. historia nauczyla ich podejrzliwosci do bialych i wcale im sie nie dziwie. gdyby chcialo wam sie poznac ich blizej to bylibyscie mile zaskoczeni ale wy niestety skreslacie ich w przedskokach. oni to widza w waszych oczach i po waszej mowie ciala - nie widza przyjaznie nastawionego czlowieka. uwiezcie mi - wy myslicie ze oni sa glupi ale nie macie pojecia jak sie mylicie.

mowi sie ze nie powinno sie mieszac ras - a niby z jakiej racji? naszym 20 miesiecznym synkiem zachwycaja sie wszyscy. jest duzy i inteligentny. jestem dumna z jego korzeni polsko - ashanti. a o lepszego ojca dla niego nie moglabym prosic.

nie wiem po co sie tak rozpisalam bo to jak walenie glowa w mega twardy mur. i tak nie zmienie waszego nastawienia. chce wam tylko dac do zrozumienia ze bedac osoba ktora ma z afryka wiele wspolnego moge powiedziec ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mama_josha

Post #5 Ocena: 0

2008-10-27 11:19:43 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Cytat:

2008-07-06 22:02:44, pc_complex napisał(a):
A porownaj sobie dresiarskie dzielnice a czarne gdzie jest bardziej niebezpiecznie

Pokrec sie troche wieczorem po peckham albo brixtonie zobaczymy czy nie zmienisz pogladow

[ Ostatnio edytowany przez: <i>pc_complex</i> 06-07-2008 22:03 ]

nie raz sie tam krecilam po nocach i jakos zyje. media lubia wyolbrzymiac ale kazdy kto choc troche ma pojecia o kryminologii wie ze liczba przestepstw maleje a nie rosnie :]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

yandce

Post #6 Ocena: 0

2008-10-27 11:53:54 (17 lat temu)

yandce

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2008

Cytat:

nie raz sie tam krecilam po nocach i jakos zyje. media lubia wyolbrzymiac ale kazdy kto choc troche ma pojecia o kryminologii wie ze liczba przestepstw maleje a nie rosnie :]

Ciekawy jestem jakie raporty kryminologi czytasz?
Liczba przestepsw raczej rosnie niz maleje i patrzac na sytuacje
jake teraz panuja, mam na mysli kryzys gospodarczy to nie wydaje mi sie, ze nastapi gwaltowna poprawa a wrecz przeciwnie...

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2008-10-27 12:01:40 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-10-27 10:54:10, mama_josha napisał(a):
ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.

HAHAHAHAHAHAHA :-o:-o:-o

Normalnie, kobieto, rozbawiłaś mnie z rana. Po prostu, jeszcze bardziej żałosnego, nastawionego w jedną stronę tekstu to ja w życiu nie słyszałem. Weź sobie to przeczytaj jeszcze raz i porównaj się z wypowiedziami przedszkolaków, w stylu: "Ja proszę pani to lubię ryż z truskawkami, ale nienawidzę zup i nigdy ich nie będę jeść"

Nie wiem, czy jest sens z Tobą dyskutować, bo to jest po prostu śmieszne...... a nie chciałbym tutaj używać określeń które pomimo prawdy z pewnością by Cię obraziły. Szkoda gadać.... :-?

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #8 Ocena: 0

2008-10-27 12:07:47 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Cytat:

2008-10-27 11:53:54, yandce napisał(a):

Cytat:

Ciekawy jestem jakie raporty kryminologi czytasz?
Liczba przestepsw raczej rosnie niz maleje i patrzac na sytuacje
jake teraz panuja, mam na mysli kryzys gospodarczy to nie wydaje mi sie, ze nastapi gwaltowna poprawa a wrecz przeciwnie...

jesli chodzi o przestepstwa, z pewnoscia nie sugeruje sie tym co media naglasniaja. tak sie sklada ze sie kryminologia interesuje i mam wiele innych bardziej wiarygodnych zrodel, np http://www.crimeinfo.org.uk/crimeandjustice/index.jsp

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mama_josha

Post #9 Ocena: 0

2008-10-27 12:13:31 (17 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Cytat:

2008-10-27 12:01:40, bloby00 napisał(a):
Cytat:

2008-10-27 10:54:10, mama_josha napisał(a):
ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.

HAHAHAHAHAHAHA :-o:-o:-o

Normalnie, kobieto, rozbawiłaś mnie z rana. Po prostu, jeszcze bardziej żałosnego, nastawionego w jedną stronę tekstu to ja w życiu nie słyszałem. Weź sobie to przeczytaj jeszcze raz i porównaj się z wypowiedziami przedszkolaków, w stylu: "Ja proszę pani to lubię ryż z truskawkami, ale nienawidzę zup i nigdy ich nie będę jeść"

Nie wiem, czy jest sens z Tobą dyskutować, bo to jest po prostu śmieszne...... a nie chciałbym tutaj używać określeń które pomimo prawdy z pewnością by Cię obraziły. Szkoda gadać.... :-?

nikt ci ze mna dyskutowac nie kaze. i ciesze sie, facecie, ze cie tak z rana rozbawilam. pewnie tak na kobiety ogolnie patrzysz, jak na zabawki, z ktorymi sie nie da dyskutowac?

moze moja wypowiedz jest jednostronna - antyrasistowska. za to czytajac twoje wypowiedzi nie jestem pewna co do twoich pogladow. bo raz piszesz, ze rasizmu nienawidzisz a pare postow nizej piszesz ze jestes rasista. troche to sprzeczne, nie uwazasz?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

chinczyk

Post #10 Ocena: 0

2008-10-27 12:23:42 (17 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

nie wiem jak czarni z innych krajow,ale wiem cos o czarnych z rpa.rasisci, niewyedukowani(mimo duzej kasy na ich edukacje) chamscy i leniwi.
kazdy bialy dla nich to wrog,nie wyobrazam sobie mistrzostw swiata w rpa w 2010

[ Ostatnio edytowany przez: chinczyk 27-10-2008 12:24 ]

yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 14 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,