Str 14 z 19 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
pablo77 |
Post #1 Ocena: 0 2008-10-08 13:50:08 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2006 Skąd: ta pewność? |
Dziekuje za odkopanie tematu, mysle ze jest on teraz jeszcze bardziej na czasie, w zwiazku z obecna fala przestepstw w Londynie.
Ze swej strony dodam, iz ostatnio na przyjacielskim spotkaniu poznalem brytyjke pracujaca z wiezniami tu w Lonynie.
Kiedy zapytalem ja o statystiki etniczne z ktorymi pracuje w swoim zakladzie karnym; bez namyslu odpowiedziala ze pod wzgledem liczebnym, ludzie z Nigerii nie maja sobie rownych.
Co ciekawe wymienila tez kraje azjatyckie, jako te z ktorych pojawia sie co raz wiecej wiezniow.
Zapytalem takze o Polakow, powiedziala ze jest tylko kilkoro.
Pozdrwiam. Naród : wspólny język, wspólna ziemia, wspólna pamięć
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2008-10-08 14:54:20 (17 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
SiwyZmc |
Post #3 Ocena: 0 2008-10-08 17:59:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
dobry temat....nie widzialem go poprzednio choc grzebalem dosc daleko w forach.
moje zdanie jest podobne do wiekszosci....Murzyni sa po prostu bardzo ciezka rasa do zgryzienia. mi w pamieci zostaje obraz Murzynki z tv ktora miala cos do powiedzenia w sprawie jedzenia w chip-shopie....bluzgala,plula na lade i sprzedawce....byla taka ze powinna dostac z liscia w hape tu i teraz.....ktos z czekajacych w kolejce powiedzial do niej ze nie zachowuje sie zbyt dobrze za co dostal sliczna wiazanke od niej.....pisac o tym nie bede bo mnie moderatorzy zjedza.....tak czy siak....na koniec wszystkiego zawolala swojego "boja" ktory z wygladu przypominal debowe drzewo! byl niesamowicie wielki (albo reszta w tym sklepie byla tak mala) poskarzyla sie do niego przy tym biednym chlopaku za co dostal takiego liscia.....ze zmiotlo go z powierzchni ziemi na dobre pare sekund. wszystko zostalo na cctv tak wiec mozna bylo postawic im zarzuty.....ona ta smierdzaca pani wycieruch zlozyla wszystko na rasizm  to ona sprowokowala wszystko....pozbawila chlopaka dobrego wygladu na dobre kilka tygodni i pewnie kilku zebow a na koniec sie wykrecila mimo dowodom z cctv....gdzie tutaj sprawiedliwosc????
zygac sie chce od nich...choc jak ktos rowniez wspominal...nie kazdy jest taki sam i nie moze byc w tym samym worku z tymi co dopiero zeszli z drzew.
o nozownikach z Londynu nawet nie chce sie rozpisywac....to oddzielny temat bez konca!
|

|
 |
|
mama_josha |
Post #4 Ocena: 0 2008-10-27 10:54:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-08-2007 Skąd: sheerness, kent |
widze ze wiekszosc osob piszacych w tym watku malo ma z afryka wspolnego bo gdybyscie choc troche na temat tego wspanialego kontynentu wiedzieli to takich glupot tutaj byscie nie wypisywali.
ktos tu pisal o przestepstwach wsrod czarnych, owszem statystycznie popelniaja wiecej przestepstw niz biali ale jezeli sie temu blizej przypatrzyc to sa ofiarami wiekszej dyskryminacji rasowej szczegolnie w zatrudnianiu. ostatnio glosno bylo o tym jak ta sprawa ma sie w policji. niby jest cos takiego jak equal opportunities act ale to tylko papierek i wieszkosc pracodawcow predzej zatrudni kogos bialego niz innej rasy.
druga sprawa to muzulmanie. nie wiem skad sie wsrod was bierze do nich taka niechec. jest tylko garstka pseudo-muzulmanow ktorym nie podoba sie zachod ale wiekszosc z nich jest `zeuropeizowana` i naprawde sa wspanialymi ludzmi. sama znam dobrze 2 muzulmanki, jedna jest amerykanka a druga brytyjka i sa szczerymi osobami i nie raz sie przekonalam ze moge na nie liczyc. moj kolega zwiedza obecnie iran i napisal ze goscinnosc tych ludzi o mile wyprzedza `slawna` goscinnosc polakow.
sama jestem w prawie 3letnim zwiazku z brytyjczykiem pochodzenia afrykanskiego (dokladnie ghana). wychowal sie troche w londynie a od 10 do 20 roku zycia mieszkal w ghanie z rodzicami i rodzestwem. ktos tu pisal o slabej edukacji w afryce - moze w niektorych miejscach owszem ale nie wszedzie. on pamieta ze o wiele wiecej musial sie uczyc niz w szkole w anglii. rodzice wychowali go na dobrego czlowieka (nie malpe jak sie niektorym wydaje) - apropo malpy i innych przezwisk typu ciapaty, grylowany itp - wiekszosc murzynow nigdy nie znizylaby sie do waszego zerowego poziomu i przezwala kogos w ten sposob tylko dla tego ze ma inny kolor skory.
niedawno bylam na afrykanskim weselu a wczesniej na tradycyjnej uroczystosci zareczynowej - ci ludzie maja wspaniala kulture, swietne poczucie humoru. jedzenie jest po prostu przepyszne, tradycyjna muzyka rwie do tanca.
jesli chodzi o rpa to sie wcale nie dziwie ze jest tam tak jak jest. piekny kraj ktorym od niepamietnych czasow wladac chcieli biali i robic z murzynow swoich niewolnikow - powiedzcie czy wam podobaloby sie gdyby takie ruskie czy niemcy wtargneli do polski, zaczeli sie rzadzic i zrobiliby z polakow niewolnikow - wiemy z historii naszego kraju ze nie dalibysmy sie.
wszytko zalezy od waszego podejscia do murzynow a z tego co czytam i widze nie jest ono pozytywne dlatego tez sie nie dziwie ze macie przykre doswiadczenia z nimi. historia nauczyla ich podejrzliwosci do bialych i wcale im sie nie dziwie. gdyby chcialo wam sie poznac ich blizej to bylibyscie mile zaskoczeni ale wy niestety skreslacie ich w przedskokach. oni to widza w waszych oczach i po waszej mowie ciala - nie widza przyjaznie nastawionego czlowieka. uwiezcie mi - wy myslicie ze oni sa glupi ale nie macie pojecia jak sie mylicie.
mowi sie ze nie powinno sie mieszac ras - a niby z jakiej racji? naszym 20 miesiecznym synkiem zachwycaja sie wszyscy. jest duzy i inteligentny. jestem dumna z jego korzeni polsko - ashanti. a o lepszego ojca dla niego nie moglabym prosic.
nie wiem po co sie tak rozpisalam bo to jak walenie glowa w mega twardy mur. i tak nie zmienie waszego nastawienia. chce wam tylko dac do zrozumienia ze bedac osoba ktora ma z afryka wiele wspolnego moge powiedziec ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.
|

|

|
|
mama_josha |
Post #5 Ocena: 0 2008-10-27 11:19:43 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-07-06 22:02:44, pc_complex napisał(a):
A porownaj sobie dresiarskie dzielnice a czarne gdzie jest bardziej niebezpiecznie
Pokrec sie troche wieczorem po peckham albo brixtonie zobaczymy czy nie zmienisz pogladow [ Ostatnio edytowany przez: <i>pc_complex</i> 06-07-2008 22:03 ]
nie raz sie tam krecilam po nocach i jakos zyje. media lubia wyolbrzymiac ale kazdy kto choc troche ma pojecia o kryminologii wie ze liczba przestepstw maleje a nie rosnie
|

|

|
|
|
yandce |
Post #6 Ocena: 0 2008-10-27 11:53:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-08-2008 Skąd: windsor |
Cytat:
nie raz sie tam krecilam po nocach i jakos zyje. media lubia wyolbrzymiac ale kazdy kto choc troche ma pojecia o kryminologii wie ze liczba przestepstw maleje a nie rosnie
Ciekawy jestem jakie raporty kryminologi czytasz?
Liczba przestepsw raczej rosnie niz maleje i patrzac na sytuacje
jake teraz panuja, mam na mysli kryzys gospodarczy to nie wydaje mi sie, ze nastapi gwaltowna poprawa a wrecz przeciwnie...
|

|
 |
|
bloby00 |
Post #7 Ocena: 0 2008-10-27 12:01:40 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat:
2008-10-27 10:54:10, mama_josha napisał(a):
ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.
HAHAHAHAHAHAHA  
Normalnie, kobieto, rozbawiłaś mnie z rana. Po prostu, jeszcze bardziej żałosnego, nastawionego w jedną stronę tekstu to ja w życiu nie słyszałem. Weź sobie to przeczytaj jeszcze raz i porównaj się z wypowiedziami przedszkolaków, w stylu: "Ja proszę pani to lubię ryż z truskawkami, ale nienawidzę zup i nigdy ich nie będę jeść"
Nie wiem, czy jest sens z Tobą dyskutować, bo to jest po prostu śmieszne...... a nie chciałbym tutaj używać określeń które pomimo prawdy z pewnością by Cię obraziły. Szkoda gadać....
|

|
 |
|
mama_josha |
Post #8 Ocena: 0 2008-10-27 12:07:47 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-10-27 11:53:54, yandce napisał(a):
Cytat:
Ciekawy jestem jakie raporty kryminologi czytasz?
Liczba przestepsw raczej rosnie niz maleje i patrzac na sytuacje
jake teraz panuja, mam na mysli kryzys gospodarczy to nie wydaje mi sie, ze nastapi gwaltowna poprawa a wrecz przeciwnie...
jesli chodzi o przestepstwa, z pewnoscia nie sugeruje sie tym co media naglasniaja. tak sie sklada ze sie kryminologia interesuje i mam wiele innych bardziej wiarygodnych zrodel, np http://www.crimeinfo.org.uk/crimeandjustice/index.jsp
|

|

|
|
mama_josha |
Post #9 Ocena: 0 2008-10-27 12:13:31 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-10-27 12:01:40, bloby00 napisał(a):
Cytat:
2008-10-27 10:54:10, mama_josha napisał(a):
ze w waszych marnych opiniach nie ma prawdy.
HAHAHAHAHAHAHA  
Normalnie, kobieto, rozbawiłaś mnie z rana. Po prostu, jeszcze bardziej żałosnego, nastawionego w jedną stronę tekstu to ja w życiu nie słyszałem. Weź sobie to przeczytaj jeszcze raz i porównaj się z wypowiedziami przedszkolaków, w stylu: "Ja proszę pani to lubię ryż z truskawkami, ale nienawidzę zup i nigdy ich nie będę jeść"
Nie wiem, czy jest sens z Tobą dyskutować, bo to jest po prostu śmieszne...... a nie chciałbym tutaj używać określeń które pomimo prawdy z pewnością by Cię obraziły. Szkoda gadać....
nikt ci ze mna dyskutowac nie kaze. i ciesze sie, facecie, ze cie tak z rana rozbawilam. pewnie tak na kobiety ogolnie patrzysz, jak na zabawki, z ktorymi sie nie da dyskutowac?
moze moja wypowiedz jest jednostronna - antyrasistowska. za to czytajac twoje wypowiedzi nie jestem pewna co do twoich pogladow. bo raz piszesz, ze rasizmu nienawidzisz a pare postow nizej piszesz ze jestes rasista. troche to sprzeczne, nie uwazasz?
|

|

|
|
chinczyk |
Post #10 Ocena: 0 2008-10-27 12:23:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
nie wiem jak czarni z innych krajow,ale wiem cos o czarnych z rpa.rasisci, niewyedukowani(mimo duzej kasy na ich edukacje) chamscy i leniwi.
kazdy bialy dla nich to wrog,nie wyobrazam sobie mistrzostw swiata w rpa w 2010 [ Ostatnio edytowany przez: chinczyk 27-10-2008 12:24 ] yyy
|

|

|
|