bloby
dzieki za dane statystyczne - czy podaja one ile z tych osob to osoby wywodzace sie ze srodowisk w ktorych bieda jest motorem przestepstw? czy generalnie udowadniaja, ze mordecy sa czarni a mordowani biali? czy moze podaja, ze ofiary przestepstw tez w odpowiednich proporcjach sa kolorowe?
tak przy okazji - jak tak dalej posuniemy sie w udowadnianiu, ze czarni sa zakala cywilizacji to dojdziemy do konkluzji ze w PL biali morduja bialych tylko dlatego ze nie ma tam czarnych, ktorzy by to za nas robili.
a poza tym, a propos twojego wczesniejszego komentarza - co ja robie z wlasnym zyciem, jak czesto zmieniam partnerki, zony, psy, koty, mezow itp itd to nie twoja sprawa. to moje prywatne zycie, ktore jako temat twoich uwag odbiega od tematu tego watku. jezde wielkim nieekologicznym Hummerem, do ktorego leje olej rzepakowy i przyczyniam sie do glodu w afryce, ale olej z Morissonsa jest tanszy niz diesel na stacji benzynowej, przepuszczam pieniadze na dziwki i wodke a psy jadam w koreanskich restauracjach. lajdacze sie z pannami ktore so starsze niz 16 lat, kazdego koloru i wyznania, i nie wazne czy sa zamezne czy nie. ale wszytsko co robie jest legalne, choc z punktu widzenia swiatlych chrzescijan i bialych wrazliwych na ludzki los to co robie jest nieetyczne. jakiz to paradoks ze gloszenie uwag o nizszosci czy wyzszosci jedenj rasy czy religii nad inna nie budzi takiego poruszenia...
Cytat:
2008-07-09 13:43:53, daggerss napisał(a):
Jak mnie krew zalewa, jak czasem musze patrzec na takiego leniwego barana co sie ledwo rusza i jeszcze nic powiedziec nie moge jemu zeby sie sprezal, bo on zaraz z rasizmem wyjezdza... No prosze was!!!!! Az sie we mnie gotuje jak slysze slowo "RASIZM"... Na taka opinie siobie zasluzyli i tyle... Tak samo jak sie mowi o Polakach w niektorych kregach" Polak to alkoholik, a polka to kur..a", albo jedz do Polski, twoj samochod juz tam jest"... No i jak to nazwiecie??
to sie nazywa rasizm.
RASIZM
ale skoro piszesz, ze na taka opinie sobie zalsuzyli to moze ci co obrzucaja nas epitetami tez maja racje...
- ale ze wzgledu na kolor skory juz wpadna w ten schemat --> no prosze, prosze.... jakze oswiecony komentarz wyedukowanego bialego chrzescijanina. z lektury twoich wypowiedzi wynika, ze czarni sa z natury zli i maja to na co sobie zasluzyli, jak rowniez to, ze obrzucanie nas polakow wyzwiskami jest rasizmem. swoiscie pojeta moralnosc. paradoksalnie nazywana ''moralnoscia Kalego''.
monika
- Polak ustawi sie w kolejke po zasilek i zciagnie babcie inwalidke aby wiecej dostac ale przynajmniej jako tako siedzi cicho, czarny zrobi to samo ale narobi przy tym halasu niczym swinia w chlewie, zadzga kogos nozem, rozwinie handel narkotykami i jeszcze oskarzy cie o rasizm jak go upomniesz. --> jasne, kazdy czarny, co do jednego... nie no zartuje... moze tylko 85%... no moze polowa... proponuje sprawdzic link RASIZM.
Oqular
odpowiedz kompletnie nie na temat ale gratuluje wyrwania sie z dzielnicy o zlej slawie. dobry przyklad, ze z takich dzielnic tez czasem wychodza porzadni ludzie.
pc-complex
- A porownaj sobie dresiarskie dzielnice a czarne gdzie jest bardziej niebezpiecznie --> no brawo! swietny przyklad! hmmm... ciezki wybor - zostac zamordowany przez czarnego czy bialego... hmmmm... no nie wiem. prosze o wiecej bo dawno mnie tak nikt nie rozbawil.
- A co ma opinia o polakch wspolnego z zachowaniem murzynow to sa 2 rozne rzeczy --> no pewnie... hehehe... oni sa zli a my dobrzy... hehehe... relatywizm moralny to sie tak nazywa... hehehehe... wiecej takich perelek, humor mam coraz lepszy...
- jak sie okazalo ze nie ma faszyzmu --> oczywiscie ze nie ma faszyzmu, jest natomiast niewiedza, ktory powoduje naduzywanie pojecia, ktore tu nie padlo ani razu -
FASZYZM. nazizm jezeli juz, a w ogole rasizm jest najbardziej adekwatnym okresleniem.
- i ze my polacy jestesmy tacy rasisci --> gdzie tak pisze? teraz pisze, ze popierajac poglady gloszace ze czarni sa zli bo sa czarni moge nazwac konretnie ciebie rasista. co niniejszym czynie.
- Widze ze juz wszystkie narodowosci w to wmieszales ale to i tak nie zmienia faktu ze w kazdym poscie piszesz to samo i dalej nic z tego nie wynika --> najwyrazniej nie wszyscy sa na tyle inteligentni zeby to zrozumiec
- Czyli jak mi cos nie podoba to mam wrocic do Polski???
z tego wynika ze nie okazujesz tolerancji dla moich pogladow --> okazuje wyjatkowa cierpliwosc do czytania twoich postow i wyjatjowa tolerancje dla twoich opinii. mieszkasz w obcym kraju, ktorych mieszkancow i polityke wewnetrzna krytykujesz - co tu do rozumienia? zle ci tu? zrob to co Bloby zaproponowal wobec przyjezdnych z poza Europy - do domu! no chyba sie nie obrazisz? nie akceptujesz tutejszych standardow, przyjmij obywatelstwo i bierz udzial w wyborach. glosuj za zaostrzeniem polityi imigracyjnej. a dopoki jestes tutaj gosciem, zachowuj sie jak eleganckiego, dobrze wychowanego, swiatlego goscia przystalo.
- I w tym momencie Marcinb sam sobie zaprzeczasz w jednym poscie jestes zwolenikiem tolerancji a w nastepnym juz nie -jak dla mnie to mistrzostwo logiki --> logiczne byloby tolerowanie pogladow, ktore mowia ze wszyscy Polacy to niedouczone glupki i zlodzieje? oh nie... no skad... ale logiczne jest tolerowanie opinii, ze wszyscy kolorowi to dzicz, ze generalnie to cholota, ze wiekszosc z nich to bandyci? hmmm... no dobrawdy... hehehe... coraz lepiej... hehehe... tak na wszelki wypadek, bo moze tak jak faszyzm to tylko nieuwaga albo nienzajomosc zgadnienia -
LOGIKA
crochet
- uprawiasz semantyke i piszesz delikatnie mowiac nieprawde, ani razu nikt z osob bioracych udzial w tej dyskusji - a reprezentujacy odmienne zdanie od Ciebie - nie uzyl sformulowan dotyczacych supremacji bialej rasy lub religii --> oczywiscie, ze nikt tego nie powiedzial, opozycja jak na razie skupia sie udowadnianiu ze czarni sa zli i gorsi niz biali. jak ja bym to nazwal?...hmmmm... semantyka? ... rasizm?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein