zabawnie to musi wyglądać, podjeżdża koleś pod market, wyjeżdża wózkiem z 80 butelkami rzepakowego i leje do pełna na parkingu :)
W wczoraj na parkingu pod Lidlem stał Roys, hm, może gość właśnie przyjechał zatankować??

hm, myślę że najbezpieczniej dla silnika to dolewać ew, a nie lać tylko roślinny,
jak by nie patrzeć olej napędowy ma masę dodatków, rozpuszczających nagary, tonujących zapłon itd, choć z drugiej strony interesujące by było zrobić wszystkie pomiary silnika, a potem jeździć na spożywczym i po jakimś czasie powiedzmy po 30-50 000 ponownie dokonać sprawdzenia, można by było mieć odrobinę pojęcia na ile wzrasta zużycie tłoków, pierścieni no i przede wszystkim zaworów.
Hm, a gdybyś może się gdzieś zbratał z pasjonatami tego tematu, ale takimi co przerabiają rozbierają silniki na detale i lubią i umieją to złożyć do kupy, to faktycznie mogła by być to bardzo pasjonująca zabawa.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku