|
---|---|
impexport | Post #1 Ocena: 0 2008-04-06 11:20:49 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2008 |
Witam wszystkich,mam pytanko.W stansted ląduję o ok.23 w poniedziałek.Jak najtaniej dostać się do centrum Londynu? Rozumiem że zapewne autobusem,ale jakim i ile to kosztuje?No i jeśli kupię bilet w dwie strony to czy mogę go wykorzystać na powrót na na lotnisko na następny dzień ?
Do Londynu lecę turystycznie tak na jeden dzień więc powiedzcie jeszcze na jaką ulicę w centrum się kierować,interesują mnie zakupy,jakiś telefon,ciuchy. Z góry dziękuję za odpowiedź |
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2008-04-06 11:47:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Co do handlowej ulicy w centrum Londynu to wal na Oxford Street.Autobusy z lotniska Stansted jezdza co ok 20 min.Bilet kosztuje okolo 10 funtow.Kupisz bilet w autobusie.Autokary jada docelowo do stacji London Victoria(jest ona podzielona na kilka podstacji,ktore sa generalnie w nie duzych odleglosciach od siebie.Kilkaset metrow)
Osobiscie nigdy nie lecialem z tego lotniska,wies info jest ogolne. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2008-04-06 11:49:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, nie pamietam ale o 23 ladujesz to zanim dotrzesz do wyjscia może być 24, i tu moze być zonk z autobusami, wiem że jak wylądowaliśmy z wypadu na Malte to własnie ladowanie było podobne, co prawda złapaliśmy jakiś autobus ale generalnie nie ciekawie, od tamtego czasu zostawiamy samochód na parkingu gdy lecimy gdzieś na 4 dni.
Pociag chyba ostatni tuż przed północą koszt 14 funtów, sprawdz bo można było kiedyś kupić własnie we dwie strony za tą samą cene ale jakie są warunki i kiedy masz wracać tego nie pamiętam. Jeden dzień to strasznie mało, jak się przekonasz duże odległosci i duze korki wszytko wlecze się niesamowicie, efekt taki że wiele to ty nie "nazwiedzasz" Możesz standardem poobijać się na OXFORD st. Tanie zakupy markowych rzeczy można znaleźć od pierona w sklepie specjalizującym w sprzedaży tzw końcówek czyli np zakurzone, albo nieładne już pudełko perfum ląduje właśnie tam, to samo z ubraniami butami i za cześć ceny. ten sklep to TK_MAX jest ich bardzo dużo i czasami są na prawdę duże, niestety nie wiem gdzie jest w centrum, wiem że jest w 2 strefie przy Clapham JTC, jest tez większy w 3 coliers wood, i 4 strefie ale to już za daleko. kobiety uwielbiają za zwyczaj tam grzebać, mnie osobiście tam szlak trafia, na szczęście mam domowego "przedstawiciela" co co dziennie tam po pracy myszkuje ![]() ech kobiety a tak ci wygoglowałem i sobie poszukaj http://www.tkmaxx.com/storefinder.aspx równiez www.maps.google.co.uk twoim przyjacielem jest ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
wues67 | Post #4 Ocena: 0 2008-09-15 20:59:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2008 |
Witam
przylatuję do Londynu 5 października (niedziela)na mecz Chelsea-Aston Villa. Potrzebuję trochę pomocy, jak najlepiej (ze względu na krótki czas- 1 dzień) dotrzeć do niektórych miejsc. Prawdopodobnie będę na Stansted około 8 rano- a wracam około godziny 20-21 tego samego dnia, mecz natomiast jest o godzinie 15. Jak najlepiej, najtaniej dostać się z lotniska Stansted w okolice Big Bena, potem do muzeum figur woskowych, no a potem już na mecz na stacje Fulham Broadway lub okolicę stadionu Chelsea. Jeśli chodzi o powrót to jeszcze nie wiem, czy będę wracał ze Stansted czy z Luton- godzina około 20-21. Dzięki i pozdrawiam wues |
stokesay | Post #5 Ocena: 0 2008-09-15 21:30:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Najlepiej wg Twojego planu byloby pojechac ze Stansted autobusem National Express A6 (kursuje co 10min), do Victoria Station i tam kupic bilet calodniowy na metro (ok. 6F) na strefe 1-2 ( mapa). Ciebie interesuja punkty Westminister (Big Ben i Parlament) oraz Baker Street (Madame Tussaud) oraz oczywiscie Fulham Broadway.
strona lotniska Stansted opisuje jak mozna jeszcze inaczej dojechac, oraz jak rezerwowac bilety. Mozna je tez kupic juz po przylocie. Natomiast z powrotem musisz sie liczyc, ze bedziesz musial byc co najmniej 40 minut przed wylotem na lotnisku - wez to rowniez pod uwage, planujac godzine wylotu. Mecz trwa ok 2 godzin ,wiec spokojnie skonczy sie po 17, zanim wyjdziesz z tego tlumu rowniez troche czasu uplynie ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-09-15 21:55:02 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wues67 | Post #7 Ocena: 0 2008-09-17 21:14:33 (17 lat temu) |
Witam ponownie
Dzięki za info - klasyka !! Jeszcze jedno pytanie: Co do powrotu to wracam jednak przez lotnisko Luton - jak się tam dostać,z jakiego miejsca, na pewno nie za daleko od Stamford Bridge gdyż mecz kończy się o 17 a samolot mam o 20,20 (niedziela)..... pozdro wues |
wues67 | Post #8 Ocena: 0 2008-09-17 21:16:36 (17 lat temu) |
A jeszcze - bilety mam na East Stand Upper- Gate 3
- dzisiaj je odebrałem pozdro wues |
nenusia1 | Post #9 Ocena: 0 2013-07-22 15:54:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-07-2013 Skąd: Croydon |
witajcie. JAK DOJECHAC ZE STANSTED DO CROYDON JAKIM AUTOBUSEM
|
nenusia1 | Post #10 Ocena: 0 2013-07-22 15:55:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-07-2013 Skąd: Croydon |
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/5/12112/Z-Stansted-do-centrum-Londynu
|