MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fryzjerstwo

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rajwana

Post #1 Ocena: 0

2008-03-12 12:22:15 (17 lat temu)

rajwana

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2008

Mam pytanie co trzeba zrobic zeby w UK zostac fryzjerem...
jakies szkoły, kursy???
czy ktos mi moze pomóc??
z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2008-03-12 13:13:56 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Wiesz co,moze moja odpowiedź nie bedzie dokładna ale...
Myslisz,że wszystkie fryzjerki,co sie ogłaszaja w gazecie,faktycznie sa fryzjerkami? Wiem to ze swojego doświadczenia.Dwa razy przyszły do mnie fryzjerki do domu.Nie wiem która gorsza,ale jak spytałam o doświadczenia,to co one nie robiły w Polsce.Jedna u znanego fryzjera nawet pracowała tylko pytanie-jak tak fajnie było,to po co przyjechały.
Trzecia z moich fryzjerek pracowała w salonie na Neasden.Totalnie spaliła mi włosy.Miałam jeszcze farbe na wlosach,jak pociągnęłam włosy,to normalnie moja córka mogła mi włosy łamać.Siedzialam przerażona i kazałam jej spłukac farbe.Z tego co wiem,długo tam nie popracowała.
Tak więc jak widac żadne kury i szkoły nie zawsze sa potrzebne by byc fryzjerką.
Mam teraz fajnego fryzjera-Rafała.Fajnie robi,pracuje w angielskim salonie ale tez przyjmuje w domu.

Do góry stronyOffline

rajwana

Post #3 Ocena: 0

2008-03-12 13:51:14 (17 lat temu)

rajwana

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2008

Cytat:

2008-03-12 13:13:56, ewamik napisał(a):
Wiesz co,moze moja odpowiedź nie bedzie dokładna ale...
Myslisz,że wszystkie fryzjerki,co sie ogłaszaja w gazecie,faktycznie sa fryzjerkami? Wiem to ze swojego doświadczenia.Dwa razy przyszły do mnie fryzjerki do domu.Nie wiem która gorsza,ale jak spytałam o doświadczenia,to co one nie robiły w Polsce.Jedna u znanego fryzjera nawet pracowała tylko pytanie-jak tak fajnie było,to po co przyjechały.
Trzecia z moich fryzjerek pracowała w salonie na Neasden.Totalnie spaliła mi włosy.Miałam jeszcze farbe na wlosach,jak pociągnęłam włosy,to normalnie moja córka mogła mi włosy łamać.Siedzialam przerażona i kazałam jej spłukac farbe.Z tego co wiem,długo tam nie popracowała.
Tak więc jak widac żadne kury i szkoły nie zawsze sa potrzebne by byc fryzjerką.
Mam teraz fajnego fryzjera-Rafała.Fajnie robi,pracuje w angielskim salonie ale tez przyjmuje w domu.

A masz do niego moze namiar??

Do góry stronyOffline

kosmetyczka

Post #4 Ocena: 0

2008-05-06 12:05:46 (17 lat temu)

kosmetyczka

Kobieta

Z nami od: 15-05-2006

a moze ktos potrzebuje kosmetyczki :-] mieszkam w SUTTON I OFERUJE WSZYSTKE USŁUGI KOSMETYCZNE.Dodam ze POSIADAM WIELOLETNIE DOSWIADCZENIE:)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

daisy77

Post #5 Ocena: 0

2008-05-06 12:24:19 (17 lat temu)

daisy77

Kobieta

Z nami od: 03-05-2008

Umówiłam sie z fryzjerką na przedłużanie włosów tj.ściągnięcie sterych,pasemka,założenie nowych. Po jej przyjsciu okazało sie ze tylko ona zaklada i nic po za tym. No ale zdieła mi stare,zafarbowała tylko gore(farbowała pierwszy raz w zyciu)i załozyła nowe włosy. zapłasiłam 130ł,a po tygodniu odpadło mi już 12pasemek. Do fryzjerstwa trzeba miec to coś a nie tylko suche kursy:-o

Do góry stronyOffline

FryzjerNottingh

Post #6 Ocena: 0

2009-09-04 17:20:10 (16 lat temu)

FryzjerNottingham

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 04-09-2009

Niestety, ale najgorszy jest fakt przypisywania sobie tytulow oraz funkcji zawodowych. W UK jest wiele pseudo-fryzjerow oraz fryzjerow po kursach... gdzie nastepstwem jest oglaszanie sie "dyplomowany fryzjer..." a prosze zauwazyc, ze tytul DYPLOMOWANY odnosi sie do wyksztalcenia (Dyplom Mistrza lub Czeladnika) a nie kilkudniowego kursu... a gdzie lata praktyk, a gdzie profesjonalne szkolenia?
Pomijam juz brak znajomosci produktow, brak gustu w doborze fryzur i kolorow - wiele osob kaleczy to rzemioslo i niestety, trzeba wszystko po kims poprawiac... cierpi klient i cierpia profesjonalni fryzjerzy - poniewaz pseudo-fryzjerzy psuja opinie! Profesjonalny fryzjer szkoli sie z roku na rok i nie poprzestaje na jednym prywatnym kursie fryzjerskim...

Przez ostatnie 12 miesiecy przejelam klientki oraz klientow obslugiwanych wczesniej przez innych fryzjerow w Nottingham - to co zobaczylam na glowach klientow i to co sie dowiedzialam o poziomie swiadczenia uslug - koszmar! Obecnie obsluguje klientow z innych miast, brakuje tu tych fryzjerow - dla ktorych to rzemioslo jest pasja... a szkoda.

Pozdrawiam,
www.polski-fryzjer.co.uk
Fryzjer Nottingham

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

domina86

Post #7 Ocena: 0

2009-09-05 09:45:47 (16 lat temu)

domina86

Z nami od: 19-10-2006

moze zobacz sobie na www.hot-courses.co.uk - mam nadzieje ze dobrze podalam ,mozliwe ze jest bez myslnika. i POWODZENIA...tez chcialabym zostac fryzjerka,ale poszlam na studia ;-(

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,