|
|
---|---|
rajwana | Post #1 Ocena: 0 2008-03-12 12:22:15 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 |
Mam pytanie co trzeba zrobic zeby w UK zostac fryzjerem...
jakies szkoły, kursy??? czy ktos mi moze pomóc?? z gory dziekuje |
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2008-03-12 13:13:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Wiesz co,moze moja odpowiedź nie bedzie dokładna ale...
Myslisz,że wszystkie fryzjerki,co sie ogłaszaja w gazecie,faktycznie sa fryzjerkami? Wiem to ze swojego doświadczenia.Dwa razy przyszły do mnie fryzjerki do domu.Nie wiem która gorsza,ale jak spytałam o doświadczenia,to co one nie robiły w Polsce.Jedna u znanego fryzjera nawet pracowała tylko pytanie-jak tak fajnie było,to po co przyjechały. Trzecia z moich fryzjerek pracowała w salonie na Neasden.Totalnie spaliła mi włosy.Miałam jeszcze farbe na wlosach,jak pociągnęłam włosy,to normalnie moja córka mogła mi włosy łamać.Siedzialam przerażona i kazałam jej spłukac farbe.Z tego co wiem,długo tam nie popracowała. Tak więc jak widac żadne kury i szkoły nie zawsze sa potrzebne by byc fryzjerką. Mam teraz fajnego fryzjera-Rafała.Fajnie robi,pracuje w angielskim salonie ale tez przyjmuje w domu. |
rajwana | Post #3 Ocena: 0 2008-03-12 13:51:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 |
Cytat: 2008-03-12 13:13:56, ewamik napisał(a): Wiesz co,moze moja odpowiedź nie bedzie dokładna ale... Myslisz,że wszystkie fryzjerki,co sie ogłaszaja w gazecie,faktycznie sa fryzjerkami? Wiem to ze swojego doświadczenia.Dwa razy przyszły do mnie fryzjerki do domu.Nie wiem która gorsza,ale jak spytałam o doświadczenia,to co one nie robiły w Polsce.Jedna u znanego fryzjera nawet pracowała tylko pytanie-jak tak fajnie było,to po co przyjechały. Trzecia z moich fryzjerek pracowała w salonie na Neasden.Totalnie spaliła mi włosy.Miałam jeszcze farbe na wlosach,jak pociągnęłam włosy,to normalnie moja córka mogła mi włosy łamać.Siedzialam przerażona i kazałam jej spłukac farbe.Z tego co wiem,długo tam nie popracowała. Tak więc jak widac żadne kury i szkoły nie zawsze sa potrzebne by byc fryzjerką. Mam teraz fajnego fryzjera-Rafała.Fajnie robi,pracuje w angielskim salonie ale tez przyjmuje w domu. A masz do niego moze namiar?? |
kosmetyczka | Post #4 Ocena: 0 2008-05-06 12:05:46 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2006 Skąd: Sutton,Surrey |
a moze ktos potrzebuje kosmetyczki
![]() ![]() |
daisy77 | Post #5 Ocena: 0 2008-05-06 12:24:19 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2008 Skąd: Manchester |
Umówiłam sie z fryzjerką na przedłużanie włosów tj.ściągnięcie sterych,pasemka,założenie nowych. Po jej przyjsciu okazało sie ze tylko ona zaklada i nic po za tym. No ale zdieła mi stare,zafarbowała tylko gore(farbowała pierwszy raz w zyciu)i załozyła nowe włosy. zapłasiłam 130ł,a po tygodniu odpadło mi już 12pasemek. Do fryzjerstwa trzeba miec to coś a nie tylko suche kursy
![]() |
|
|
FryzjerNottingh | Post #6 Ocena: 0 2009-09-04 17:20:10 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 04-09-2009 Skąd: Nottingham |
Niestety, ale najgorszy jest fakt przypisywania sobie tytulow oraz funkcji zawodowych. W UK jest wiele pseudo-fryzjerow oraz fryzjerow po kursach... gdzie nastepstwem jest oglaszanie sie "dyplomowany fryzjer..." a prosze zauwazyc, ze tytul DYPLOMOWANY odnosi sie do wyksztalcenia (Dyplom Mistrza lub Czeladnika) a nie kilkudniowego kursu... a gdzie lata praktyk, a gdzie profesjonalne szkolenia?
Pomijam juz brak znajomosci produktow, brak gustu w doborze fryzur i kolorow - wiele osob kaleczy to rzemioslo i niestety, trzeba wszystko po kims poprawiac... cierpi klient i cierpia profesjonalni fryzjerzy - poniewaz pseudo-fryzjerzy psuja opinie! Profesjonalny fryzjer szkoli sie z roku na rok i nie poprzestaje na jednym prywatnym kursie fryzjerskim... Przez ostatnie 12 miesiecy przejelam klientki oraz klientow obslugiwanych wczesniej przez innych fryzjerow w Nottingham - to co zobaczylam na glowach klientow i to co sie dowiedzialam o poziomie swiadczenia uslug - koszmar! Obecnie obsluguje klientow z innych miast, brakuje tu tych fryzjerow - dla ktorych to rzemioslo jest pasja... a szkoda. Pozdrawiam, www.polski-fryzjer.co.uk Fryzjer Nottingham |
domina86 | Post #7 Ocena: 0 2009-09-05 09:45:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2006 Skąd: Londyn-Stratford |
moze zobacz sobie na www.hot-courses.co.uk - mam nadzieje ze dobrze podalam ,mozliwe ze jest bez myslnika. i POWODZENIA...tez chcialabym zostac fryzjerka,ale poszlam na studia ;-(
|
|