MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konsulat -kolejki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kamelka2286

Post #1 Ocena: 0

2011-06-13 22:40:40 (14 lat temu)

kamelka2286

Kobieta

Z nami od: 18-08-2009

Witam,chciałam odświeżyć temat ponieważ w poniedziałek wybieram sie do konsulatu PL w Londynie złożyć dokumenty o paszport dla dziecka jak wygladaja teraz kolejki - może ktoś był w przeciagu tygodnia ?Czy mogę wcześniej pobrać wniosek,czy muszę go wypełnić na miejscu?Gdzie najlepiej zaparkować samochód czy może korzystniej wybrać się metrem?Z góry wszystkim dziękuje za odpowiedzi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-06-13 23:55:01 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jak samochodem to pamiętaj by zapłacić CC zone! tutaj:
http://www.tfl.gov.uk/roadusers/congestioncharging/

10 funtów + parking, powinnaś znaleźć miejsce koło ambasady lub gdzieś w okolicy, ceny nie pamiętam, ale nie jest duża 1,6 za godzinę coś koło tego, z tym że w większości wypadków za parking płaci się przez telefon.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2011-06-14 09:24:29 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Ja bylam w zeszly poniedzialek...
tragedia, jak ktos byl juz to wie co znaczy ze powiem, że aż za zakret za barierkami, stlo jeszcze z 10(albo i lepiej) osob. Bylam tam koło 11, i poprostu zawrociłam sie do domu. Mysle ze poniedzialek nie jest dobrym dniem na wyjazd do konsulatu, bo biorac na logike, gdy ktos ma wolny weekend, to wezmie sobie poniedzialek wolny(przedluzenie weekendu) a potem kolejka na 30 osob.

wniosek na miejscu sobie wypisz. zanim staniesz w kolejke idz do drzwi wejsciowych i popros o wniosek, chociaz teraz jak jest cieplo to chyba stoi tablica z wnioskami. Nie zapomnij, ze nawet jak juz skladasz drugi wniosek o paszport tymczasowy dla dziecka, musisz miec mimo to znowu akt urodzenia dziecka:-? w zeszlym roku klocilam sie z babka przy okienku,ze juz raz skladalam wniosek z aktem urodzenia i drugi raz tego robic nie bede, to jakos mi poszla na reke, tym razem nie bede ryzykowac i wezme. jesli nie jestes z londynu lub okolic lepiej nie ryzykowac i jechac wczesnie rano i stanac w kolejke. gdy pojedziesz na 10-11, moga cie juz nie przyjac...

Do góry stronyOffline

sarcia

Post #4 Ocena: 0

2011-06-14 09:57:53 (14 lat temu)

sarcia

Kobieta

Z nami od: 23-05-2008

Podepnę sie pod temat.W ub roku wyrabiałam d.osobisty w Polsce, ale nie mogę pojechać i odebrać. Czy jest taka możliwość żeby przysłali tu do ambasady a ja odbiorę?

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #5 Ocena: 0

2011-06-15 16:10:32 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Bylam dzis znowu w konsulacie, kolejka ta sama,no ale dzis mialam czas. z zegarkiem w ręku spedzilam tam 3,5h. kolejki sa chyba non stop takie same, nie wazne ktory dzien... W kazdym badz razie, zagadalam tam do jednego pana w konsulacie i pytalam sie o nowy budynek, kiedy bedzie do uzytku, stwierdzil,ze dopiero go "zaadoptowano" i nic jeszcze nie wiadomo. Pytam sie czemu nie ma mozliwosci wydluzenia pracy konsulatu, to sie glupio zasmial. I powiedzial,ze jedyna mozliwoscia skrocenia kolejek jest to ze wroca paszporty 5letnie dla malych dzieci.ale to wszystko jest jeszcze gdzies tam i sejm musi sie tym zajac. czyli zadne zmiany sie narazie nie szykuja. ja tylko sie ciesze ze moje paszporty wychodza z obiegu w wakacje, bo nie wyobrazam sobie stac tam w zime...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2011-06-15 18:06:31 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ja rozmawialem z p.Konsul - po 5h stania na sloncu i spiekocie (piatek dwa tygodnie temu) i powiedziala, ze raczej po wakacjach, bo adaptacja moze chwile potrwac...

podobnoz pierwszy w kolejce spal w samochodzie :-]

ps. wydluzenie godzin pracy nie wchodzi w rachube, bo po zamknieciu okienek panie przystepuja do kilku godzin walki z wnioskami itp.

pps. w ow piatek okienek nie zamkneli o godz.3 lecz pewnie cos kolo 5, bo kolejka konczyla sie spory kawalek za winklem...

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-06-15 18:11:37 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

WIesz ja tez sie zastanawialam czy nie przyjechac o 7 i nie stanac juz:-]ALe dzis o 13 kolejka byla moze na niecala 1h. nie wiem jak oni przyjmuja,czy do ostatniego klienta czy wychodza i mowi,dzis juz wiecej osob nie przyjmiemy. bo w sumie po co rano o 9-10 zapierdzielac i stac jak mozna jechac na 13 i postac sobie tylko 40min czy 1h.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2011-06-15 18:24:26 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jak jest duza kolejka, to ok. 2-giej 'odcinaja' koniec... idzie pracownik i mowi: tu konczymy, reszta jutro, ale jak pisalem, dosc duzo zostawiaja, na jakies 1,5-2h pracy
jak wychodzilem ok. 3.30 to kolejka dalej za winklem sie konczyla...

ps. a, i wszystkie okienka czynne, do kasy umiarkowana kolejka i dosc sprawnie idzie... pod warunkiem, ze ma sie odliczona kase

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 15-06-2011 18:26 ]

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2011-06-15 18:26:58 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Dobrze wiedziec, nastepnym razem pojade na probe o 13 i zobaczymy, moze przyjma moze nie8-) Albo wroce do domu,albo postoje 40 min i wejde;-)

Do góry stronyOffline

Argosman

Post #10 Ocena: 0

2011-06-16 17:15:45 (14 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Widać każdy czeka na ostatnią chwilę by złożyc o paszport. Inna sprawa, że ja byłem w zeszłą środe by odebrać i... stałem godzinę. Po odbiór! To jest skandal. Oczywiście kolejka by złożyc wychodziła za róg. Nie widziałem koińca.
A pół Londynu przejeżdża ta wąską uliczka i patrza sie jak barany o co chodzi. Mnie to strasznie demotywuje.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,