MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co zwiedzić??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

koteczek2

Post #1 Ocena: 0

2007-12-30 23:33 (17 lat temu)

koteczek2

Z nami od: 30-11-2007

witam wszystkich mam zapytanie: wybieram sie do Londynu i chcialabym zwiedzić muzeum figur woskowych i oko Londynu. Jak i gdzie najlepiej zarezerwować bilet. Czy te dwie rzeczy znajduja się blisko siebie czy tez nie i co jeszcze byscie polecali zwiedzić dodam tylko że mam tylko jeden dzień przeznaczony na zwiedzanie. Zgory dziekuje za odpowiedz i życze Wam udanego Sylwestra.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

_Steve_

Post #2 Ocena: 0

2007-12-31 10:20 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Bilety najlepiej na naecie zakupic - czesto jest taniej i pozniej szybciej sie wchodzi. Ja w kolejce po bilet do figor czekalem bagatela... 75 minut.

Jezeli planujesz zwiedzac Londyn, to zaopatrz sie w przewodnik a przynajmniej zobacz mape z atrakcjami (w necie jest tego troche - portale dla turystow zwiedzajacych Londyn). Tam mozesz sobie zaplanowac i sprawdzic odleglosci.

Jezeli planujesz poruszac sie transportem publicznym, to mozna skutecznie zaplanowac na tronie http://www.tfl.gov.uk/.
JEzli samochodem, to nie zapomina o Congestion Charge i braku miejsc do parkowania - a nawet jak znajdziesz miejsce, to cena raczej niezacheca :). Info o parkingach i cenach znajdziesz na np http://www.westminster.gov.uk/

Warto zobaczyc Muzeum Historii Naturalnej i Muzeum Nauki. Sa obok siebie, wejscie jest za darmo. Polecam byc juz o 10, zeby bylo jak najmniej ludzi. W tych dwoch atrakcjach spedzisz 2-3 godzin (w zaleznosci od zainteresowania).

Kolo London Eye jest http://www.londonaquarium.co.uk/ . Bilety rowniez on-line i tak zwany fast track - czyli mniejsza kolejka dla posiadajacych bilety.

Ogolnie jezeli moglbym polecic, to zwiedzanie wzdluz Tamizy - od Londoy Eye po Tower Bridge - ale w ciagu jednego dnia, to juz trzeba wybierac...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2007-12-31 10:42 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #4 Ocena: 0

2007-12-31 12:05 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Tu musze sie zgodzic, ze woskowe figory i dla mnie nie byly jakies WOW! Ale raz warto pojsc i zobaczyc.
Na London Eye jeszcze nie bylem, ale sie wybieram.

I rowniez jestem zwolennikiem spacerow.

A co polecacie w stylu Windsor Castle? Bo tam bylem i mi sie podobalo - moze nie samo chodzenie wewnatrz, ale spacerowanie i podziwianie

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2007-12-31 15:23 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tordis

Post #6 Ocena: 0

2007-12-31 15:58 (17 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

Ja w Londynie najczesciej odwiedzam National Portrait Gallery (teraz jest ciekawa wystawa portretow pop-artowych), lubie tez zajrzec do Victoria & Albert (gratka dla wszystkich, ktorzy interesuja sie moda, designem i wszelkimi formami sztuki uzytkowej). Ostatnio po raz pierwszy bylam w Imaxie na Waterloo ('Deep Sea: A Prehistoric Adventure') - dla mnie chyba najciekawsza atrakcja Londynu! Naprawde warto!
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2007-12-31 16:13 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2007-12-31 16:22 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

koteczek2

Post #9 Ocena: 0

2007-12-31 16:58 (17 lat temu)

koteczek2

Z nami od: 30-11-2007

dziękuję Wam wszystkim za odpowiedx a mam jeszcze tylko jedną prośbę czy poda mi ktoś adres stronki gdzie przez neta moge kupić bilet na london eye

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2007-12-31 17:17 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie