MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pluskwy ??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marta75

Post #1 Ocena: 0

2008-01-19 23:43 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

mnie na razie te robaczki ominely ale w poprzednim domu po tygodniowej nieobecnosc - urlop w polsce - po powrocie zastalam milutkie myszki:))
w sumie to nie byly az tak uciazliwe.
w polsce mieszkalam w 10 pietrowym wiezowcu i walczylam z prusakami - to jest dopiero paskudztwo. tez w zasadzie mozna zalozyc ze bedzie istnialo tylko tam gdzie jest brudno - u mnie jest zawsze praktycznie sterylnie a dluzszy czas nie moglam robali wytluc - w koncu zaatakowalam je tak ze sama sie tymi chemilakiami przytrulam ale zaden wiecej sie nie pokazal.
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-01-20 13:19 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-03-16 21:52:24 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Z praktyki to wam powiem tak, mój kolega zajmuje się właśnie usuwaniem robactwa, usuwał również moim znajomym i zrobił to bardzo skutecznie, jego ogłoszenia są w polskiej prasie, ma na imie Marcin, jak ktoś chce kontakt proszę o prywatną wiadomość.
jednokrotne odrobaczanie nie pomaga, bo trzeba poczekać aż wylęgnie się drugie pokolenie, i powtórzyć, jeżeli zrobi się to dobrze i na czas to problem z głowy.
uciekanie przez wyprowadzkę nic nie daje jest niemal pewne że powędruje to paskudztwo z wami do następnego domu.

dalej, wszystkie ubrania w trakcie kwarantanny należy prać w najwyższej temperaturze na ile pozwala ta odzież dobrze jest prasować wszytko! łącznie z bielizną.
Zachować maksymalna czystość i często wymieniać worki na śmieci w odkurzaczu.
Dobrym pomysłem jest wyczyszczenie carpetów, tylko tutaj jest myk taki że na 100% nie pomoże czyszczenie metodą domową słabym urządzeniem jak i również przemysłową robiona za pomocą szorowarek i piany, po prostu ta metoda nie wyciąga brudu, trzeba zastosować urządzenie które ma bardzo dużą siłę wysysania i wysoką tempreature natrysku ponad 100st C, która zabija wiele robactwa oraz wypłukuje oprócz brudu również odchody roztocza, połączenie tych dwóch metod pomaga w 100% sprawdzone w praktyce, jak ktoś ma pytania czy problem chętnie służę pomocą, pozdrawiam
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

marta75

Post #4 Ocena: 0

2008-03-16 22:35:35 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

krakn : spytaj kolege albo daj mi na niego namiar - mam mole czy on sie tym tez zajmuje. ja ich za cholere nie moge zlokalizowac - powinny miec gdzies gniazdo. szafy mam czyste sprawdzalam - czyatlam ze sa tez mole ktore zeruja w drewnie - moze to takie mam ?
kontakt : arta.zambrzycka@gmail.com">marta.zambrzycka@gmail.com

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-03-17 08:58:55 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Podejrzewam ze pomoże bo tak jak pisałem współpracujemy ze sobą od bardzo dawna i sprawdziłem go u moich znajomych którzy mieli kłopot, używa profesjonalnej chemii i robi to dobrze.
kontakt wysyłam ci na email, powiedz ze odemnie to powinien spuścić coś z ceny

Cytat:

2008-01-19 20:58, Gabanil02 napisał(a):
Nie mialem okazji byc gosciem w u.k ale sie wybieram do syna z wizytą rodzinno-ispekcyjną i dlatego czytyje te forum i mówiac
prawde niektórymi tematami jestem zaskoczony.A u nas w kraju
co chwila szumne tematy jak to owi wyspiarze chca nas kultury
uczyc tu czytam że to niezłe brudasy itp.Ale że chca nas pouczac
jak postepowac z ich "panienkami" z pod latarni to chyba przesada
czyżby ich "panienki" były takie super kultura czy co?.U nas sie narzeka na zapachy w srodkach komunikacji masowej to jestem ciekaw
tam zapachu jak taki angol nie mył j.....j przez m-c;-)

z tym sprzątaniem to jest tak też nie teges i nie generalizowałbym, z racji zawodu codziennie odwiedzam po kilka domów większości są to angielskie domy, od małych mieszkań wynajmowanych poprzez normalne spore domy po wielkie apartamenty i pałace.
patrząc na to kto i jak czysto mieszka mogę powiedzieć że osoby starsze średnio zamożne utrzymują porządek, sami sobie sprzątają, ci bogaci to się nie liczy bo wiadomo co za problem, przyjeżdża ekipa sprząta pierze myje okna i zawsze jest czysto, najgorzej jest u tych młodych, widac że ostatnie dziesięciolecia wychowały takich bezstresowców że kurz do kolan go nie rusza, dzieli koszule na lekko używane, używane, do przewietrzenia i do prania. Brudne stringi odnalezione w kopie kurzy pod łóżkiem, żaden problem, kosz na śmieci.. tego pojęcia nie ma, przecież za pół roku się wyprowadza przyjdzie ekipa i tak to posprząta.... Po prostu mówią że "SPRZąTNIE TO CIężKA PRACA... BA ! TO OBRZYDLIWE!"
heh, dla mnie jest obrzydliwe gdy w takim domu chcą mnie poczęstować czymś :-?

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 17-03-2008 09:35 ]

Do góry stronyOffline

marta75

Post #6 Ocena: 0

2008-03-17 09:07:04 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

ok. dzieki

Do góry stronyOffline

olus

Post #7 Ocena: 0

2008-08-10 14:12:15 (17 lat temu)

olus

Kobieta

Z nami od: 04-10-2006

GDZIE MOZNA KUPIC COS NA BED BUGS I JAK TO SIE NAZYWA? DZIEKI ZA ODP.
OLIVKA

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2008-08-10 19:43:00 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-08-10 14:12:15, olus napisał(a):
GDZIE MOZNA KUPIC COS NA BED BUGS I JAK TO SIE NAZYWA? DZIEKI ZA ODP.

jak masz tego niewiele to są szanse, poczytaj wcześniejsze teksty, jak się zachowac by to wytępić, podejzewam że w sklepach chemiczych musisz popytać, ale jak masz tego dużo to po ptokach trzeba zrobić to profesjonalnie i do tego całą procedurą, nie chce mi się pisać jeszcze raz.
Generalnie współczuje.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-08-10 21:28:42 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2008-08-10 23:49:21 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-08-10 21:28:42, pc_complex napisał(a):
Czyli jedyna metoda na pluskwy to zamowic pana krakn i jego kolege:-]
a tak na powaznie gdzies czytalem ze dobrze jest zakleic wszystkie dziury i szczeliny zeby sobie pluskwy nie wedrowaly

pO CZESCI MASZ RACJE :))))
z tym że ja i on prowadzimy dzialanosc na terenie lądynu, a tu rozmawiamy o terenie całej anglii, wiesz to tak samo ja z naprawą komputera, można kable powiazać taśmą i co pprawda będzie to chodziło ale że się dysk wyłacza co 5 min. i reset...
Tak samo jest tutaj.
moi znajomi mają tendencje do niewydawania pieniedzy i wydali sporo na srodki, jakieś świece proszki itd zanim w koncu zadzwonili to tego marcina, i to dzieki nim mam kontakt do niego. raz a dobrze.

Akurat ja w tym wszytki mam drugorzędne znaczenie, chodzi o to że paskudztwo lubi bród, soory, ale często widuje domy że aż dziw że jeszcze nie ma, ale to kwestia czasu.
Zatkanie dziury to przed myszą jest problem a my mówimy o robactwie mniejszym od muchy, maczek, nawet mastik ci nie pomoze, będzie miało co żreć to przylezie, poza tym wszyscy którzy świadczą usługi, pracują przy demolkach, a nawet przecież jadąc w metrze ludzie stoją zgnieceni jak sardynki, wędrówka paskudztwa z jednego ubrania do drugiego żaden problem, a jak to przyniesiesz do domu i gdzie masz syf... to coś jest jak w raju.
Szczerze mówiąc ja przyjeżdżając do domu nie wchodzę w butach do przedpokoju, gdy trafiam na podejrzanie wyglądający dom który z praktyki wygląda na potencjalnie zarażony na zakończenie pracy maszyna i koła myte są wrzątkiem, ja zanim wejdę do domu zdejmuje spodnie lądują w plastykowym worku a potem w pralni na 90 st.
dawniej gdy używałem szorowarki bo miałem słaby odkurzacz, gdy byłem choć trochę niepewny odwoływałem następne zlecenie lub spóźniałem się bo wracałem ze sprzętem do domu i dezynfekowałem.
Z tym nie ma żartów, ani czosnek ani osikowy kołek nie pomoże, jak byś pojeździł ze mną kilka miesięcy to byś zobaczył nie tylko pałace ale i miejsca gdzie przerażające jest jak ludzie mieszkali

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,