MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pluskwy ??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 2 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gabanil02

Post #1 Ocena: 0

2008-01-18 19:31 (17 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Mówiac szczeże to co przeczytałem to mnie bardzo zaskoczyło to ja w swej nieświadomości myślałem,że jest to lądek czysty wręcz sterylny a tu takie kwiatki.Przecież to cholerstwo się nie bierze
samo z siebie tylko musiało zostac przywleczone,albo to jest wasza wina(brudasy)albo taki to już urok tego zakątka swiata.
W mej młodosci miałem do czynienia z tego typu przyrodą i wiem
że jedynym ratunkiem(w tych 60 latach)było duże ognisko i masa
goracej wody.Odrywanie wszelkich listew,desek,tapetitp.itd.a to podobno potrafi przezyc bez pokarmu(krwi) ok.3 lata.Ale teraz w tym czasie gdy jest tyle dostepnych środków chemicznych że to stworki są jeszcze to jestem naprawde zaskoczony! czy wy tam mieszkacie w jakiś slamsach.Albo ten temat to jakieś jaja!:-P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-01-18 21:06 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-01-18 22:28 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-01-19 09:57 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Szubus

Post #5 Ocena: 0

2008-01-19 11:55 (17 lat temu)

Szubus

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2006

coz moge powiedzec, w uk to nie tylko anglicy ale i hindusi chinczycy, francuzi no polacy.
utrzynanie higieny jest indywidualne od kazdej osoby, lecz fatkycznie rozne nacje mara rozne standarty wywodzoce sie z kultury stylu bycia itd.
wiec moja opinia generalizujac:
hindusi nie przykladaja wagi to domu, moga spac na klepisku i niskie standarty akceptuja- sprawdzie jakie mieszkania maja na wynajem
afro- nie mialem okazji poznac ich od strony domowej :)
chinczycy- jak najtaniej- lubia dobrze mieszkac ale to nie jest piorytetem
anglicy- jesli ich stac chca miec luksus i kogos do sprzatania po sami za leniwi, a jesli ich nie stac to klitka im wystarczy- to tylko do spania-imoresuja na miescie
ozi-kiwi- lus blus, standarty byle bylo gdzie sie przespac- na jakosc bedzie- posprzatac-kiedys tak, ale to pozniej teraz PARTY!!!
i my :) - mamy wysokie oczekiwania i niestety czesto maly budzet. dla malowymagajacych miejsce do spania wystarczy i brod nie przeszkadza. ale jak juz rodzina jest to porzadek jako taki byc musi :).
to tak pokrotce
krytyka mile widziana
pozd

aha, a bedbugs- dranswo- zmienic materace jesli mozna i pryskac do skutku badziewie, jak ktos chce to podam tel do kola ktory wprowadza zaglade totalna- jestem troche lat i tez mialem z tym malym dranstwem do czynienia.
:)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

Post #6 Ocena: 0

2008-01-19 17:43 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Szubus

Post #7 Ocena: 0

2008-01-19 19:35 (17 lat temu)

Szubus

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2006

Cytat:

2008-01-19 17:43, aga_julia_oliver napisał(a):
Monikaspodymek, bardzo to pocieszajaca wiadomosc, ze twoj mozg jest wiekszy od orzeszka. Moze kiedys dasz tego swiadectwo w swoich komentarzach ;-)

Szubus, twoje opinie o higienie osobistej obcokrajowcow sa bardzo subiektywne i zapewne wystawione na podstawie obserwacji podczas pobytu w Anglii. Wielu obcokrajowcow przyjezdza na krotko i nie przyklada w zwiazku z tym zbytniej wagi do warunkow mieszkaniowych. Ale jesli oczywiscie spedziles kilkanascie lat w Australii czy Chinach to juz nic wiecej nie mowie...

Jesli chodzi o bedbugs jak w temacie to wbrew powszechnej opinii nie biora sie one z brudu. Jesli nie wierzycie, to poszukajcie na internecie, a poki co maly cytat ze strony http://www.bedbugstreatment.co.uk/intro_bed_bugs.html

10. How Infestations Originate

It often seems that bed bugs arise from nowhere. The bugs are efficient hitchhikers and are usually transported in on luggage, clothing, beds, furniture, etc. Outbreaks can often be traced to travel, especially in countries or cities where bed bugs are common. This is a particular problem for hotels, motels, and apartments, where turnover of occupants is constant. Bed bugs are small, cryptic and agile, escaping detection after crawling into suitcases, boxes, and belongings. The eggs are almost impossible to see when laid on most surfaces. Use of secondhand beds, couches, and furniture is another way that the bugs are transported into previously non-infested dwellings.

11. Are Only "Dirty" People Affected?

Perhaps one of the biggest misconceptions is that bed bugs are associated with unsanitary conditions. This could not be further from the truth.

The fact is that bed bugs do not feed on crumbs, dirt, or debris associated with uncleanliness. The feed on blood.

What this means is that any environment with warm blooded hosts is likely suitable for bed bugs. This includes hostels, inns, hotels, homes, hospitals, care homes, cruise ships, and other modes of transportation to name a few.

przepraszam ze tak bezposrednio- dlugo juz jestes w UK?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

Gabanil02

Post #8 Ocena: 0

2008-01-19 20:58 (17 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Nie mialem okazji byc gosciem w u.k ale sie wybieram do syna z wizytą rodzinno-ispekcyjną i dlatego czytyje te forum i mówiac
prawde niektórymi tematami jestem zaskoczony.A u nas w kraju
co chwila szumne tematy jak to owi wyspiarze chca nas kultury
uczyc tu czytam że to niezłe brudasy itp.Ale że chca nas pouczac
jak postepowac z ich "panienkami" z pod latarni to chyba przesada
czyżby ich "panienki" były takie super kultura czy co?.U nas sie narzeka na zapachy w srodkach komunikacji masowej to jestem ciekaw
tam zapachu jak taki angol nie mył j.....j przez m-c;-)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-01-19 22:19 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marta75

Post #10 Ocena: 0

2008-01-19 23:36 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

tak sobie pomyslalam - czy wieksza szanse na wspollokatora w postaci bedbugsa maja osoby ktore wynajmuja umeblowane mieszkanie?
przechodzone lozko, sofa itp..
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,