MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Telewizja n

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

boryslondek

Post #1 Ocena: 0

2008-03-15 12:51:59 (17 lat temu)

boryslondek

Mężczyzna

Z nami od: 19-10-2007

ja mam sky i zastanawiam sie nad "N" jak bede teraz na swiet w Polsce jedna tylko watpliwosc czy bedzie mozna podlaczyc oba dekodery do tego samego talerza i czy bedzie to dzialala ?? czy moze bede musial biegac i przestawiac o 15 stopni moze ktos wie ??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-03-15 15:29:20 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Będziesz musiał przestawiać.
Albo zainstalować 2 talerze.
Albo zainstalować 1 talerz na obrotnicy.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-03-16 20:22:56 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-03-15 12:51:59, boryslondek napisał(a):
ja mam sky i zastanawiam sie nad "N" jak bede teraz na swiet w Polsce jedna tylko watpliwosc czy bedzie mozna podlaczyc oba dekodery do tego samego talerza i czy bedzie to dzialala ?? czy moze bede musial biegac i przestawiac o 15 stopni moze ktos wie ??

masz dwie możliwości,
Pierwsza to montujesz dwie michy i ciągniesz 2-4 kable
druga to kupujesz nieco większą miskę, choć zazwyczaj to co masz wystarczy, potem do tego kupujesz konwerter na zeza, są gotowe takie co odbierają astre i Hot Birda, teraz uwaga ze względów ekonomicznych i praktycznych należy kupić taki z 4 wyjściami, polecam konwertery Gold.

i teraz są znowu dwa wyjścia, jeżeli masz dwa tunery to ciągniesz 4 kable do tunera, (N wymaga by móc oglądać i nagrywać inny kabel, a kolejne dwa to jeżeli ten drugi tuner ma też nagrywanie i dwie karty jak nie to ciągniesz tylko 3)
i tym sposobem z jednego tunera masz astrę z drugiego HB.

jeżeli użyjesz jakiś tuner uniwersalny a nie terminal, to wystarczy ze 4 kable połączysz za antena specjalnym przełącznikiem, i do tunera ida dwa kable, karty wędrują do tunera i odpowiednia konfiguracja sprzętu wg instrukcji.
rozwiązań jest wiele, generalnie najlepiej gdy wejdziesz na forum o telewizji satelitarnej, w języku polskim jest co najmniej kilka znaczących, choć by gazetki Satkurier, SkySat itd to sobie wygoglujesz, acha tak mi przyszło do głowy, bo o ile polsat i cyfra nie ma problemu o tyle TV N prawdopodobnie musi mieć swój terminal, mało tego potrafi się gryźć (czytaj psuć) we współpracy z niektórymi tunerami, konkretnie gdy kabel antenowy szedł z Nki do Dreamboxa padała głowica w dreamboxie, mnie by było szkoda bo za swojego dreama 7025+ dałem ponad 400 funia.
Co do zawartości, stety czy nie, cyfra ma najbogatszy pakiet choć faktycznie z Nki podoba mi się pakiet Film box, dużo ciekawych filmów, również tych niezwykłych, jednak nie zwariowałem jeszcze by kupować dwa zestawy dla jednego czy 3 kanałów, i tak najwięcej leci u mnie coś z naukowych i popularnonaukowych, podróżniczych oraz społecznych :) mam cyfre i jest OK, na razie nie moge kombinować z antenami bo jest obostrzenie co do anten, nie wolno instalować i kupiłem specjalna która nie wygląda jak antena, ale jak przeprowadzę się do swojego domku na pewno zawiśnie u mnie antena na kilka satelit :)

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 16-03-2008 20:32 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-03-17 00:27:59 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie ma konwertera zintegrowanego który potrafi odbierać na zezie jednocześnie angielskie (28E) i polskie (13E) kanały. Pewnie zaraz zaczniesz udowadniać że twój wujek taki ma, ale to nieważne. Podobnie nie ma żadnego 'uniwersalnego' tunera który odbierze sky i którąkolwiek polską platformę. Trzeba mieć 2 całkowicie niezależne instalacje. Można bawić się z zezem ale przy tym rozstawie satelitów talerz musi mieć wielkość małego lotniskowca
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-03-17 08:20:03 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tu znalazłem kilka informacji http://skforum.nazwa.pl/viewtopic.php?f=14&t=6350&p=132574&hilit=sky#p132574
ale nie mam czasu dalej grzebać, na upartego dało by się zrobić

28 i 13E to fakt trzeba by było mieć michę w angli pewnie powyżej 70 cm, choć jak wiemy tu sygnał i tak jest o wiele wiekszy niż w polsce, dlatego w Polsce standardem są 70cm michy a w angli 50-60cm jajka, na razie nie mam możliwości bawić się bo mi nie wolno montowac anten, dlatego kiedyś kupiłem płaską antene, a teraz CubeBoxa i od tego się odczepili, gdy przeprowadzę się to tak jak pisałem, być może zafunduje frontiera i będę eksperymentował w wolnym czasie.

TU miałem na myśli zeza Hotbird i Astre, takie konwertery zezujące są, drugą metodą jest montaż na talerzu dwóch konwerterów, Czy uda się złapać 28 na antenie cyfry czy Nki to trzeba by zapytać kogoś kto to sprawdził, gdzieś na forum satelitarnym chłopaki zamontowali 3 konwertery na zwykłej cyfrze i to w polsce i to działało! choć fakt jakie to były satelity? na pewno Astra, i HB i coś jeszcze obok, ale zaraz czy Sky nie jest na Astrze?, a w ogóle to patrze na listę programów to są jakieś skay na HB, ale to chyba makarony są

I teraz jeszcze jedno pytanie jest, czy musi być terminal SKY czy można zastosować np właśnie Dreamboxa lub fergusona, by na jednej skrzynce odbierać sky i powiedzmy cyfre czy posat, bo z tego co widze prawie na bank odwrotnie się nie da, tak jak mówię nie mam czasu grzebać dalej

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 17-03-2008 08:50 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

marta75

Post #6 Ocena: 0

2008-03-26 20:39:58 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

czy wy tez ostatnio macie problemy z odbiorem niektorych programow na N'ce?
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,