|
|
---|---|
krunschwitz | Post #1 Ocena: 0 2007-11-06 18:51 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Moja pani chce zapisac sie do szkoly angielskiego uczacej metoda Callana.Poniewaz pracuje ona (dziewczyna) w centrum Londynu , tam tez chcialaby sie uczyc.Moze macie jakies sprawdzone typy , bo adresy szkol sa dostepne na necie.Chodz mi o sprawdzona szkole o dobrym poziomie i oczywiscie nie morderczej cenie.Dzieki za wszelkie informacje.
![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
misio4u | Post #2 Ocena: 0 2007-11-11 12:15 (18 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2006 Skąd: Londyn |
Cytat: 2007-11-06 18:51, krunschwitz napisał(a): Moja pani chce zapisac sie do szkoly angielskiego uczacej metoda Callana.Poniewaz pracuje ona (dziewczyna) w centrum Londynu , tam tez chcialaby sie uczyc.Moze macie jakies sprawdzone typy , bo adresy szkol sa dostepne na necie.Chodz mi o sprawdzona szkole o dobrym poziomie i oczywiscie nie morderczej cenie.Dzieki za wszelkie informacje. ![]() Znajomi chodzilo na oxford st, nie narzekali. Tez sie zastanawialem nad Callanem, bo chodzilem w Polsce i mi odpowiadalo... Dawid G / GG: 13902
|
Pluszowa | Post #3 Ocena: 0 2007-11-11 12:29 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Raz w życiu próbowałam metody Callana i więcej tego nie zrobię - szybciej uczę się gramatyki niż słownictwa, więc rozmowa w obcym języku już na pierwszej lekcji wydała mi się chorym pomysłem. Ale z tego co wiem, ludzie chwalą sobie ten sposób nauczania.
Powodzenia ![]() Ps. Dokładnych adresów nie pamiętam, ale tak jak wspomniał mój przedmówca, wystarczy przejść się po oxford i rozeznać się w ofertach ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Pluszowa 11-11-2007 12:31 ] No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
misio4u | Post #4 Ocena: 0 2007-11-11 12:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2006 Skąd: Londyn |
Szkola Callana ma wielbicieli i wrogow.
Do jednych jezyk ta metoda trafia bardzo szybko do innych ani troche. Osobiscie zaczynalem w PL nauke angielskiego wiele razy i pomimo tego ze jestem wzrokowcem akurat Callan trafial do mnie najlepiej. Wiec sobie chwale. Ale znam wiele osob ktorm ta metoda totalnie nie odpowiadala... Dawid G / GG: 13902
|
carster | Post #5 Ocena: 0 2007-11-14 20:19 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-11-2007 |
Tutaj znajdziesz adresy wszystkich szkół na świecie uczących metodą Callana - The Callan School
Ja uczę się angielskiego tą metodą od kompletnego zera i uważam że jest to świetna metoda. Już prawie rok (z małą przerwą) jak chodzę na kurs i jestem na 6-stage może robię masę błędów ale dogaduje się bezproblemowo. Pozdrawiam i życze powodzenia.. Marcin "There's a difference between knowing the path and walking the path"
|
|
|
szymi78 | Post #6 Ocena: 0 2008-07-05 09:18:38 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2008 Skąd: warrington |
Zgadzam sie "carster" mi taż odpowiada metoda callana i jestem b.zadowolony. Uczę sie sam w domu bo nie mam czasu chodić do szkoły i naprawde warto. Aktualnie przerabiam 4 stage a wszystkich jest 11.
|
|