The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Biała lista » Labour Source Limited LSL

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Biała lista" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Biała lista » Labour Source Limited LSL

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 6)
moni-22

Post #1

2007-05-20 18:52 (rok temu)

moni-22

Z nami od: 20-05-2007

dostałam od nich propozycje pracy na lotnisku w Manchesterze, czy ktoś zna tę firme? jesli znacie prosze odpiszcie
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Hej

Post #2

2007-06-13 18:15 (rok temu)

Hej

Z nami od: 12-06-2007

hej ja mam wylot do tego miasta w czerwcu z nimi. różne rzeczy czytalem na forach o nich ale jak sam nie spróbuje to sie nie przekonam. hej pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

ospo

Post #3

2007-06-15 14:03 (rok temu)

ospo

Z nami od: 09-06-2007

xczesc wlasnie rowniez mam wyjazd w czerwcu i teraz zalatwiam wszystkie dokumenty. moze by jakis kontakt
jestem ale mnie nie ma

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

zx6r

Post #4

2007-06-29 14:25 (rok temu)

zx6r

Z nami od: 29-06-2007

Witam. Chciałem napisac kilka słów a agencji LABOUR SOURCE LIMITED. Opowiadam oczywiście na bazie swoich doświadczeń. Są to zwyczajni oszuści. Oczywiscie pracę dostaniecie, nawet Wam lokum załatwią. Ale kontrakty, które dają Polakom mieszcza się na dwóch stronach a4 i sa nawpół legalne. Wiem, o czym piszę poniewarz oddawaliśmy te kontrakty do ekspertyzy poprzez związki zawodowe GMB. Od czesu kiedy zaczeło się robić głośno wokół tej agencji, zmienili front i traktują ludzi trochę lepiej, ale zapomnijcie, że dostaniecie swój depozty spowrotem. Poza tym zarobicie 700 funtów a na konto dostaniecie 300 na dwa tygodnie. Odliczcie sobie jedzenie i bilety i sprawdźcie ile Wam zostanie. Polacy, którzy pracują w LSL sprzedali się Anglikom kompletnie. Zero pomocy z ich strony jeśli mają Wam cos oddać. Za to nie dadzą Wam spokoju jak im jesteście coś dłużni. Mógłbym pisać długo ale cóż- kto pojedzie sam się przekona. Pozdrawiam serdecznie.

Do góry stronyOffline

zx6r

Post #5

2007-06-29 14:27 (rok temu)

zx6r

Z nami od: 29-06-2007

Związek zawodowy GMB zasięga opinii prawnej, rozważając wystąpienie na drogę sądową w obronie Polaków zatrudnionych przy odprawie bagażu na lotnisku Stansted przez międzynarodową firmę Swissport za pośrednictwem agencji Labour Source Limited (LSL) - powiedział PAP Gary Pearce, regionalny organizator związku na Londyn.
"Jeszcze przed końcem roku chcemy spotkać się z Polakami zatrudnionymi na Stansted w obecności prawników, by ustalić, jaki jest ich pracowniczy status, kto właściwie jest ich pracodawcą, co powiedziano im w Polsce, werbując ich do pracy w Anglii, jak to, co im powiedziano porównuje się z umową, którą podpisali po przyjeździe, co im się potrąca z zarobków itd." - podkreśla Pearce.
Polacy skarżyli się do GMB, iż jako pracownicy agencyjni LSL, na statusie samozatrudniających się (którym opiekuje się osobna
firma Nova Corporate Services), mają mniejsze prawa pracownicze, niż ich koledzy bezpośrednio zatrudnieni przez Swissport, ponieważ nie są objęci zbiorowym układem pracy.
Według Pearce'a, Polacy nie otrzymują szczegółowego wyliczenia potrąceń z zarobków, zaś odejście od LSL do innego pracodawcy i zmiana ich pracowniczego statusu uderza ich bardzo dotkliwie po kieszeni.
"Nie jest dla nas jasne, dlaczego Polacy muszą płacić depozyt 1,650 funtów i na jaki cel jest on przeznaczany. Depozyt nie oznacza przeniesienia praw własności. Tymczasem żaden z Polaków, którzy odeszli z pracy dla LSL nigdy nie otrzymał go z powrotem" - mówi Pearce.
"Odejście z pracy dla LSL przed upływem 6 miesięcy oznacza nie tylko utratę depozytu, ale także konieczność uiszczenia czynszu wstecz plus innych opłat, które pracodawca uzna, iż mu się należą" - zaznacza.Pracownicy odchodzący z LSL po upływie 6 miesięcy, np. bezpośrednio do Swissport, nie płacą zaległego czynszu wstecz, ale jeśli równocześnie nie zerwą umowy z Nova Corporate Services nadal mają potrącane z zarobków 20 proc. plus VAT nie licząc innych uznaniowych opłat.
"Po uregulowaniu rozmaitych potrąceń, niektórzy Polacy zarabiali netto niespełna 200 funtów miesięcznie (ok. 1,100 zł)" -

podkreśla Pearce.

Do góry stronyOffline

laboursource

Post #6

2008-01-17 16:34 (6 miesięcy temu)

laboursource

Z nami od: 17-01-2008

GMB press info/oswiadczenie prasowe zwiazkow zawodowych GMB z 17/01/08

Wszystkich zainteresowanych praca przez Labour Source Ltd zapraszam na www.laboursource.co.uk

Joint Statement From GMB And Laboursource
GMB and LabourSource Ltd have reached agreement over the pay, conditions and treatment of the company's migrant workforce that resolves all misunderstandings and issues regarding accusations made in October of last year.
10 Jan 2008

GMB after being invited to conduct a full audit of the current practices relating to employment issues can confirm that LabourSource seem to be an honest, professional organisation. The GMB are happy to endorse LabourSource's new working practices.

Ed Blissett, GMB London Regional Secretary said "Following our joint talks with LabourSource GMB is pleased with the company's new arrangements for the care of its workforce. The GMB looks forward to a long and fruitful working relationship with the company".

Ends

Contact: Ed Blissett, GMB London Region Secretary on 07980 863634 or Rose Conroy, GMB Press Officer on 07974 251823.

Inside Campaigns
Remploy
GMB Campaign to protect all 83 Remploy Factories from closure.
Back a Page Back to Top
Home | About Us | Join | Your Industry | Your Rights | Events & Campaigns | Press | Publications & Merchandise | Contact Us | Members

Accessibility | Copyright National Office, 22/24 Worple Road, London, SW19 4DD | tel 020 8947 3131

--------------------------------------------------------------------------------

Do góry stronyOffline

zosh76

Post #7

2008-03-10 10:29:35 (4 miesiące temu)

zosh76

Z nami od: 10-03-2008

Ja mam inne informacje :
Podaję namiary na stronę dla niedowiarków: http://www.gmb.org.uk/Templates/PressItems.asp?NodeID=96465

Wspólne oświadczenie GMB i Labour Source

Brytyjskie Związki Zawodowe (GMB) i firma Labour Source osiągneły porozumienie dotyczące warunków płacowych i traktowania pracowników, które to rozwiązuje wszystkie wątpliwości
i problemy, wynikające z oskarżeń, które pojawiły się w Listopadzie, zeszłego roku.

10 styczeń 2008
Po tym jak GMB (Brytyjskie Związki Zawodowe) zostało zaproszone do przeprowadzenia szczegółowego audytu związanego z procesami zatrudnienia, może potwierdzić, że Labour Source to uczciwa i profesjonalna firma. GMB bez zastrzeżeń popiera działalność Labour Source.

Ed Blissett, sekretarz londyńskiego oddziału GMB stwierdził: ‘Po przeprowadzeniu wspólnych rozmów z firmą Labour Source, Związki Zawodowe są jak najbardziej usatysfakcjonowane nowymi warunkami pracy jakie firma zapewnia swoim pracownikom.
GMB oczekuje długiej i owocnej współpracy z firmą Labour Source.’

Contact: Ed Blissett, GMB London Region Secretary on 07980 863634 or Rose Conroy, GMB Press Officer on 07974 251823.

Do góry stronyOffline