MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Firma - jak zaczac. Dobre rady zawsze w cenie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 81 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 80 | 81 | 82 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

Str 81 z 96

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-12-27 23:37:59 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jesienny

Post #2 Ocena: 0

2013-12-27 23:49:40 (12 lat temu)

jesienny

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2009

dzieki

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-12-30 17:46:45 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

Otwarcie dzialalnosci czy to sie uda?

2013-12-30 13:57:03, nicado2 napisał(a):
witam wszystkich od jakiegos czasdu mieszkam w preston zastanawiam sie nad otwarciem wlasnej firmy. Zajmowalbym sie profesjonalnym czyszczeniem wnetrz samochodow, polerowaniem lakieru oraz praniem tapicerki domowej. Firme o tym profilu dzialalnosci prowadzilem w Polsce oto link do pfotobloga mojej firmy w Polsce:

niestety z powodow osobistych wyjechalem z polski i zastanawiam sie nad wlasna dzialalnoscia w anglii.
Wiem ze jest tuy duzo firm o podobnym profilu pytanie na ile profesjonalnie potrafia sie zajac autem i czy dla was wygodniej jechac na myjnie gdzie liczy sie szybkie wyczyszczenie auta czy wolicie aby firma przyjechala do was i czyscila auto dokladnie nie liczac czasu ktory przeznaczy na dokladne wyczyszczenie auta.
zaznaczam ze nie zamierzam myc samochodow przynajmniej na razie moze z czasem sprowadzilbym myjke parowa... przy okazjii moze ktos cos wie jak wyglada w UK sprawa z dotacjami na ekologie :-)
ok tak wiec zakres dzialalnosci ktory chcialbym wprowadzic to:
-kompleksowe czyszczenie samochodow( pranie podsufitki, pranie tapicerki, podlogi, bagaznika,czyszczenie i konserwacja plastkow)
-polerowanie mechaniczne lakieru ( posiadam duze doswiadczenie w tym temacie usuwanie zamatowien , drobnych rys)
-ozonowanie klimatyzacjii
-pranie tapicerki domowej
Wszystkie uslugi z dojazdem do domu klijenta
zastanawiam sie nad cennikiem ale na pewno ceny ustalilbym na bardzo konkurencyjne
oczekuje na wasze opinie

jako ze jest tu na forum spec od prania tapicerki i wykladzin nadmienie ze pranie do prAnia uzywam odpowiednich presprejów ale sprzet moze byc troszke slaby bo to George z firmy Numatic ale w polsce swietnie sie sprawdzal mysle o wymianie na mocniejszy ale to z czasem. jednak glownym profilem beda jednak samochody do tego george jest najlepszy.
Mam nadzieje ze linku nie uznacie za reklame gdyz firma z tamtad juz nie istnieje telefon jest wylaczony a ja siedzie w UK
dzieki za wszystkie komentarze

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2013-12-30 18:12:08 (12 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

wiecie co to jakas kpina temat ktory skopiowal tu krakn byl zalozony przezemnie jednak nasz kolega najpierw go zamknol potem skopiowal tu
sory ale ja wiem jak zalozyc dzialalnosc i ja prowadzic temat ktory zalozylem byl tylko po to aby sprawdzic jakie zainteresowanie rynko jest w tym temacie
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

chat_noir

Post #5 Ocena: 0

2013-12-30 18:16:55 (12 lat temu)

chat_noir

Mężczyzna

Z nami od: 30-11-2012

Mimo tego dalej nie wiem o co chodzi.
si Deus pro nobis, quis contra nos?

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2013-12-30 18:23:50 (12 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

chodzi o opinie forumowiczów czy profil dzialalnosci który opisalem moze sie sprawdzic na wyspach

ah nie zauwazyle ze super mod skasowal link do zdjec prac ktore wykonywalem zaznaczam ponownie ze to nie jest reklama bo firma w polsce juz nie istnieje a telefon jest nieaktywny

http://www.photoblog.pl/nicado141/127355199/wyplowialy-czerwony-lakier.html
natomiast w anglii dopiero sie zastanawiam czy dzialac w tym temaci

moj blad powinienem odrazu edytowac przepraszam

Uwaga moderatora: Poprawiłem na klikalny. Bo zasada generalnie jest taka że nie podajemy linków do blogów. Powód prosty, ktoś będzie się chciał zareklamować i poda w pretensji twój link. Ale OK, żebyśmy zrozumieli na czym polega nabłyszczanie lakieru, zrobimy wyjątek skoro martwy blog. >Krak Ktoś kto jest zainteresowany biznesem to właśnie zagląda w ten temat. A reszta zagląda do działu reklamy.

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2013-12-30 19:27:50 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie wiem czy zauważyłeś ale ten pomysł już się sprawdził, osób robiących takie usługi jest od groma.

Sam kiedyś próbowałem i przez jakś czas robiłem tapicerki. Ale zrezygnowałem.

Z hendrykiem, karcherem i podobnymi urządzeniami to szkoda czasu.
Będziesz miał zamiast poleceń to same reklamacje, a nawet mogą cie ścigać o odszkodowanie.

Dlaczego? Bo w tym kraju wszytko schnie wieki, a samochody potrafią być tak zasyfiałe że nawet nie zdajesz sobie sprawy.

Kiedyś robiłem chłopakowi samochód, jakieś tam niby wypasione audi, Tylko tylny fotel czyściłem 2 godziny i ciągle leciało błoto!

Po wyschnięciu ciągle wyłaziły plamy,
Podjechałem jeszcze raz, kolny czas...

w końcu umówiliśmy się że przyjedzie do mnie i bedziemy kombinować. Sa, się wzioł...

Po kolejnych 3 godzinach, grilowaniu ....
odpuścił, aromat cary i ciągle woda w kolorze i konsystencji expresso :)))

Nawet suszenie dmuchawami nie pomagało, syf wypełzał .

Takich syfaczy miałem pełno.
pamiętaj że tu mało kiedy nie pada deszcz, więc musisz odessać wodę jak najlepiej bo inaczej grzybek.

No chyba bedziesz tak jak ci na myjkach, pociągnie lekko, zbajeruje i mówi że czyste i nie da się.

Do moich klientów na Kensington przyjeżdza facet, ma na pace spalinową myjke ciśnieniową, ma Prochem z pompą 300PSI, podgrzwacz wody, trochę jakiegoś sprzętu na pare, zbiornik na wodę i pucuje im te samochody, ale ma o tyle prosto że czyści je raz po raz a oni jeźdzą w gajerkach, a nie gumiakach i nie wożą materiałow na budowe osobówkami.

I znam go już od 8 lat robi to od bardzo dawna, no kasę też niezłą bierze, ale to widaomo kwestia marki.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2013-12-30 19:39:23 (12 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

to ci powiem tak przez piec lat pracowalem jako valeter w salonie samochodowym dzialalem georgem + dobry srodek do tapicerki samochodowej nie bylo problemu z plamami a wiesz ze anglicy nie dbaja o samochody samochody te byly wystawiane na sprzedaz staly na placyu jak i w salonie
z suszeniem tez nie bylo problemu po prostu mam sposoby jak to zrobic aby bylo czysto naprawde czysto i sucho to o anglii.
bo w polsce to jak mowisz duzo latwiej mniej pada i z polski blog ze zdjeciami
na blogu chyba sa zdjecia citroena picasso przed i po czyszczeniu tapicerki da sie jak sie chce da i nie leci kawa

Do góry stronyOffline

EspE2000

Post #9 Ocena: 0

2014-01-22 10:21:46 (12 lat temu)

EspE2000

Mężczyzna

Z nami od: 17-12-2011

Cytat:

2012-03-08 21:15:08, markosik1 napisał(a):
Hi poczytaj jeszcze o ryczalcie jest to idealne rozwiazanie dla osob handlujacych np na ebayu.
Kupujesz z Polski z 0%vat tutaj sprzedajesz, a potem od sprzedazy placisz ryczalt w moim przypadku 7.5% vat.
W pierwszym roku nawet daja 1% discount.
Flat rate scheme

Wydaje mi się, że na ryczałcie nie możesz kupić ze stawką Vat 0%, tzn. nie możesz odliczyć Vatu od zakupu rzeczy na sprzedaż.
Źródło HRMC:

Generally you don't reclaim any of the VAT that you pay on purchases, although you may be able to claim back the VAT on capital assets worth more than £2,000 - see the section in this guide on claiming back VAT on capital assets for the rules and restrictions.

You can't claim back VAT on goods that you intend to either resell, or incorporate into other goods to supply on to someone else.

If you meet all the conditions and claim back the VAT on a capital asset, then when you have finished with the asset and sell it, you must charge VAT at the full standard rate - not at your flat rate percentage.

Do góry stronyOffline

ynop79

Post #10 Ocena: 0

2014-01-23 15:26:18 (12 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

Cytat:

2014-01-22 10:21:46, EspE2000 napisał(a):
Cytat:

2012-03-08 21:15:08, markosik1 napisał(a):
Hi poczytaj jeszcze o ryczalcie jest to idealne rozwiazanie dla osob handlujacych np na ebayu.
Kupujesz z Polski z 0%vat tutaj sprzedajesz, a potem od sprzedazy placisz ryczalt w moim przypadku 7.5% vat.
W pierwszym roku nawet daja 1% discount.
Flat rate scheme

Wydaje mi się, że na ryczałcie nie możesz kupić ze stawką Vat 0%, tzn. nie możesz odliczyć Vatu od zakupu rzeczy na sprzedaż.
Źródło HRMC:

Generally you don't reclaim any of the VAT that you pay on purchases, although you may be able to claim back the VAT on capital assets worth more than £2,000 - see the section in this guide on claiming back VAT on capital assets for the rules and restrictions.

You can't claim back VAT on goods that you intend to either resell, or incorporate into other goods to supply on to someone else.

If you meet all the conditions and claim back the VAT on a capital asset, then when you have finished with the asset and sell it, you must charge VAT at the full standard rate - not at your flat rate percentage.

z Vatem to sie tylko oplaca sprzedawac z zerowa stawka a kupowac z normalną
W druga strone zarobek odajesz w formie podatku panstwu

Do góry stronyOffline

Strona 81 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 80 | 81 | 82 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,