MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Firma - jak zaczac. Dobre rady zawsze w cenie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 38 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

Str 38 z 96

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2009-11-27 19:25:11 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

Hm wczoraj bedac w biurze Go For It tak mi powiedziano, ze nie ma mozliwosci zalozenia spolki wykonujac prace ktora nie ma ze soba nic wspolnego

w sp.cywilnej o profilu dzialalnosci decyduje umowa spolki...
w z o.o. statut czy umowa spolki w zaleznosci jak to nazwiecie
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

qrkawodna

Post #2 Ocena: 0

2009-11-27 20:17:28 (16 lat temu)

qrkawodna

Mężczyzna

Z nami od: 26-11-2009

czyli rozumiem, ze jest mozliwosc polaczenia dwoch roznych dzialalnosci w jedna (partnership) Do jakiej firmy badz instytuacji musialbym sie zglosic o stworzenie takowej umowy?

Do góry stronyOffline

Babeee

Post #3 Ocena: 0

2009-11-30 17:42:10 (16 lat temu)

Babeee

Kobieta

Z nami od: 30-11-2009

mozna zakładać, robilam kurs w Go for It i mowili ze nie ma problemu. Jeśli nie przeszkadza Wam ta sama nazwa tzn jeśli stolarz z kosmetyczką nie nazwią się "Gładki jak deska"

Ja z innej beczki.
Dotacje z UE.
czy?:
1. mogę złożyć wniosek w PL jeśli chcę otworzyć cos w Northern Ireland? czy jednak muszę podbijać tu do biura? (jednak łatwiej dogadac się z Polakami chociazby w niektorych kwestiach prawnych)
2. w 2010 mają być nowe programy na otworzenie działalnośći, znacie kgos kto pozwolił sobie na zaczerpnięcie unijnych pieniążków i jesli tak, jak mu/jej poszło i jak przędzie?
If you smile when no one else is around, you really mean it.

Do góry stronyOffline

happiness

Post #4 Ocena: 0

2009-12-15 19:51:36 (16 lat temu)

happiness

Kobieta

Z nami od: 15-12-2009

Hello,

Chcialabym skorzystac z porady odnosnie samozatrudnienia - gdyz zupelnie nie wiem powiazac te wszystkie sprawy aby mialy sens.
otoz wspolnie z partnerem zajmujemy sie sprzedaza rzeczy z tzw drugiej reki - jest to sprzedaz na niewielka skale na tzw car boot sale, oprocz tego moj partner zajmuje sie sprzedaza online, ale to prowadzi na wlasna reke. Ja rowniez mam swoja sprzedaz online a oprocz tego pracuje jako freelance dla agencji.
Tak wiec oboje pracujemy dla siebie, z domu. Moja agencja wystawia mi invoice za kazde zlecenie.
Dla agencji pracuje niedlugo, zaczelam dostawac zlecenia po tym jak zalozylismy wspolna sprzedaz dochody z ktorej wplacamy na wspolnie prowadzone konto. Z tego tez konta placimy rachunki i oplaty za mieszkanie. Moj problem polega na tm ze nie wiem jak mamy zarejestrowac nasza dzialalnosc - czy jako partnerzy czy oddzielnie, co z kontem i oplatami za dom , samochod itp, po prostu sie wtym pogubilismy i jesli ktos moze wskazac nam droge wyjscia to bede 100 krotnie wdzieczna, dziekuje.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2009-12-15 20:04:41 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

zarejetrujcie dwie niezalene firmy...poprostu..pod tym samym adresem ....z oddzielnymi ksiegowosciami... i tyle

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 15-12-2009 20:05 ]

Do góry stronyOffline

happiness

Post #6 Ocena: 0

2009-12-15 23:29:44 (16 lat temu)

happiness

Kobieta

Hej,

Dzieki wlasnie tego potrzebowalam - nie wiem jak tylko wyglada sprawa z oplatami za mieszkanie gdyz do tej pory placilismy wszystko razem ze wspolnego konta - wiec czy powinnismy po prostu rozdzielic rachunki miedzy dwa oddzielne indywidualne konta

Czy konieczne jest zbieranie wszystkich paragonow za dokonane zakupy, nawte te niewielkie?
Bardzo prosze o wskazowke i serdeczne dzieki za szybka odpowiedz, H.

Do góry stronyOffline

happiness

Post #7 Ocena: 0

2009-12-15 23:34:34 (16 lat temu)

happiness

Kobieta

Przepraszam za be be be - to nie odnosi sie do odpowiedzi tylko serwisu - probowalam znalezc wiadomosc i odpowiedz na na nia przed ponad pol godziny i tak sobie zanucilam..be be be silly me.
Cudnie jest uslyszec slowo od innej osoby na temat sobie nie znany - dziekuje bardzo bardzo

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2009-12-16 21:05:15 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2009-12-15 23:29:44, happiness napisał(a):
Hej,

Dzieki wlasnie tego potrzebowalam - nie wiem jak tylko wyglada sprawa z oplatami za mieszkanie gdyz do tej pory placilismy wszystko razem ze wspolnego konta - wiec czy powinnismy po prostu rozdzielic rachunki miedzy dwa oddzielne indywidualne konta

Czy konieczne jest zbieranie wszystkich paragonow za dokonane zakupy, nawte te niewielkie?
Bardzo prosze o wskazowke i serdeczne dzieki za szybka odpowiedz, H.

a czy przeczutalas ten lub inne watki ????? chyba nie ....tam juz wszystko bylo

dwie oddzilene firmy do oddzielne koszyu, odzielna ksiegowosc.....poczytaj watek .. zrozumiesz co napisalam:-]

Do góry stronyOffline

domeryk

Post #9 Ocena: 0

2010-01-02 03:02:34 (16 lat temu)

domeryk

Konto zablokowane

Z nami od: 26-10-2007

Witam Serdecznie chciałem dowiedzieć się cos na temat SE ponieważ byłem lekko zielony i staranie przeczytałem wszystkie wątki tego postu , mam kilka pytań mianowicie :
1. Pracuję na kontrakty moje dochody roczne są większe niż 40% , czy muszę płacić w tym wypadku jeszcze jakiś drugi podatek ?
2. Startując z SE mam podać datę rozpoczęcia od 1 faktury jeśli owy klient wymaga?
3. Kupując samochód Van za 2000tyś mając potwierdzenie pisemne Anglika o zakupie, mogę wpisać go na potrzeby firmy jeśli był on wykorzystany na takie potrzeby przed zgłoszeniem do Revenue mam na to 3 miesiące. Samochód był wykorzystany do transportu itp. Mogę oprzeć się na milage od czasu zakupu obecnie został sprzedany w Polsce?
4. Wynajmując mieszkanie z Agencji mogę wyznaczyć jeden pokój na potrzeby firmy i odliczyć np.: Drukarkę, papier, sprzęt do firmy, rachunki za telefon Internet etc? A czy moge odliczyć strone internetową?
5. Mogę skorzystać z tej pomocy na rozwój firmy nie mając mniej niż 30 lat korzystając z tej strony <a href="http://www.berr.gov.uk/whatwedo/regional/investment/page29183.html" target="_blank" target="_new">http://www.berr.gov.uk/whatwedo/regional/investment/page29183.html</a>
Proszę o podpowiedz bo już i tak dużo się dowiedziałem czytając te posty lecz chciałbym mieć pewność aby nie popełnić bledu nie jest to moja pierwsza działalność lecz na pewno pierwsza w UK.

[ Ostatnio edytowany przez: domeryk 02-01-2010 03:07 ]

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #10 Ocena: 0

2010-01-02 16:13:16 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:
1. Pracuję na kontrakty moje dochody roczne są większe niż 40% , czy muszę płacić w tym wypadku jeszcze jakiś drugi podatek ?

podatek jest placony od sumy dochodow
Cytat:
2.Startując z SE mam podać datę rozpoczęcia od 1 faktury jeśli owy klient wymaga?
mozesz 3 m-ce wstecz
Cytat:
3.Kupując samochód Van za 2000tyś mając potwierdzenie pisemne Anglika o zakupie, mogę wpisać go na potrzeby firmy jeśli był on wykorzystany na takie potrzeby przed zgłoszeniem do Revenue mam na to 3 miesiące. Samochód był wykorzystany do transportu itp. Mogę oprzeć się na milage od czasu zakupu obecnie został sprzedany w Polsce?
jesli jest to okres prowdzenia dzialalnosci - tak
Cytat:
4. Wynajmując mieszkanie z Agencji mogę wyznaczyć jeden pokój na potrzeby firmy i odliczyć np.: Drukarkę, papier, sprzęt do firmy, rachunki za telefon Internet etc? A czy moge odliczyć strone internetową?
kosztem jest WSZYSTKO CO NIEZBEDNE do prowadzenia tejze dzialanosci
Cytat:
5. Mogę skorzystać z tej pomocy na rozwój firmy nie mając mniej niż 30 lat korzystając z tej strony
sorry ale nie chcialo mi sie tego czytac ale pewnie tak

Do góry stronyOffline

Strona 38 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,