Str 28 z 96 |
|
---|---|
Superlover | Post #1 Ocena: 0 2009-05-16 13:17:37 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
No nie wiem czy profesjonalny księgowy udzieli ci konsultacji w zamian za obiad albo kilka piwek
![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
reivilo | Post #2 Ocena: 0 2009-05-16 16:02:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2009-05-16 12:32:40, artlyb napisał(a): dzieki za rade, chociaz temat samochodu/vana w firmie mimo ze podobno byl dyskutowany to jednak nie doczekalem sie odpowiedzi na moje pytanie ani w bieżących ani w archiwalnych postach. oj doczekal sie doczekal ....nawet ja sama szukajac tego tematu- nowe przepisy na temat rozliczenia vana - napisalam gdzie tego szukac:-Y Cytat: skoro watek ma slużyć radom i wyjasnieniom to moim zdaniem warto by temat porzadnie zakonczyc raz na zawsze i wtedy nikt wiecej by sie nie pytal o samochod/vana w firmie.
Rrr pokazala ci ze mylisz przepisy i zle szukasz ..... i ze sprowadzane cie na wlasciwa droge zajmie jej zbyt duzo czasu....no coz nikt nam za te rady nie placi i postawa roszczeniowa jest moim zdaniem lekko nie na miejscu.... Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Rrrr | Post #3 Ocena: 0 2009-05-16 23:05:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2009-05-16 12:32:40, artlyb napisał(a): dzieki za rade, chociaz temat samochodu/vana w firmie mimo ze podobno byl dyskutowany to jednak nie doczekalem sie odpowiedzi na moje pytanie ani w bieżących ani w archiwalnych postach. tzn czekales az ktos za Ciebie poszuka i poda na talerzu? moze tutaj???? jak van jest na firme to w zadnym wypadku nie mozesz odliczac tego 40p za mile, bo to sie odnosi do prywatnych samochodow. odliczasz koszt benzyny itp wg rachunkow. u mnie w firmie godzinna konsultacja kosztowalaby Cie £125 plus VAT. no ale wtedy mozesz marudzic jak nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytania... ![]() |
artlyb | Post #4 Ocena: 0 2009-05-18 14:21:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2008 |
dziekuje za informacje. Jestem pelen szacunku dla osob tlumaczacych przepisy i merytorycznie udzielajacych sie na tym forum.
Pamietajcie jedynie ze osoby szukajace odpowiedzi to czasami lenie ale w zakomitej wiekszosci laicy ktory nie mieli dotad do czynienia z prowadzeniem firmy. Tak wiec "wypadaloby" odpowiedac na pytania: 1. NIE 2. jestes leniem, bo to juz bylo 3. "dac pelna odpowiedz" teksty w stylu ze za pare piwek nikt nikt mi nic nie powie sa zbedne - jesli nie jestes zainteresowany/zainteresowana moja propzycja to nie odpowiadaj na posta ![]() Rrr w dwoch zdaniach wytlumaczyla mi moj bledny tok rozumowania (wynikajacy z braku rozdzielenia tematu "prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum), wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny. za odpowiedzi serdecznie dziekuje. |
reivilo | Post #5 Ocena: 0 2009-05-18 14:53:11 (16 lat temu) |
Cytat: Pamietajcie jedynie ze osoby szukajace odpowiedzi to czasami lenie ale w zakomitej wiekszosci laicy ktory nie mieli dotad do czynienia z prowadzeniem firmy.
to radze ci wydaja kase na ksiegowego i 'nie obiad i kilka piwek' bo cokolwiek schrzanisz - bedziesz za to odpowiadal ...... Cytat: Rrr w dwoch zdaniach wytlumaczyla mi moj bledny tok rozumowania (wynikajacy z braku rozdzielenia tematu "prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum), wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny. problem jest w tym ze dalej jestes w bledzie ...przepisy do ktorych sie odwolujesz to nie samochod prywatny w firmie a ..samochod prywatny do uzutku sluzbowego w stosunku pracowniczym. A van w firmie i samochod prywatny a firma to jeszce inne kwestie Cytat: "prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum
i znow jestes w bledzie bo zarowano VAN w firmie SE jak i samochod przywatny w firmie SE - jak to rozliczyc - bylo ...i to nie raz.. ![]() Cytat: teksty w stylu ze za pare piwek nikt nikt mi nic nie powie sa zbedne - jesli nie jestes zainteresowany/zainteresowana moja propzycja to nie odpowiadaj na posta sorry ale to byl twoj glupi tekst i nie dziwie ze taki komentarz wywolal.....
Napisalam juz wczesniej ....postawa roszczeniowa jak sie prosi o darmowa rade jest co najmniej nie na miejscu...ale coz .....coraz mniej ludzi z zasadami na tym swiecie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: reivilo 18-05-2009 15:04 ] Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
|
|
Rrrr | Post #6 Ocena: 0 2009-05-18 21:52:55 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-18 14:21:56, artlyb napisał(a): wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny. nie byl zbedny ![]() mialam jakies 20 sekund i napisalam, ze zle zinterpretowales przepisy - chyba lepiej kogos uswiadomic ze jest w bledzie niz nic nie napisac? w pozniejszym poscie wyjasnilam Ci jedna mala rzecz (bo mialam troche wiecej czasu). a reszte mozesz znalezc na forum bo temat sie powtarza co jakis czas... |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2009-05-18 22:03:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
planuje otworzyć restauracje bufet z usługami księgowymi i doradztwem podatkowym.
czekam na sugestie RR ty się lepiej na prawie znasz bo ja tylko prawie, ale gotować umie i lubię, co ty na to?? ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
reivilo | Post #8 Ocena: 0 2009-05-19 08:55:29 (16 lat temu) |
Poszedles tropem kolegi artlyb....polaczyc obiadek i piwko z uslugami ksiegowymi....
Ja widze maly minus ale ja zawsze widze najpierw minusy ![]() porady prawno ksiegowe wymagaja czesto duzo mmiejsca na papaiery...to ciezko sie robi na pelnym stole... choc duzo sie zalatwia przy restauracynym stole Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2009-05-19 20:25:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
W we włoskiej restauracji Zafferano w "prywatnym" pokoju mają stół z jednolitego drewna w sumie 28 osób przy nim zasiada... za plecami biesiadujących sterty wina na stojakach po sufit gdyby tak wyposażyć... miejsca syknie na dwóch księgowych jednocześnie razem z obiadem i popitką
![]() więc już są plusy ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Rrrr | Post #10 Ocena: 0 2009-05-20 12:37:29 (16 lat temu) |
opcje "ksiegowy na wynos" tez masz w planach?
![]() nie wiem czy ksiegowosc by przeszla (klient by mogl dostac niestrawnosci po tym jak go ksiegowy rozliczy na minus w czasie lunchu) ale doradztwo i planowanie podatkowe pewnie tak ![]() |