MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Firma - jak zaczac. Dobre rady zawsze w cenie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

Str 28 z 96

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-05-16 13:17:37 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

No nie wiem czy profesjonalny księgowy udzieli ci konsultacji w zamian za obiad albo kilka piwek :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2009-05-16 16:02:49 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-05-16 12:32:40, artlyb napisał(a):
dzieki za rade, chociaz temat samochodu/vana w firmie mimo ze podobno byl dyskutowany to jednak nie doczekalem sie odpowiedzi na moje pytanie ani w bieżących ani w archiwalnych postach.

oj doczekal sie doczekal ....nawet ja sama szukajac tego tematu- nowe przepisy na temat rozliczenia vana - napisalam gdzie tego szukac:-Y

Cytat:
skoro watek ma slużyć radom i wyjasnieniom to moim zdaniem warto by temat porzadnie zakonczyc raz na zawsze i wtedy nikt wiecej by sie nie pytal o samochod/vana w firmie.

Rrr pokazala ci ze mylisz przepisy i zle szukasz .....
i ze sprowadzane cie na wlasciwa droge zajmie jej zbyt duzo czasu....no coz nikt nam za te rady nie placi i postawa roszczeniowa jest moim zdaniem lekko nie na miejscu....

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #3 Ocena: 0

2009-05-16 23:05:02 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2009-05-16 12:32:40, artlyb napisał(a):
dzieki za rade, chociaz temat samochodu/vana w firmie mimo ze podobno byl dyskutowany to jednak nie doczekalem sie odpowiedzi na moje pytanie ani w bieżących ani w archiwalnych postach.

tzn czekales az ktos za Ciebie poszuka i poda na talerzu?

moze tutaj????

jak van jest na firme to w zadnym wypadku nie mozesz odliczac tego 40p za mile, bo to sie odnosi do prywatnych samochodow. odliczasz koszt benzyny itp wg rachunkow.

u mnie w firmie godzinna konsultacja kosztowalaby Cie £125 plus VAT. no ale wtedy mozesz marudzic jak nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytania... :-]

Do góry stronyOffline

artlyb

Post #4 Ocena: 0

2009-05-18 14:21:56 (16 lat temu)

artlyb

Z nami od: 20-01-2008

dziekuje za informacje. Jestem pelen szacunku dla osob tlumaczacych przepisy i merytorycznie udzielajacych sie na tym forum.

Pamietajcie jedynie ze osoby szukajace odpowiedzi to czasami lenie ale w zakomitej wiekszosci laicy ktory nie mieli dotad do czynienia z prowadzeniem firmy. Tak wiec "wypadaloby" odpowiedac na pytania:

1. NIE
2. jestes leniem, bo to juz bylo
3. "dac pelna odpowiedz"

teksty w stylu ze za pare piwek nikt nikt mi nic nie powie sa zbedne - jesli nie jestes zainteresowany/zainteresowana moja propzycja to nie odpowiadaj na posta :-)

Rrr w dwoch zdaniach wytlumaczyla mi moj bledny tok rozumowania (wynikajacy z braku rozdzielenia tematu "prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum), wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny.

za odpowiedzi serdecznie dziekuje.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2009-05-18 14:53:11 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:
Pamietajcie jedynie ze osoby szukajace odpowiedzi to czasami lenie ale w zakomitej wiekszosci laicy ktory nie mieli dotad do czynienia z prowadzeniem firmy.

to radze ci wydaja kase na ksiegowego i 'nie obiad i kilka piwek' bo cokolwiek schrzanisz - bedziesz za to odpowiadal ......

Cytat:

Rrr w dwoch zdaniach wytlumaczyla mi moj bledny tok rozumowania (wynikajacy z braku rozdzielenia tematu "prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum), wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny.

problem jest w tym ze dalej jestes w bledzie ...przepisy do ktorych sie odwolujesz to nie samochod prywatny w firmie a ..samochod prywatny do uzutku sluzbowego w stosunku pracowniczym.

A van w firmie i samochod prywatny a firma to jeszce inne kwestie

Cytat:
"prywatny samochod" a "van w firmie", ktorego to rozdzielenia daremnie szukac na tym forum

i znow jestes w bledzie bo zarowano VAN w firmie SE jak i samochod przywatny w firmie SE - jak to rozliczyc - bylo ...i to nie raz..:-]:-Y

Cytat:
teksty w stylu ze za pare piwek nikt nikt mi nic nie powie sa zbedne - jesli nie jestes zainteresowany/zainteresowana moja propzycja to nie odpowiadaj na posta
sorry ale to byl twoj glupi tekst i nie dziwie ze taki komentarz wywolal.....

Napisalam juz wczesniej ....postawa roszczeniowa jak sie prosi o darmowa rade jest co najmniej nie na miejscu...ale coz .....coraz mniej ludzi z zasadami na tym swiecie :-]

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 18-05-2009 15:04 ]

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #6 Ocena: 0

2009-05-18 21:52:55 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2009-05-18 14:21:56, artlyb napisał(a):
wiec tekst ze za dlugo by trwalo tlumaczenie takze byl zbedny.

nie byl zbedny :-P
mialam jakies 20 sekund i napisalam, ze zle zinterpretowales przepisy - chyba lepiej kogos uswiadomic ze jest w bledzie niz nic nie napisac?
w pozniejszym poscie wyjasnilam Ci jedna mala rzecz (bo mialam troche wiecej czasu). a reszte mozesz znalezc na forum bo temat sie powtarza co jakis czas...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-05-18 22:03:12 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

planuje otworzyć restauracje bufet z usługami księgowymi i doradztwem podatkowym.

czekam na sugestie RR ty się lepiej na prawie znasz bo ja tylko prawie, ale gotować umie i lubię, co ty na to?? :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2009-05-19 08:55:29 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Poszedles tropem kolegi artlyb....polaczyc obiadek i piwko z uslugami ksiegowymi....

Ja widze maly minus ale ja zawsze widze najpierw minusy:-]

porady prawno ksiegowe wymagaja czesto duzo mmiejsca na papaiery...to ciezko sie robi na pelnym stole...

choc duzo sie zalatwia przy restauracynym stole

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-05-19 20:25:26 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

W we włoskiej restauracji Zafferano w "prywatnym" pokoju mają stół z jednolitego drewna w sumie 28 osób przy nim zasiada... za plecami biesiadujących sterty wina na stojakach po sufit gdyby tak wyposażyć... miejsca syknie na dwóch księgowych jednocześnie razem z obiadem i popitką ;)
więc już są plusy :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Rrrr

Post #10 Ocena: 0

2009-05-20 12:37:29 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

opcje "ksiegowy na wynos" tez masz w planach? :-]

nie wiem czy ksiegowosc by przeszla (klient by mogl dostac niestrawnosci po tym jak go ksiegowy rozliczy na minus w czasie lunchu) ale doradztwo i planowanie podatkowe pewnie tak ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,