MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Firma - jak zaczac. Dobre rady zawsze w cenie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

Str 18 z 96

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kaska83

Post #1 Ocena: 0

2009-02-06 22:59:01 (16 lat temu)

kaska83

Kobieta

Z nami od: 18-01-2009

Witam kochani! Przede wszystkim wielkie dzieki, za to ze jestescie i bezinteresownie pomagacie sobie nawzajem! Przez 4 lata mojego pobytu w UK kazdego dnia utwierdzalam sie w przekonaniu ze "polak polakowi wilkiem", a jednak sa przyjazne dusze!:-D Ale do sedna. Pytanie pojawilo sie juz na forum, ale zostalo pozostawione bez odpowiedzi. Czy istnieje w UK jakas mozliwosc dofinansowania (bezzwrotne dotacje itp) dla ludzi chcacych otworzyc wlasna dzialalnosc? Wydaje mi, sie ze skoro w Polsce (kraju jeszcze dosc zacofanym biurokratycznie na tle europy) sa mozliwosci kozystania z dotacji np UE czy gminnych, w UK tez powinno cosik takiego byc, chyba ze sie myle, a jest to mozliwe dlatego pytam! Jesli sa takie mozliwosci byla bym niezmiernie wdzieczna za info gdzie miala bym sie udac z takim zapytaniem i co jest ewentualna podstawa pzyznania takiej dotacji? z gory wielkie dzieki za odpowiedz! PS jesli pytanie zadalam na niewlasciwym forum przepraszam tak to jest z nowicjuszami!:-D POZDARWIAM!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2009-02-06 23:14:33 (16 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Istnieje. M.in. Princess Trust dla osob przed 30.
Ale sa tez inne granty. Pogrzeb w przez direct.gov

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-02-06 23:44:24 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Szeroko reklamowane dotacje z UE mają to do siebie że firma na którą mają byc przenaczone musi już istnieć i nieźle sobie radzić na rynku. UE raczej nie będzie pakowała pieniędzy w coś co istnieje tylko na papierze, a wkład własny aplikanta wynosi równowartość jego tygodniowej wypłaty.

Ponadto w Polsce są większe możliwości bo jest biednejszym krajem
czyli Unia więcej daje na fundusz spójności. Żeby nie było za dobrze weryfikacja wniosków odbywa się w polskich urzędach które jak mogą starają się utrącić kandydatów, choć fundusze nie pochodzą przecież z budżetu państwa (ok. 5% wniosków dostaje aprobatę)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kaska83

Post #4 Ocena: 0

2009-02-06 23:54:02 (16 lat temu)

kaska83

Kobieta

Tak, tak jak wyglada to w Polsce jestem dosc dobrze zorientowana... faktycznie ladnie wyglada to tylko na stronach posrednikow oferujacych zalatwienie tak zwanych formalnosci za nas za grube pieniadze. Na biznes, ktory planuje otworzyc jest mi potrzebna spora ilosc gotowki wklad wlasny mam, ale obawiam sie ze moze nie wystarczyc, a stad moje pytanie.Nie chciala bym sie pchac w kredyty, ale jesli bedzie to konieczne nie ma wyjscia! Co nieco wiem, ale myslalam, ze tu moze sie czegos wiecej dowiem! ;-) nic wielkie dzieki narazie pewnie bede tu czestym gosciem pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

kaska83

Post #5 Ocena: 0

2009-02-07 18:56:32 (16 lat temu)

kaska83

Kobieta

witam znowu ja! caly dzien poswiecilam na czytaniu mozliwosci dofinansowan i znow wiem wiecej! Prosila bym jednak Rrrr i reivilo o jaka kolwiek wypowiedz na ten temat. Zanim napisalam pierwszy post przeczytalam to cale forum od 1ej do 17tej strony kazde to samo pytanie,kazda ta sama odpowiedz i kazdy podany link wiec o podatkach vat formalnosciach itp wiem juz chyba wszystko czego mozna sie w necie dowiedziec, aczkolwiek w sprawach dotacji tylko suche formulki (w teorii juz mam pojecie) jednak jestem narazie osoba zatrudniona, a dotacje niestety dla nie zatrudnionych, jestem przed 30tka wiec wiekiem sie lapie, ale nie moge sobie pozwolic narazie na zwolnienie sie z pracy, chcialam to zostawic do ostatniej chwili czy jest to mozliwe? angielski nie jest dla mnie problemem wiec zrozumialam co przeczytalam ale juz za duze tego jak na jeden dzien, po ludzku na chlopski rozum musze sie zwolnic juz czy moge poczekac? aha i jeszcze jedno CZY JEST TU KTOS KTO PROWADZI POLSKA RESTAURACJE?jesli tak prosze o wypowiedz na forum lub kontakt przez gg moj numer 7537885.Mieszkam spory kawalek od Londynu wiec nikomu ze "stolicy" konkurencji nie zrobie a dobra rada zawsze sie przyda!! z gory dzieki! Pozdrawiam forumowiczow i dzieki za cierpliwosc do nas wszystkich!;-)

Do góry stronyOffline

kaska83

Post #6 Ocena: 0

2009-02-07 19:02:42 (16 lat temu)

kaska83

Kobieta

aha i uprzedze wypowiedzi na temat tego ze to duzy naklda finansowy na knajpe itp wiem,wiem,wiem :-P ale ja z uporem maniaka doze do celu jaki sobie postawie bo tak jak na innym forum na tej stronie pisze "jak zarobic 95,000£ w rok" tak ja wierze ze upor i ciezka praca to 99% sukcesu! ;-) jak sie nie uda trudno... trzeba probowac!

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2009-02-07 21:19:12 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Ja powiem tak ..z mojego doswiadczenia w prowadzeniu firm swojej jak i cudzych ....dotatacje dostaja ci ktozy juz cos robia , sa w miare stabilni na rynku ...wiec bym na zastrzyk gotowki na poczatek nie liczyla ...
Inna sprawa sa dotacje UE na dzialnosc celowa .. ale to ciebie wogole juz nie dotyczy
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-02-07 21:35:02 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #9 Ocena: 0

2009-02-08 00:41:50 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

kaska83 - ja pojecia nie mam. juz mnie ktos pytal prywatnie wczoraj, myslalam ze to Ty bylas (ale pod innym nickiem).

jest cos takiego:

http://www.berr.gov.uk/whatwedo/regional/investment/page29183.html

ale nie wiem czy to Ci bedzie pasowac.

od tego typu porad sa financial advisors.

Do góry stronyOffline

kaska83

Post #10 Ocena: 0

2009-02-08 16:50:23 (16 lat temu)

kaska83

Kobieta

ok dzieki Wam wszystkim! jakos to bedzie puki co mam na to zeby zaczac myslalam zeby zasada "jak daja to biore" zyskac troche wiecej na lepszy wystruj czy cos w tym stylu ale dam rade. mam nadzieje ze niedlugo bede mogla dac znac jak poszlo i na dobry obiadek Was zaprosic (Anglia znowu taka duza nie jest!) walker jak bedziesz po rozmowie z tym kims z doradztwa daj prosze znac moze sie cosik da skubnac z budzetu jego wysokosci;-) trzymajcie sie i dzieki ze jestescie!

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 96 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 94 | 95 | 96 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,