Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Business » praca w przedszkolu/żłobku

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Business" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Business » praca w przedszkolu/żłobku

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
pandorka

Post #1

2007-10-03 22:17 (rok temu)

pandorka

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-04-2006

Cytat:

2007-10-03 20:32, kasiagosia napisał(a):
Nie wiem czy to jest prawda, ale podobno po skończeniu 5 letnich studiów w tym kierunku co ja, mam właśnie NVQ3.Tylko sie zastanawiam czy oni w ogóle uwzględniają moje studia. Wiesz oni są dziwni-tylko ich system nauczania jest najlepszy:)

nawet jeżeli twoje studia w PL sa na poziomie NVQ3, to i tak musiz "odbębnić" NVQ3 po przyjeździe tutaj. Potrzebny Ci certyfikat.
[img][/img]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pandorka

Post #2

2007-10-03 22:20 (rok temu)

pandorka

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-04-2006

Cytat:

2007-10-03 21:10, kasiagosia napisał(a):
Czytałam na jakimś forum, że najczęściej w tych przedszkolach pracują dziewczyny, które skończyły dopiero college- czyli mają ok 18 roku życia. Dla mnie to jest trochę śmieszne. Wydaje mi się, że oni myślą, że my w Polsce to mamy do kitu system nauczania itp. a tak na prawde to oni są daleko w tyle.

poza tym to właśnie w tym college zdobywaja one kwalifikacje w róznych dziedzinach
[img][/img]

Do góry stronyOffline

terri007

Post #3

2007-10-04 14:11 (rok temu)

terri007

Z nami od: 19-07-2007

[
Cytat:

2007-10-03 21:10, kasiagosia napisał(a):
Czytałam na jakimś forum, że najczęściej w tych przedszkolach pracują dziewczyny, które skończyły dopiero college- czyli mają ok 18 roku życia. Dla mnie to jest trochę śmieszne. Wydaje mi się, że oni myślą, że my w Polsce to mamy do kitu system nauczania itp. a tak na prawde to oni są daleko w tyle.

Calkowiecie sie zgadzam, ze moze to i wyglada smiesznie - ale prawda jest taka, ze one juz tam pracuja - a ty dopiero sie starasz tam o prace.

Do góry stronyOffline

Maya64

Post #4

2007-10-04 15:01 (rok temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Nie sadze ze traktuja nas gorzej jezeli chodzi o edukacje ale zapytaj sie sama jaka byla by sytuacja odwrotna np. Angielka przyjezdza pracowac do przedszkola w Polsce i pokaze swoje NVQ3.
Czy to cos im bedzie mowic?
Napewno by potrzbowali troche czsu zeby to ustalic.A jesli chodzi o myslenie polskie to trzeba by bylo pewnie jeszcze pieczatke od Prezydenta zeby uznali angielskie kwalifikacje w Polsce.Takze nie krytykujmy ich.
Dodam ze nawet popieram ich przestroge.W koncu mowimy tu o bezpieczenstwie dzieci i kazdy mogl by przyjechac z innego kraju i powiedziec ze ma kwalifikacje a tak naprawde to mogl by byc tylko woznym w przedszkolu i pokazywac dyplom za przeplyniecie 5 dlugosci basenu.

Do góry stronyOffline

sotte84

Post #5

2007-10-04 15:11 (rok temu)

sotte84

Z nami od: 17-09-2007

nie do kazdego przedszkola trzeba miec skonczonuy ten urs. moja kolezanka pracowala przez 2 lata w przedszkolu i nie miala zadnego kursu, piosenek i zabaw ang tez nie znala. znala jezyk, miala doswiadczenie z dziecmi - udowodnila co potrafi [miala tydz pruby] i przyjeli ja. to zalerzy gdzie trafisz.
a z polski musisz miec zaswiadczenie o nie karalnosci. idziesz do sadu, placisz jakies grosze [nie pamietam ile to bylo] i wypisuja ci je po sprawdzeniu twojej przeszlosci.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

ania_caterham

Post #6

2007-10-04 15:43 (rok temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Te zaswiadczenie o niekaralnosci z Polski nie bedzie sie tutaj liczyc. Musi zrobic oddzielne tutaj. Czeka sie na nie cos ok 3-4 tygodnie i zajmuje sie tym zazwyczaj Twoj pracodawca ... zanim zaczniesz pracowac.
A co do kwalifikacji ... jesli chcesz miec je tutaj liczone powinnas skorzystac z uslug NARIC UK www.NARIC.co.uk . Oni wystawia odpowiedni papierek okreslajacy odpowiednik Twojego wyksztalcenia tutaj.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kasiagosia

Post #7

2007-10-04 20:52 (rok temu)

kasiagosia

Z nami od: 24-09-2007

Wielkie dzięki za wszystkie wskazówki i info. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Tlumacz_Ania

Post #8

2007-10-04 20:59 (rok temu)

Tlumacz_Ania

Kobieta

Moderator

Z nami od: 17-04-2007

Zaswiadczenie polskie o niekaralnosci tutaj sie liczy jezeli masz jego tlumaczenie przysiegle. Jezeli jestes w Anglii jakis czas moga tez wymagac zaswiadczenie o niekaralnosci wystawione przez tutejsze wladze ale to zalezy od pracodawcy.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony