| Autor |
Strona: 2 z 2 |
| pandorka |
Post #1 2007-10-03 22:17 (rok temu) |

Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Manchester |
Cytat:
2007-10-03 20:32, kasiagosia napisał(a):
Nie wiem czy to jest prawda, ale podobno po skończeniu 5 letnich studiów w tym kierunku co ja, mam właśnie NVQ3.Tylko sie zastanawiam czy oni w ogóle uwzględniają moje studia. Wiesz oni są dziwni-tylko ich system nauczania jest najlepszy:)
nawet jeżeli twoje studia w PL sa na poziomie NVQ3, to i tak musiz "odbębnić" NVQ3 po przyjeździe tutaj. Potrzebny Ci certyfikat. [img][/img]
|
|

|
 |
|
| pandorka |
Post #2 2007-10-03 22:20 (rok temu) |

Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Manchester |
Cytat:
2007-10-03 21:10, kasiagosia napisał(a):
Czytałam na jakimś forum, że najczęściej w tych przedszkolach pracują dziewczyny, które skończyły dopiero college- czyli mają ok 18 roku życia. Dla mnie to jest trochę śmieszne. Wydaje mi się, że oni myślą, że my w Polsce to mamy do kitu system nauczania itp. a tak na prawde to oni są daleko w tyle.
poza tym to właśnie w tym college zdobywaja one kwalifikacje w róznych dziedzinach [img][/img]
|
|

|
 |
|
| terri007 |
Post #3 2007-10-04 14:11 (rok temu) |
Z nami od: 19-07-2007 |
[ Cytat:
2007-10-03 21:10, kasiagosia napisał(a):
Czytałam na jakimś forum, że najczęściej w tych przedszkolach pracują dziewczyny, które skończyły dopiero college- czyli mają ok 18 roku życia. Dla mnie to jest trochę śmieszne. Wydaje mi się, że oni myślą, że my w Polsce to mamy do kitu system nauczania itp. a tak na prawde to oni są daleko w tyle.
Calkowiecie sie zgadzam, ze moze to i wyglada smiesznie - ale prawda jest taka, ze one juz tam pracuja - a ty dopiero sie starasz tam o prace.
|
|

|
 |
|
| Maya64 |
Post #4 2007-10-04 15:01 (rok temu) |
Z nami od: 04-02-2007 Skąd: Gdzies w UK |
Nie sadze ze traktuja nas gorzej jezeli chodzi o edukacje ale zapytaj sie sama jaka byla by sytuacja odwrotna np. Angielka przyjezdza pracowac do przedszkola w Polsce i pokaze swoje NVQ3.
Czy to cos im bedzie mowic?
Napewno by potrzbowali troche czsu zeby to ustalic.A jesli chodzi o myslenie polskie to trzeba by bylo pewnie jeszcze pieczatke od Prezydenta zeby uznali angielskie kwalifikacje w Polsce.Takze nie krytykujmy ich.
Dodam ze nawet popieram ich przestroge.W koncu mowimy tu o bezpieczenstwie dzieci i kazdy mogl by przyjechac z innego kraju i powiedziec ze ma kwalifikacje a tak naprawde to mogl by byc tylko woznym w przedszkolu i pokazywac dyplom za przeplyniecie 5 dlugosci basenu.
|
|

|
 |
|
| sotte84 |
Post #5 2007-10-04 15:11 (rok temu) |
Z nami od: 17-09-2007 Skąd: manchester |
nie do kazdego przedszkola trzeba miec skonczonuy ten urs. moja kolezanka pracowala przez 2 lata w przedszkolu i nie miala zadnego kursu, piosenek i zabaw ang tez nie znala. znala jezyk, miala doswiadczenie z dziecmi - udowodnila co potrafi [miala tydz pruby] i przyjeli ja. to zalerzy gdzie trafisz.
a z polski musisz miec zaswiadczenie o nie karalnosci. idziesz do sadu, placisz jakies grosze [nie pamietam ile to bylo] i wypisuja ci je po sprawdzeniu twojej przeszlosci. Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
|
|

|

|
|
| ania_caterham |
Post #6 2007-10-04 15:43 (rok temu) |
Z nami od: 06-05-2007 |
Te zaswiadczenie o niekaralnosci z Polski nie bedzie sie tutaj liczyc. Musi zrobic oddzielne tutaj. Czeka sie na nie cos ok 3-4 tygodnie i zajmuje sie tym zazwyczaj Twoj pracodawca ... zanim zaczniesz pracowac.
A co do kwalifikacji ... jesli chcesz miec je tutaj liczone powinnas skorzystac z uslug NARIC UK www.NARIC.co.uk . Oni wystawia odpowiedni papierek okreslajacy odpowiednik Twojego wyksztalcenia tutaj.
|
|

|

|
|
| kasiagosia |
Post #7 2007-10-04 20:52 (rok temu) |
Z nami od: 24-09-2007 |
Wielkie dzięki za wszystkie wskazówki i info. Pozdrawiam
|
|

|
 |
|
| Tlumacz_Ania |
Post #8 2007-10-04 20:59 (rok temu) |

Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
Zaswiadczenie polskie o niekaralnosci tutaj sie liczy jezeli masz jego tlumaczenie przysiegle. Jezeli jestes w Anglii jakis czas moga tez wymagac zaswiadczenie o niekaralnosci wystawione przez tutejsze wladze ale to zalezy od pracodawcy.
|
|

|
 |
|