MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przelew funtów na konto walutowe w Pl

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-05-16 13:33:09 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-05-14 06:25:05, xxxx1234 napisał(a):
Ja robię przez revoluta przelewy głównie w dolarach, ale ostatnimi czasy mniej im ufam kwoty rzędu 2000$-3000$ puszczam przez revoluta większe kwoty przelewam bezpośrednio ze swojego banku do banku brokera.

Ale ja nie chce tracić na opłatach bankowych czy przewalutowaniu.A każdy przelew ma koszty w obydwu bankach (wysyłający i przyjmujący ).Wiec wpłacam funty na Rovolut (tam do 5000 zł na miesiąc, nie ma prowizji) Mam subkonta: w euro (Gdybym potrzebował kasy w europie na wakacjach) i złotówkach.Kurs np: funta w dni powszednie jest jak w kantorach 5,2zł , więc gdy wypłacę złotówki w kraju, w polskim bankomacie uniknę bankowego przewalutowania ze stratą dla mnie .Nie wiem na razie jaki będzie koszt takiej operacji , wypłaty złotówek. Innej drogi poza przewiezieniem gotówki w plecaku :) (ryzykowne przy dużych kwotach|) , która gwarantuje najmniejszą stratę dla mnie , nie znam.Generalnie interesuje mnie najbardziej bezstratna wypłata złotówek w Polsce

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2021-05-16 21:38:08 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dlaczego ryzykownej ? Jak nie zgubisz plecaka i masz jakikolwiek wydruk ze swojego banku ze w ciagu ostatniego roku wyciągałeś dużą gotówkę to nic Ci nie grozi . A Revolut ma limity na wypłacanie pieniędzy z bankomatu . Dobra opcja to płacenie kartą revolut w Polsce . Jak masz subkonto w złotówkach to placisz w sklepie tyle ile powinnas bez zadnych prowizji . Pamiętam jak kiedyś przed revolutem glupia platnosc za przysłowiowe piwo w żabce byla nieopłacalna np z mojego konta ówczesnego banku Lloyds TSB . Piwo 2.50 zeta , po przeliczeniu nie było to np 50 pensów tylko okolo 70 pensów plis minimum funt doliczany do kazdej transakcji takze czesto piwo za 2.50 kosztowało mnie 8-10 zeta. W revolucie nie ma takich problemów. Piwo kosztuje 2.5 zeta i place 2.5 zeta

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2021-05-17 07:21:40 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Abacusll ja nie mówię, że revolut jest zły , sam z niego korzystam np w podróży, albo do przelewów kwot 2000$-3000$ jednak nie ufam na tyle revolutowi, żeby przelewać przez nich np 30000$ sam nie miałem nigdy problemów z revolutem, ale nawet kilka miesięcy temu czytałem jakąś historię, że revolut zablokował komuś 300k zł i koniec końców sprawa się wyjaśniła ale trwało to 3 miesiące a ja nie potrzebuje takich doświadczeń, dlatego tak jak napisałem revolut moim zdaniem jest ok do przelewania małych kwot i wygody w podróży.

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #4 Ocena: 0

2021-05-17 20:58:00 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Jak napisałem wyżej :,, Generalnie interesuje mnie najbardziej bezstratna wypłata złotówek w Polsce,,
Owszem pytam o Revolut i operacje na kwotach uciulanych na oszczędnościach z kuponów w Tesco, czyli z mojej skarpety emigranta 😉
A o poważnych pieniądzach, dużych kwotach to jak wieść gminna niesie:Dżentelmeni tym bardziej w necie nie gadają 😁

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 17-05-2021 20:59 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2021-05-17 21:06:49 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Abacus- jesli robisz transfer z konta w UK na konto walutowe w PL to zero przeliczania- prelewasz np 5 tys funtow i na konto w PL wplywa 5 tys funtow- tyle. Kwestia oplaty za przelew- dziasiaj sprawdzilam, ja mam oplate 10f od takiej transakcji w Lloyds. ale sprawdz swoje oplaty bo to zalezy od konta itd...

Do góry stronyOnline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,