MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasciwa stawka za wlasciwa prace

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Turefu

Post #1 Ocena: 0

2021-02-03 09:33:19 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2021-02-03 09:26:12, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2021-02-03 09:04:04, Turefu napisał(a):
Sam piszesz, ze zastawiliscie "pulapki", nie precyzujesz, co to bylo. Pamietam, ze zdarzalo mi sie, ze u nowego klienta lezaly rozrzucone po domu pieniadze lub bizuteria. Po pewnym czasie juz ich nie zostawiano. Rozumiem, dlaczego klienci czasem tak testuja sprzataczy, ale to przykre mysles, ze ktos zaklada, ze moze cos ukradniesz.

Terefu
Nie doczytałaś dokładnie. Wcześniej napisałem, że dom był pusty, więc i pieniądze nie miały prawa się poniewierać. Były to naturalne śmieci w postaci piórka czy strzępka papieru. I nie z braku zaufania, choć to mam ograniczone na rynku usług w szczególności, tylko aby sprawdzić jakość wykonanej pracy z informacją tylko i wyłącznie dla siebie. Po co miałem kwestionować pracę kiedy agencje interesował tylko rachunek za usługę?

Nie, ja doczytalam dokladnie. Mnie chodzi o sprawdzanie sprzataczki, dla mnie to takie troche zakladanie, ze musi cos zrobic zle. A jesli zostawione byly nieposprzatane smieci, to faktycznie ulsuga zostala zle wykonana, niestety zdarza sie. To tylko potwierdza moja teze, ze dwie godziny nie sa wystarczajace, zeby dobrze wysprzatac dwusypialniowy dom.
Wembley, o dobra sprzataczke jest naprawde trudno i jesli ktos sobie taka znalazl i ma szacunek do pracy, to bedzie ja szanowal.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-02-03 09:35:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Sprzątanie wynajmowanego domu to gra która ma niewiele wspólnego ze sprzątaniem. Agencja ma swoje firmy sprzątające i napędza im klientów i nie ważne jest czy dom jest posprzątany tylko czy masz kwitek od firmy A. Bardzo często dom musi być posprzątany a pierwsza rzeczą która robi właściciel po wyprowadzce to remont.

Co do zarobków nie można mylić dwóch rzeczy ile płaci się za sprzątanie i tu faktycznie może być cenowy kosmos ze stawkami jakie maja osoby sprzątające a o to Turefu pytała.
Jakbyście nie naginali rzeczywistości to fakty są inne
Średnie zarobki sprzątającej osoby w Londynie

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 03-02-2021 09:39 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2021-02-03 09:43:59 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

U nas nowe ogłoszenie:

Witam poszukujemy 5x osob do sprzatnia kantyn i biur itp w Corby na 2 dni godziny od 17:00 do polnocy £10 na godzine. Czwartek i piatek (04-05 luty) jak cos prosze dzwonic pod nr...
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #4 Ocena: 0

2021-02-03 09:44:36 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Dlatego ja idąc do pracy ide z uśmiechem na ustach i z chęcią

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-02-03 09:50:21 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-02-03 09:44:36, Wembley27 napisał(a):

i to jest najważniejsze bo lepiej być zadowolona sprzątaczka niż zestresowanym managerem
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #6 Ocena: 0

2021-02-03 10:33:56 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-03 09:50:21, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-02-03 09:44:36, Wembley27 napisał(a):

i to jest najważniejsze bo lepiej być zadowolona sprzątaczka niż zestresowanym managerem

Mogłabym przeciez pracowac gdzies indziej (w sklepie,magazyn ,piekarnia) ale nie chce
Bo lubie sprzatac i tak to juz zostanie
*ROFL*

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2021-02-03 11:58:39 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-02-03 09:35:53, sqlserver napisał(a):

O żesz, przy takich zarobkach w Londku to kredyt mieszkaniowy na 125 lat.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2021-02-03 13:16:31 (4 lata temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-03 09:35:53, sqlserver napisał(a):
Sprzątanie wynajmowanego domu to gra która ma niewiele wspólnego ze sprzątaniem. Agencja ma swoje firmy sprzątające i napędza im klientów i nie ważne jest czy dom jest posprzątany tylko czy masz kwitek od firmy A. Bardzo często dom musi być posprzątany a pierwsza rzeczą która robi właściciel po wyprowadzce to remont.

Co do zarobków nie można mylić dwóch rzeczy ile płaci się za sprzątanie i tu faktycznie może być cenowy kosmos ze stawkami jakie maja osoby sprzątające a o to Turefu pytała.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 03-02-2021 09:39 ]

Zeby średnia mniej niz 10 funtów na godzinę wyszła, to musieli zliczać i tych co mieli poniżej minimalnej oficjalnie i nielegalne płacone w budynkach ministerstw, jak również tych co zarabiają dwa razy i więcej niż minimalna na godzinę. Nie dowodzi link niczego innego niż wcześniej opisano. Za minimalna to na granicy przerwania w Londynie, chyba ze ktos nie ma kosztów mieszkania i prądy etc. Albo dorabia sobie do pracy, gdyby to była stała praca, to nie byloby jednak wesoło ale dorywczo, zaskórniaki dobre.
Ada

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2021-02-03 13:59:03 (4 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2021-02-03 09:04:04, Turefu napisał(a):
Cytat:

2021-02-03 08:15:28, Gwontownik napisał(a):
Raz zdarzyło mi się korzystać z firmy sprzątającej, gdyż w umowie najmu mieszkania musiałem zwrócić po takiej usłudze właśnie. Nie wiem na ile zmieniły się realia płacowe i jakości świadczonych usług w tej branży na przestrzeni lat. To było 6lat temu.
Puste mieszkanie sprząta się bardzo łatwo, bo nie ma żadnych przeszkód. Dla sprawdzenia żona porobiła "pułapki" w miejscach, które na codzień sprzątamy, a na podstawie których można ocenić jakość obsługi.
Dla takiego domu 2bedroom, pani sprzątająca potrzebowała trochę ponad 2godziny. Koszt £60 (160 w przypadku zwierząt domowych). Jakość beznadziejna, żadna z zastawionych pułapek nie została sprzątnięta. Druga różnica to stosowanie środków czystości "for commercial use only".

2bed dom i nieco ponad dwie godziny? To nic dziwnego, ze nie byles zadowolony z jakosci uslugi. Samo umycie okien latwo zajmie godzine. Kuchnia, nastepna godzina. Umyc wszystkie szafki, zakamarki, lodowke, wspiac sie na gore i wytrzec ten okropny , tlusty kurz, ktory sie zbiera na wierzchu.
Sam piszesz, ze zastawiliscie "pulapki", nie precyzujesz, co to bylo. Pamietam, ze zdarzalo mi sie, ze u nowego klienta lezaly rozrzucone po domu pieniadze lub bizuteria. Po pewnym czasie juz ich nie zostawiano. Rozumiem, dlaczego klienci czasem tak testuja sprzataczy, ale to przykre mysles, ze ktos zaklada, ze moze cos ukradniesz.

Jeżeli jest to deep cleaning, a nie tylko cotygodniowe doglądanie, to kuchnia może zająć np. 4-5 godzin. Oczywiście zależy, czy w szafkach i lodwóce jest pusto.
2 godziny - nie widzę możliwości.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wembley27

Post #10 Ocena: 0

2021-02-03 14:28:34 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Dlaczego wedlug Was podczas lockdown
Osoby sprzątające i nianie mogą chodzic do domów innych osób wykonywać swoją pracę?

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,