MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Krakanie o kryzysie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2020-09-12 08:13:07 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Niebieskieucho czy Ty naprawdę jesteś tak naiwny? To nie jest żadna piramida to jest zwykłe oszustwo. Czytałaś ten artykuł to jest napisane przy pomocy tłumacza google kilka razy jest przekrecone nazwizko Hołownia na "Hołowniaiem" pewnie tłumacz tak to przetłumaczył do tego pada zdanie "Zadzwonił mój inwestor....." inwestorem w tym przypadku jesteś Ty, a dzwoni do Ciebie broker, kolejny przykład pada zdanie, w którym autor stwierdza, że cena bitcoina to 20000$ cena bitcoina nigdy nie osiągnęła 20000$ nawet podczas bańki jaka miała miejsce na krypto w 2017 roku, aktualnie cena bitcoina wacha się w okolicach 10000$. Na koniec na samej górze tej witryny masz napis "gazeta.pl" to na 100% nie jest portal gazeta.pl, kliknąć co kolwiek na tej stronie od razu pojawia Ci się baner "kliknij tutaj aby dołączyć".
To jest oszustwo jakich teraz pełno w sieci ktoś chce wyłudzić pieniądze.

P.s
Zapamietaj sobie jedną rzecz najlepsi inwestorzy na świecie wyciagaja średnio 10%-12% rocznie w dlugim terminie, a tutaj jest mowa 500%-1000% miesięcznie na przyszłość niech Ci się zapali czerwona lampka jak zobaczysz coś takiego.

P.s2
Jeśli czyta to ktoś z administracji proszę skasujcie ten link żeby przypadkiem ktoś nie wpłacić tam pieniędzy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-09-12 09:35:38 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2020-09-11 20:47:25, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:

2020-07-13 21:02:12, Emeryt56 napisał:
Jak bym miał zainwestować z pomocą takiej osoby to bym się musiał dobrze zastanowić.

A co myslisz o tym?

haha dobre dobre

gdzie ty to wykopales?

Opinia moderatora: Usunięty link.Konefka

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2020-09-12 11:54:37 (5 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Ostatnio szukałem różnych form i sposobów inwestycji. Kontaktowali się że mną różni ludzie z różnych firm. Jedna oferta lepsza od drugiej.

Po dogłębnej weryfikacji okazało się że wszyscy byli oszustami.

Wszystko było tak przekonujące, aż dziw bierze że to na taką skalę. Wszyscy podszywali się pod prawdziwe firmy. Tak zwane klony firm.

Bądźcie rozważni w inwestowaniu.

Handel na platformach z użyciem algorytmow/automatycznych strategii API jest obarczony bardzo dużym ryzykiem. Bardzo szybko można zyskać i bardzo szybko stracić. Z naciskiem na stracic.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 12-09-2020 12:03 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2020-09-12 13:01:02 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Wczoraj wieczorem oglądałem z żoną film science fiction "Ad astra" główny bohater leci na Jowisza uratować Ziemię przy okazji ocalić ojca generalnie bajka, ale przyjemnie się oglądało.

Oczywiście wpadłem na pomysł jak zarobić żeby się nie narobić jak "Ferdek Kiepski". W tej chwili na rynku jest kilka firm, które pracują nad uruchomieniem turystycznych lotów w kosmos najbliżej uruchomienia takich rejsów jest spółka Virgin Galactic notowana na amerykańskiej giełdzie po 16,50$ za akcje, może warto kupić sobie 10-20 akcji w perspektywie 10 lat coś na zasadzie jak metale szlachetne w formie fizycznej kup i zapomnij. Jeśli tej firmie uda zorganizować się takie loty prawdopodobnie dojdzie do wystrzału ceny i mani jaką mamy teraz na akcjach Tesli jeszcze w 2011 akcje Tesli były notowane na poziomach 10-20$ w tym roku przez chwilę Tesla była na poziomie 500$, a to tylko 9 lat.
Patrząc na to jak rozwija się technologia to dlaczego za 5 do 10 nie mieli byśmy mieć lotów turystycznych w kosmos.
Jeszcze 25-30 lat temu w wiosce z której pochodzę w domach nie było telefonów stacjonarnych, dzisiaj każdy w kieszeni nosi telefon komórkowy, przy pomocy, którego jest w stanie zadzwonić, robić zdjęcia, robić zakupy itd...

Oczywiście nie mam tutaj na myśli, żeby ładować w akcje Virgin Galactic oszczędności całego życia, ale moim zdaniem warto poświęcić te 300-400$ może się uda i z 350$ zrobi się 10000$, a jeśli nawet firma zbankrutuje to nie jest to taka kwota, żeby jakoś znacząco wpłynęła na jakość naszego życia.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2020-09-12 15:33:36 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

To jest całkiem przytomna refleksja, że na akcjach spółek można zarobić. Niemałe kwoty - przy sensownym przywołaniu Tesli.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2020-09-12 16:50:24 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Kanonier30 moja wypowiedz nie miała zabrzmieć, w stylu, że namawiam wszystkich do inwestowania na giełdzie. Wypowiedz na temat virgin galactic to zagrywka czysto hazardowa jak obstawienie w ruletce czarnych albo czerwonych szanse są pół na pół nie brałem tutaj pod uwagę żadnych wycen, nie analizowałem tej spółki itd... po prostu albo się uda albo nie.
Inwestowanie w giełdę papierów wartościowych, surowce, metale szlachetne, nieruchomości, budowanie portwela inwestycyjnego itd... powinno się zacząć od zdobywania wiedzy na ten temat, a nie na odwrót. Ja interesuję się tym od około roku przeczytałem na ten temat kilka książek, obejrzałem setki godzin materiałów, śledzę kilka blogów, portali i forów inwestycyjnych.
Dlatego jeśli ktoś chce inwestować poważne pieniądze to najpierw nauka później inwestowanie.

Prawdopodobnie kupię akcje virgin ale za jakieś 0,1%-0,2% swojego kapitału bo to jest mocno ryzykowne zagranie.
Każdy powinien inwestować świadomie w dane aktywa, a nie dlatego, że jakiś xxxx1234 tak napisał na forum, każda transakcja powinna być przemyślana i samodzielna.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #7 Ocena: 0

2020-09-12 17:04:14 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2020-09-11 20:47:25, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:

2020-07-13 21:02:12, Emeryt56 napisał:
Jak bym miał zainwestować z pomocą takiej osoby to bym się musiał dobrze zastanowić.

A co myslisz o tym?

Cyt: "Opinia moderatora: Usunięty link. Konefka"

Nie mam pretensji, ze link zostal usuniety, tylko chcialbym poznac powód, bo jak z niego wynika temat pucsila Gazeta Wyborcza (Gazeta.pl Wiadomości Polska).

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2020-09-12 19:10:16 (5 lat temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Niebieskieucho Ty serio myślisz, że to była strona gazety wyborczej? To był jakaś podróbka gazety wyborczej to jest link do gazety wyborczej <a href="https://www.gazeta.pl/0,0.html" target="_blank" target="_new">https://www.gazeta.pl/0,0.html</a> w tym linku na pewno nie było adresu www.gazeta.pl tam był adres contri....mical.site/..... jeśli bardzo chcesz prześlę Ci ten link na pw bo nie chcę go tutaj zamieszczać w całości, a został mi w historii przeglądarki.
Swoją drogą jakiś czas temu miałem podobną sytuacje na maila dostałem informacje, że należy mi się zwrot podatku jakoś 320 funtów kliknąłem linka przeniosło mnie na stronę gov.uk i strona poprosiła mnie, żebym podał dane swojej karty, żeby mogli mi przelać pieniądze zapaliła mi się czerwona lampka w głowie jak to dane karty do przelewu przecież do przelewu jest tylko potrzebny numer konta i sort code poza tym HM Revenue zawsze wysyła czeki, a nie przelewa pieniądze na konto poczytałem w sieci i to była podobna sytuacja link, który dostałem na maila to był klon strony gov.uk
Jakiś czas temu też czytałem o sytuacji, że oszuści dzwonią podając się za HM Revenue z informacją, że nie zapłaciłeś podatku i jeśli tego natychmiast nie uregulujesz to pójdziesz do więzienia i są do tego stopnia sprytni, że podszywają się pod numer HM Revenue.

P.S
Uzupełnienie do mojej poprzedniej wypowiedzi, żeby ktoś nie wpadł na pomysł zakupu akcji Tesli w przypadku tej spółki jak i większości spółek notowanych na amerykańskiej giełdzie mamy do czynienia z bańką spekulacyjną, która musi walnąć pytanie tylko kiedy.
Co do Elona Muska, który był w artykule dodanym przez Niebieskieucho przedstawiany jako jeden z założycieli "Crypto banku" człowiek ten jest jednym z założycieli Tesli i wielu innych spółek, ale nigdy nie miał do czynienia z żadnym "Crypto bankiem".

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 12-09-2020 19:22 ]

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #9 Ocena: 0

2020-09-12 20:26:34 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Zwiodly mnie insygnia Gazety Wyborczej.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2020-09-13 00:03:28 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2020-09-12 20:26:34, niebieskieucho napisał(a):
Zwiodly mnie insygnia Gazety Wyborczej.

A może tak:
Przepraszam za zamieszanie. Zwiodły mnie insygnia Gazety Wyborczej.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,