|
|
---|---|
Dzwignia | Post #1 Ocena: 0 2017-01-27 01:53:05 (8 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2017 Skąd: Staines |
Witam mam pytanie odnośnie planów na biznes mam nadzieje ze znajda sie osoby mające wiedzę i chętne do pomocy. Na start planowane 5tys funtow własnego wkładu. Suplementy kupowane z hurtowni czyste produkty do produkcji odzywek lub użytku nie mieszane. Ilości minimalne żeby sie opłacało minimum 25-50kg jednego składnika. Cześciowo obliczyłem koszty i zrobiłem rozpoznanie po rynku. Problem jaki napotkałem to nie wiele informacji związanych z handlem. Podejrzewam ze ludzie siedzący w tym biznesie nie chcą sie dzielić informacjami. Po obszernej lekturze na stronie gov.co.uk wyczytałem ze substancje nie podlegają żadnym restrykcja i mozna nimi handlować bez pozwoleń itp jakoze są to zwykle produkty spożywcze. Teraz do sedna:
Czy tworząc własna mieszankę składników i nadając mu moja własna nazwę muszę takowy suplement gdzieś rejestrować tak jak wymaga tego prawo w Polsce czy wystarczy skład na etykiecie i nie ma większych problemów ze sprzedażą takiego miksu z moja grafika. Czy mogę kupiony worek 25kg czystej substancji np(cukier) przepakować w swoje opakowanie po 500g i sprzedawać to czy muszę gdzieś zgłosić taki zamiar i spełnić jakieś specjalne wymogi. Trzecie pytanie dotyczy wspolpracy ze znalezionymi hurtowniami na terenie UE gdyż z Chin boje sie o zbyt wysokie cło z vatem które mogło by interes sprowadzania uczynić nie opłacalnym lub inne problemy. Hurtownie wymagają podania naszej nazwy firmy i numeru. Czy lepszym wyjściem jest otworzyć firmę jedno osobowa semp-employed czy limited company? Działalność ma sie opierać w większości na kupnie gotowych produktow, przepakowania i odsprzedaży. Choć interesuje mnie tez stworzenie własnych mixow pod własna nazwa nie odbiegając od regalucji i norm które muszę spełnić takich jak etykieta i informacje na niej zawarte. Na marginesie znalazłem pare firm na alibaba sprawdzonych niestety ilości jakie trzeba zamówić są naprawde duże choć cena o wiele niższa czy to opłacalny interes czy cło i vat mogą wszystko popsuć gdyż koszt wysyłki kurierem zazwyczaj nie jest mały (600$ 25kg w cenie przesyłka za substancje za która musiał bym zapłacić 800-900£ w uk) jak to to ugryźć czy jest sens? Z góry dziekuje wszystkim za poświęcenie czasu i pomoc pozdrawiam |
nettyper | Post #2 Ocena: 0 2017-02-08 19:28:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2011 Skąd: bourne |
Wiekszy problem upatrywalbym w dystrybucji i sprzedazy. Jako nowa firma na rynku, nie mialbys za wielu klientow, nawet majac bardzo niskie ceny, o co bedzie naprawde ciezko dysponujac tak malym wkladem.
Na eBayu masz pelno 'no-name' firm, ktore sprzedaja suple, wykorzystujac tanie skladniki z Chin. Nie jestes w stanie ich przebic z tak malym kapitalem. Postaw sie na miejscu klienta. Kupilbys produkt £5 drozszy ale znanej firmy, czy niewiadomego pochodzenia produkt firmy 'krzak'? Oczywiscie zycze powodzenia, ale szczerze to kwota, ktora dysponujesz nie starczy nawet na dobra reklame. |
Post #3 Ocena: 0 2017-02-08 19:38:56 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2017-02-09 07:25:13 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ci co to jedzą, wciągną wszystko. Tylko żeby było ładne opakowanie i dużo trudnych słów napisane
![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ie2ox4-2b | Post #5 Ocena: 0 2017-02-09 08:12:04 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Ci co to jedzą to im wystarczy jeden prosty, zrozumiały akapit a reszty i tak nie przetrawią.
|
|
|
nettyper | Post #6 Ocena: 0 2017-02-10 17:44:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2011 Skąd: bourne |
Bez obrazy, ale nie macie pojecia o czym piszecie
![]() Co do tematu, sa firmy w UK i w PL, ktore zrobia Ci produkty jakie tylko chcesz, pod Twoje logo i wytyczne. Jedynie na czym musisz sie skupic to sprzedaz. Jednak 5k ft, to kwota na max 2-3 produkty. Ogolnie w tej chwili bardzo ciezki temat, nowe firmy powstaja jak grzyby po deszczu i naprawde maly % ma szanse sie przebic. Wspolpracuje z jedna z takich firm, ktora wybila sie w ciagu 5 lat, jednak ich naklady ida w milionach funtow... |
polishbros | Post #7 Ocena: 0 2017-03-28 09:04:32 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2017 Skąd: Slough |
Witam
Odgrzewam kotleta po czasie ale jak masz jakies pytania odnosnie jak zaczac biznes z supplami to napisz do mnie na Priva lub napisz kontakt do siebie a bede mogl pomodz w kazdej sprawie zwiazanej z suplami (mowie tu o wlasnym brandzie-firmie) Kazdy ci tu odradza a JA nie odradzam tylko trzeba byc w tym bardzo konsekwetny i uparty.Kazdy kto ma ambicje moze prowadzic kady biznes ,TYLKO TRZEBA CHCIEC I DZIALAC A NIE GADAC I MARZYC!!!! |
|