MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Etykiety polskojęzyczne na importowanych produktach

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pawboch88

Post #1 Ocena: 0

2016-11-22 18:54:36 (9 lat temu)

pawboch88

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2009

Witam,
Mam zamiar otworzyć sklep stacjonarny na terenie Polski z towarem importowanym z Wielkiej Brytanii. Produktami sprzedawanymi w sklepie będą produkty podobne jak w sklepach "wszystko po 5zl". Niestety towar importowany nie posiada polskiego tłumaczenia ani na opakowaniach ani w instrukcji. Stad nasowa mi sie pytanie odnośnie etykiet polsko jezycznych. Jakie sa wymagania prawne w Polsce? Czy mogę drukować sam etykiety i naklejac na produkty? Co z instrukcja umieszczona w oryginalnie zamkniętym opakowaniu? Jakie informacje musi zawierać taka etykieta?

Będę wdzięczny za każda konkretna poradę.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

FireWire

Post #2 Ocena: 0

2016-11-22 19:22:20 (9 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Poczytaj
Jak pracowałem w PL w dużej niemieckiej sieci sprzętu rtv przedstawiciele handlowi, dystrybutorzy nam czasami dostarczali nam wydrukowane instrukcje, bądź pliki z instrukcjami, które nie były wymyślne. Czasami tekst pisany w notatniku, czasami plik pdf ze zdjęciami. Drukowałem to, jak się dało wkładałem do pudełka, jak się nie dało w woreczek i taśmą klejącą dookoła po pudełku. Podobnie sami robili m.in. Samsung, czy Electrolux np. na swoich odkurzaczach naklejali kopertę jak do listu przewozowego a tam karta gwarancyjna, instrukcja obsługi, z czasem też utylizacji. Teraz drukują książki w kilkudziesięciu językach, ale gwarancje doklejają jak wcześniej.

[ Ostatnio edytowany przez: FireWire 22-11-2016 19:30 ]

Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2016-11-22 19:25:06 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

krotkie zapytanie w google daje odpowiedz
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,