MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Architektura, architektura wnętrz -pytania

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2016-09-17 05:13:05 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Zależy od kwoty jaką dysponujesz. Co innego komoda za 100 funtow co innego za 3000
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2016-09-17 06:54:51 (9 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja lubie meble z drewna, glownei z wzgledow praktycznych, ale tez wygladaja dobrze, no i jednak pociagniecie bezbarwnym lakierem jednak je zabezpieczy na dluzej...mysle, ze jesli chodzi o kwote, to meble za 100 f tez moga wytrzymac 100 lat albo dluzej, jesli sa z drewna i zabezpieczone...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-09-17 07:05:42 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

tak, tylko gdzie dostaniesz meble za 100 z twardego drewna. Często króluje sklejka, albo sosna.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2016-09-17 07:14:14 (9 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

czasem trzeba dlugo czekac na okazje, ale sie trafiaja...:-) sosna tez nie jest taka zla...ja mam 3 komody sosnowe, skrecone na amen...mysle, ze dlugo wytrzymaja...tylko zamiast czarnych uchwytow wstawilam kolorowe ceramiczne...stol mam debowy, ciezki nieco...tez mam nadzieje, ze wytrzyma sporo...swoja droga to sa rzeczy nabyte, do grobu ich nie zabiore...kto wie co bedzie za 200 lat..

natomiast nawiazujac do tematu, to isteresujace jest tutaj przerabianie kosciokow na domy mieszkalne albo uzytkowe, w pl to by chyba za to zjedli zywcem...kiedys byl program, jak anglicy wynosz sie z duzych miast i wlasnie kupuja rozne rudery i je przerabiaja...najwiekszym problemem moze byc utrzymanie zabytku..

u mnie w miescie , staly stare budynki po fabryce rowerow...ogromny trojkatny kompleks...ktos w koncu wpadl na pomysl i robia z niego apartamentowiec...pomozenie przy glownej ulicy, blisko itp... stoi jeszcze pare takich budynkow i czeka na kogos kto sie zlituje...remontuja juz chyba z 10 lat jakis stary kompleks..tez wczesniej byl tam szpital..teraz chca tam wsadzic sklepy, apartamenty i jeszcze cos...koszt pewnie ogromny, bo prace ida powoli...ale budenek robi wrazenie..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 17-09-2016 07:24 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #5 Ocena: 0

2016-09-17 14:44:31 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Ten duński modernizm to z płyty na pewno? Bo akurat Skandynawia znana z upodobania do naturalnych materiałów - drewna, szkła, kamienia i metalu, nie MDF czy plastiku.

Może i być z płyt - i to nawet lepiej od odpadki produkcyjne nie są palone czy wyrzucane tylko zyskują nowe życie. A takie podejście oszczędza środowisko naturalne.
Ja nie wyobrażam sobie kupowania mebli na całe życie. Tak samo jak nie noszę całę życie tych samych spodni, tych samych butów, spędzanie co roku wakacji w tym samym miejscu. Ja lubie zmianę, modyfikację, próbowanie nowych rzeczy. Rozumiem, że można szukać punktów stałych w życiu dających ułudę pewności i stabilności, ale to jest w stylu ludzi wschodu wprawiających sobie złote zęby...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-09-17 16:56:24 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-09-17 17:40:53 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

jest kilka metod.
Najdroższa wymaga wysokiego ciśnienia i mieszaniny wiór i pyłu drzewnego z drzew iglastych i bogatych w naturalną żywicę.
Prasowanie następuje w wysokiej temperaturze. W takiej płycie nie ma nic nienaturalnego bo naturalne żywice to lepią.
Ale chyba już tego nikt nie produkuje.

pył i wióra są mieszane z lepiszczami żywic i impregnatorów. Generalnie taki mebel się nadaje do spalenia w piecu.
A opóźnienie recyklingu to dobry pomysł.
Mnie tylko wkurza bylejakość. Miałem w ręce płytę wiórową trwalszą niż deski. Po wkręceniu kołka rozporowego czy wkręta siła była taka jak bym w dechę wkręcił.
A jak jest z tymi Ikea? z tego same wypadają, a gwoździa można ręką wsunąć. Dlaetego mało która szafka ma dyktę z tyłu tzrymającą się :>>

Ilość odpadów w przetwórstwie drzewnym jest ogromny.
Jeden z pomysłów to brykietowanie wiór i takie dopiero idzie na opał. pył średnio się nadaje bo wymaga mechanicznego nawiewu do pieca i podajnika, zbyt skomplikowane żeby było w użytku domowym. A bryket jest jak węgiel. Tak przy okazji to maszyna do produkcji tego bryketu jest podgrzewana również tym bryketem. Polski patent :)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-09-17 23:40:26 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-09-18 05:38:24 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

i tak i nie, na grila sie nie nadaja :)))

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,