odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kalott |
Post #1 Ocena: 0 2016-06-15 19:12:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2016 Skąd: Londyn |
Witam, piszę do was z małym problemem.
Zacząłem pracę w firmie i musiałem do tego celu zarejestrować się jak self employment, założyłem konto na HMRC , potem czekałem na UTR itp Dostałem list z HMRC odnośnie tego że mi nadali UTR itp , następnie dostałem list z GOVERNMENT GATEWAY ( Self assessment activation code) udało mim się do ogarnąć itp.
I teraz problem jest następujący . Po zalogowaniu się do konta HMRC wyskakuje mi ,,business tax account,, a po zalogowaniu się do Government gateway jest napisane , że jestem zalogowany jako ,,organisation,, .
I wydaję mi się że coś naj******. Ponieważ chciałem zarejestrować się jako self employment żeby nadali mi potem UTR i mógł bym pracować normalnie ( teraz szef zabiera mi 30 % z pensji.)
Ktoś mi doradził żebym poszukał sobie księgowej żeby to naprostowała . Czy założyłem sobie firme? czy wszystko jest okej ?
Jak to odkręcić? zamknąć te konto ? otworzyć jeszcze raz na self employment ? Proszę o rady i wskazówki , dziękuję .
|

|
 |
|
|
wojta1 |
Post #2 Ocena: 0 2016-06-15 21:39:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 |
po zalogowaniu musisz skasowwac ten organisation i zalogowac sie jako indiwidual
i bedzie ok
|

|
 |
|
kalott |
Post #3 Ocena: 0 2016-06-16 09:31:21 (9 lat temu) |
okej dzięki ale jak ? skasować to ? bo pisze mi od razu że jestem zalogowany jako Organisation.
|

|
 |
|
kalott |
Post #4 Ocena: 0 2016-06-16 09:40:45 (9 lat temu) |
dobra zrobione , skasowałem tamto , założyłem nowe na individual , i czekam na kod aktywacyjny .
A jak teraz loguje się z nowym ID na online HMRC to dlaej pisze business tax account , to jest dobrze ? jak self employment ?
|

|
 |
|
kasiachery |
Post #5 Ocena: 0 2016-06-16 15:17:23 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
widze ze dopiero sie zarejestrowales, ja czekam na potwierdzenie z agencji, ze moge zarejestrowac sie jako SE na tym adresie, jesli dostanie pozytywna odp to jak to dalej wyglada. Rejestruje sie i musze czekac na jakis numer albo kod ktory przyjedzie poczta? jak wyglada cala procedura??
|

|
 |
|