MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przepisanie company Ltd bez moje wiedz

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tomcio767

Post #1 Ocena: 0

2016-05-10 11:59:52 (9 lat temu)

Tomcio767

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2016

Witam mam maly albo moze duzy problem
Jak sie wczoraj dowiedzialem od okolo
Miesiaca jestem dyrektorem company
Zostalem ustanowiony dyrektorem bez moje
Zgody a zrobil to moj pracodawca
Jak sie jeszcze dowiedzialem to od 3

Miesiaca niby jestem zatrudniony ale nie odprowadza za mnie zadnych podatkowe pond to
Zadluzenie company to jakies 154tys f
Dzisiaj zostalem poinformowany ze pod koniec tygodnia mam zadzwonic do jakiejs
Advisor I zglosic bankrutctwo......
Ma ktos moze jakis pomysl jak wybrnac z tej
Sytuacja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-05-10 12:37:36 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozesz zglosic do Companies House, ze nie wyraziles zgody na zostanie dyrektorem i nic o tym nie wiedziales. Dokumenty spolki mozna kupic na Companies House, wiec mozesz sprawdzic kiedy dokladnie wrobili Cie w to.

Formularz, ktorego uzywa sie do wyznaczenia osoby na stanowisko dyrektora, to AP01 i tam jest rubryka, w ktorej zaznacza sie, ze zgadzasz sie na to.

Tu masz ten formularz: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/470719/AP01_v5.0.pdf

I na 3 stronie jest: Consent to Act as director. "The company confirms that the person named in section 3 has consented
to act as a director of the company named in section 1"

Jesli nie dales consent, a piszesz ze nic takiego nie mialo miejsca, to zglos sie do Companies House i zakwestionuj to. Poinformuj, ze zostales wyznaczony do tej funkcji bez Twojej wiedzy i zglaszasz fraud. Nie wiem czy policja przyjmie zgloszenie o fraud, bo osoba wyznaczona nic nie podpisuje, wiec de facto nie doszlo od podrobienia Twojego podpisu, ale moze zakwalifikuje sie to jako przestepstow gospodarcze i proba przerzucenia odpowiedzialnosci na osoby trzecie.

Dyrektor nie musi otrzymywac pensji, wiec to, ze nic nie placi za Ciebie, nie jest akurat problemem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Tomcio767

Post #3 Ocena: 0

2016-05-10 21:51:02 (9 lat temu)

Tomcio767

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2016

Dziekuje za info a jak wyglada sprawe
Z Zadluzeniem company ktore powstalo juz dawno czy moge byc pociagniety do jakiejs
Odpowiedzialnosci

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-05-10 22:19:56 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jako dyrektor masz obowiazki, aczkolwiek Companies House potwierdzi, kiedy zostales dyrektorem, a ksiegowosc firmowa kiedy powstaly dlugi. Niezaleznie od tego nie bralabym na siebie zadnej odpowiedzialnosci i zglosila fraud. Jesli podejmiesz jakiekolwiek dzialania w imieniu firmy, to tym samym potwierdzasz, ze zgodziles sie na przyjecie funkcji dyrektora.

http://www.gov.uk/running-a-limited-company/directors-responsibilities
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,