MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gastronomia w UK- pierogarnia

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

almero

Post #1 Ocena: 0

2016-04-18 09:07:09 (9 lat temu)

almero

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2007

Up
Sorrki za post pod postem. Dodano informacje.
Moderacje prosze o wyrozumialosc :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

minicab

Post #2 Ocena: 0

2018-01-31 19:41:00 (7 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Wow... customer service godny polecenia :-D
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #3 Ocena: 0

2018-01-31 20:20:29 (7 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Mój rekord to 150 pierogów ulepiłam na święta dla rodziny *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2018-01-31 20:37:22 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2018-01-31 20:20:29, boszka8 napisał(a):
Mój rekord to 150 pierogów ulepiłam na święta dla rodziny *THUMBS UP*

Tyle to robila mi Mamusia gdy wracalem z Polski do UK po urlopie...*YAHOO*

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2018-01-31 22:35:03 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-04-17 18:51:17, o0o0o0o napisał(a):
Cytat:

2016-03-25 16:29:51, Han4mi napisał(a):
Chodzi konkretnie o mały lokal/takeaway, który sprzedaje kilkanaście rodzajów pierogów, bigos, placki ziemniaczane, itp.

- Celujesz w Polaków

Jestem bardzo ciekawa jak i czy ruszyl ten biznes pierogowy, czy skonczylo sie tylko na planach...

I dlaczego akurat mialaby celowac tylko w Polakow?

Jedzenie tutaj (w Londynie) tzw. uliczne ma wielu amatorow, bardzo wielu.
To wielka agromelacja miejska, wieksza niz Berlin czy Paryz, o wielkosci Rzymu co do Warszawy czy do do Krakowa nie wspominajac, to i ludzie bardziej otwarci na inne, na nowe, ale tez i bardzo zabiegani, dluzej stojacy w korkach, mniej majacy czasu dla siebie i swoich potrzeb to i bardziej gotowi do zaplaty za gotowe...

A na tym ktos zarabia...

Proste jak bulka z maslem, nie kazdy ma czas, ochote za odpowiednia oplata zjesc w restauracji.
Wielu polskich singli (malo zDo restauracji wiekszosc idzie dla relaksu, a nie dla zasycenia glodu

Bo najwazniejsze to okreslic sobie profil klienta, do jakiemy zamierzamy dotrzec z nasza oferta.

Dokladnie to jest sedno sprawy. Nie wszyscy Brytyjczycy dbaja na co dzien o linie i o wlasne zdrowie (co widac na ulicach), to po co im serwowac na sile zdrowa kuchnie, skoro oni i tak pojda do take awaya bo jest dla nich szybki, tani i zaspokajajacy glod. Tym bardziej w Londynie, gdzie narod bardziej zaganiany i cierpiacy na niedobor wolnego czasu...

Cytat:

- Statystyki (poniżej) pokazują że większość Polonii w UK to przedział wiekowy 20 do 34 lat, z dominantą w okolicach 25..29 lat

Mozesz prosze podac klikany link do tych statystyk bo za nic mi sie nie otwiera, a zaciekawilo mnie to

Cytat:
- Pierogi, bigos, placki ziemniaczane, itp to kuchnia wysoko węglowodanowa, nie wpisuje się to w kulture angielską

Choc to jest post sprzed prawie dwoch lat to mnie nim rozbawiles niemilosiernie i do bolu :-]:-] :-]
Zeby przecietni Brytyjczycy, co sie wogole na co dzie nie interesuja co jedza mieli wogole blade pojecie czym jest kuchnia wysoko weglowodanowa, to by Tobie brytyjscy dietetycy poklony czlowieku bili*THUMBS UP*

Cytat:
tak więc argument, że Brytole nie lubią polskiej kuchni jest nieprawdziwy

Oczywiscie, ze jest nieprawdziwy bo sa rozne gusta, jeden pokocha bigos domowy, a drugi go znienawidzi za sam zapach, tak samo jest doslownie ze wzystkim w kazdy kraju i w kazdej kuchni *THUMBS UP*

Ja sama mam nie -Polakow w domu, wiec wiem troche o tym...

A mozna wiedziec gdzie konkretnie spotkales sie ze stereotypem, ze ktos nie lubi "polskiej kuchni"? Liczac oczywiscie tych, ktorzy mieli okazji jej rzeczywiscie sprobowac nie w wersji sloik od Pudliszki czy Winiary :-)

To dosyc ciekawy temat dla mnie ...

Bo ja, jesli juz, to sie spotykalam przez lata z tym, ze ktos nie lubi konkretnych potraw takich jak np. ryba w galarecie lub czyzegokolwiek innego w galarecie,, :-) galaroowstred pospolity???- tylko pytam :-o
Pomijajac juz takie sytuacje, ze we Wloszech korzen pietruszki jest "niejadalny", Albanczycy buraka pod zadna postacia nie tkna i takie tam... ja znam tylko regionalne

Cytat:
Gdy miałem spotkania z klientami, często zabieraliśmy ich do lepszych warszawskich restauracji

Ale ona chciala take awaya z zapiekankami i pierogami otworzyc dla ludzi z piwnym brzuchem, a niedla tzw. warszwski knajpe dla Lewandowkiej, Chodakowskiej i ich fanek

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 01-02-2018 00:22 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Olkaxx

Post #6 Ocena: 0

2018-04-13 10:10:42 (7 lat temu)

Olkaxx

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-04-2018

Warto zapoznać się z tym artykułem ...

Warto tez zapoznac sie z regulaminem forum I nie spamowowac.
(Konefka)

Opinia moderatora: Post edytowany. Konefka

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,