MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Biznesowe konto bankowe - gdzie ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SonnyBoy

Post #1 Ocena: 0

2016-09-24 21:20:10 (9 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

Cytat:

2016-09-24 21:11:53, Assssia napisał(a):
Nie ma wymogu, że konto zarówno przy self employed czy limited company musi byc tzw biznes. Gdzie to jest napisane ...? Banki kasują za każda pojedynczą transakcję, jak policzysz wszystko, to ładnie się uzbiera .... Przez kilka lat mój małżonek miał konto biznes w HSBC, aż do dnia, kiedy przypadkowo zrobił debet na -£2, i skasowali go za to jakieś £70! Zrobiłam trochę research, bo mnie zdenerwowali, i okazało się - ważne, żeby wszystkie wpływy trzymac osobno, wystarczy zwykle osobiste 'current' i traktować je TYLKO do biznesu. Zero opłat za wpłaty, wypłaty, czeki i zero opłat za prowadzenie konta, i kilkadziesiąt funtów na rok w kieszeni ...zaoszczędzonych ..oczywiście, jak jest to mała, czy średnia firma. Bo przy mega dochodach biznes konto musi być

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Assssia</i> 24-09-2016 21:13 ]

Z tego co sie orientuje to masz zastrzezone na koncie osobistym ze niemoze byc uzywane do prowadzenia biznesu. Takze robicie to wbrew regulaminowi banku

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2016-09-24 21:46:18 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bartek99

Post #3 Ocena: 0

2016-09-25 09:55:28 (9 lat temu)

bartek99

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2016

mi agencja nie chciala placic na konto personalne... musialem miec firmowe bo chcieli list z banku i karte zobaczyc :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-09-25 10:21:35 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

To wymysł księgowej ci powiem.
Ja nie muszę mieć firmowego bo jestem SE.

Ale mamy 2 szkoły które są tak na prawdę jedną firmą. Tylko są podzielone na Infant and Nursery School oraz Junior School .
Obydwie znajdują się na jednym terenie, BA, nawet mają część wspolną jedengo z budynków.

Ale prowadzą osobną księgowość.
Jedna księgowa nie widziała problemu i wystawia mi czeki na nazwisko, a druga się uparła że nie może mi wystawić na nazwisko.
Nawet moje argumenty że moje nazwisko to nazwa firmy nie pomagało bo twierdziła ze nie może byc.
Trochę ją zbiłęm z tropu argumentując Svarowskim i MC Donalds, ale po chwili wróciła do pionu jak mańka wstańka i dalej nie.

Ręce mi w koncu opadły bo widze że do baby nic nie dociera bo się zafiksowała przy swoim, a czeki są na znaczną kwotę to nie ma co wojować, bo narobi smrodu.
Więc prościej było założyć konto . I tak już będzie 10 lat, jeden czek na nazwisko, drugi z nazwą firmy, a ja rachunki na obie szkoły wysyłam do tej samej osoby :>> to jest dopiero cyrk biurokracji :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2016-09-25 11:54:15 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-09-25 14:59:03 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-09-25 17:11:55 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-09-25 11:54:15, mancun napisał(a):
Cytat:

2016-09-25 10:21:35, krakn napisał(a):
To wymysł księgowej ci powiem.
Ja nie muszę mieć firmowego bo jestem SE.

Ale mamy 2 szkoły które są tak na prawdę jedną firmą. Tylko są podzielone na Infant and Nursery School oraz Junior School .
Obydwie znajdują się na jednym terenie, BA, nawet mają część wspolną jedengo z budynków.

Ale prowadzą osobną księgowość.
Jedna księgowa nie widziała problemu i wystawia mi czeki na nazwisko, a druga się uparła że nie może mi wystawić na nazwisko.
Nawet moje argumenty że moje nazwisko to nazwa firmy nie pomagało bo twierdziła ze nie może byc.
Trochę ją zbiłęm z tropu argumentując Svarowskim i MC Donalds, ale po chwili wróciła do pionu jak mańka wstańka i dalej nie.

Ręce mi w koncu opadły bo widze że do baby nic nie dociera bo się zafiksowała przy swoim, a czeki są na znaczną kwotę to nie ma co wojować, bo narobi smrodu.
Więc prościej było założyć konto . I tak już będzie 10 lat, jeden czek na nazwisko, drugi z nazwą firmy, a ja rachunki na obie szkoły wysyłam do tej samej osoby :>> to jest dopiero cyrk biurokracji :-]

Poprosiles o pisemne uzasadnienie? Zwykle dziala, jak sie ludzie maja pod czyms podpisac imieniem i nezwiskiem, to sie trzy razy zastanowia.
P.S. Wańka-wstańka, nie mańka.

tak na oko to ona była bańka wstańka :-D
Tak jak napisałem, odpuściłem po chyba pół godzinie przekonywania, bo raz że widzę że nie przekonam, dwa że mi jednak zależy na tym kontrakcie, bo to na prawdę spore pieniądze, a zapowiadają się jeszcze większe bo ma ruszać rozbudowa na piętra..
Czasami lepiej odpuścić i obejść drugą stroną.

No co zrobisz? *DONT_KNOW*nic nie zrobisz :-D
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

bartek99

Post #8 Ocena: 0

2016-09-25 17:58:22 (9 lat temu)

bartek99

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2016

zawsze mozna przeniesc konto biznesowe do innego banku po roku, poltora i masz znowu za darmo ;)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2016-09-25 20:42:56 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Od 2010r. mam darmowe konto biznesowe w Cater Allen. Nie zaplacilam ani pensa za utrzymanie.

W przypadku otwarcia z polecenia moich ksiegowych, oplata 0 funtow od zerowego stanu konta. W przypadku braku polecenia, brak oplat jak stan konta powyzej 5000 funtow.

Dobre konto dla tych, ktory nie robia wplat gotowkowych, chociaz mozna wplacac przez oddzialy RBS.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

nettyper

Post #10 Ocena: 0

2016-09-27 18:32:25 (9 lat temu)

nettyper

Mężczyzna

Z nami od: 18-11-2011

Napomnieliscie o ksiegowych, a nie chce zakladac nowego tematu, wiec zapytam tutaj.

Czy ksiegowa ma obowiazek robic mi zestawienie finansowe miesieczne czy moze np co kilka miesiecy? Pisze o przypadku, w ktorym placone jest dla biura co miesiac.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,