MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile trwa zalozenie konta firmowego?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tusosna

Post #1 Ocena: 0

2016-02-03 00:33:22 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Z nami od: 22-10-2015

Jak w temacie. Ponad 3 tygodnie temu mialam spotkanie w Lloyds w sprawie konta firmowego. Trwalo 1.5 godziny, bo niby mieli niby nowy system i nie bardzo wiedzieli jak wprowadzac dane. Zalozyli mi konto, ale w sumie nie zostalo ono potwierdzone, bo bank musi zweryfikowac dodatkowe informacje. Nadal czekam na karte debetowa, ktora mialam otrzymac po 10ciu dniach roboczych. Zadzwonilam na infolinie, rozmawialam chyba z trzema doradcami i okazalo sie, ze oddzial nie doslal im jakichs dokumentow. Obiecali karte na poczatku tego tygodnia. Oczywiscie nic nie przyszlo. Czy tylko ja mam takie szczescie czy to zawsze tyle trwa? Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac i nie udac sie do innego banku. Czytajac jednak opinie na internecie, wszystkie glowne banki wydaja sie byc podobne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2016-02-03 08:51:54 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Bo są, ja mam w Barklays, sposób w jaki byłem obsłużony przez pożal się boże z dowolnego kościoła w taki sposób że masakra.

Facet marudził wypytywał, a na koniec załozył mi konto które dla mnie okazało się najmniej korzystne, o czym się przekonałem dopiero po czasie. Ale ja mam ten komfort że mam możliwość ominięcia częściowo ich opłat.

Potem drugie spotkanie, facet nas tak ładnie się pozbył bo już myślami to on był na urlopie.

Fakt że karty przyszły szybko, ale z innymi rzeczami to był koszmar.

Ale to samo było w Loyds, jakieś 8 lat temu założyłem konto w banku firmowe, wpłaciłem kilkanaście tysięcy i się okazało ze oni mi dali tylko kartę bankomatową, a ja po to założyłem konto żeby móc zapłacić za sprzęt za kilkanaście tysięcy, samochód też ponad dychę... chciałem to wszytko mieć uporządkowane z jednego firmowego konta... W efekcie wybrałem pieniądze i pojechałem kupić z gotówką w kieszeni, robiąc niemałe zamieszanie w firmie. A konto w Loyds po prostu zamknąłem.

A tak na marginesie, czy jesteś pewna że jest ci potrzebne konto firmowe?
W moim przypadku założyłem ponownie tylko dlatego że księgowa z budżetówki uparła się że na czekach nie umieści mojego nazwiska tylko nazwę firmy. pipa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Tusosna

Post #3 Ocena: 0

2016-02-03 09:46:22 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Dzieki Krakn.Mam biezacy rachunek w Halifax i w umowie jest napisane, ze nie moge go uzywac jako sole trader. Poza tym wydawalo mi sie, ze po prostu bedzie mi latwiej oddzielic sprawy biznesowe od prywatnych jesli bede miala dwa rozne konta. Chyba bede musiala sie przejsc do oddzialu. Wrrrr

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-02-03 10:29:18 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-02-03 12:56:37 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pisalamo tym kiedys, jak otwieralam w 2013 korespondencyjnie, to 2 miesiace im zajelo, bo dokumenty zgubili.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #6 Ocena: 0

2016-02-03 13:20:58 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

No to w takim razie ja mialam pecha z tym pozal sie Boze, doradca w oddziale. Najpierw 1.5 godziny czekania, bo nie wiedzial, jak wprowadzic dane, a potem nie wyslal wszystkich dokumentow. 12miko12 jestes zadowolana z konta i obslugi? Richmond- widzialam Twoj post i tez sie zastanawialam co oni zrobili z moimi dokumentami. Mozesz polecic jakis inny bank?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-02-03 13:49:10 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #8 Ocena: 0

2016-02-04 10:55:49 (9 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:
Ile trwa zalozenie konta firmowego?

0,75 h
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

katadyan

Post #9 Ocena: 0

2016-02-05 14:53:08 (9 lat temu)

katadyan

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2016

wiatm,
jaki bank aktualnie najlepszy dla konta biznes?firma ltd,działalnosć gastronomiczna.

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #10 Ocena: 0

2016-02-05 18:04:25 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Tez chcialabym wiedziec:-) ja juz czekam miesiac na zalozenie. Po spedzeniu prawie godziny z Lloyds na infolinii i rozmowie z 6cioma osobamy, z ktorych kazda podawala inny powod opoznienia, wybralam sie ponownie do oddzialu. Kierownik zapewnil mnie, ze wyslal brakujace dokumenty w tym tygodniu ( 7 wersja zdarzen) i obiecal zadzwonic, dzisiaj z informacja o postepie. Oczywiscie nic takiego nie nastapilo. Sama wiec zadzwonilam do niego
Nie byl obecny, wiec zostawilam wiadomosc. Nadal nic. Jakas paranoja. Wypelnie aplikacje do Barclays i zrezygnuje z tego smiesznego Lloyds.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,