Noszę się z zamiarem zarejestrowania mojej działalności (która już zaczyna przynosić pierwsze zyski). Czytam, czytam i czytam, ale nadal mam wątpliwości. Dlatego chciałbym zapytać o kilka spraw

1. Czy będąc samozatrudnionym w UK muszę posiadać konto bankowe? Jest taki wymóg? Moja działalność w 100% opiera się na płatnościach gotówkowych i konto nie jest mi do niczego potrzebne.
2. Czy prawdą jest, że aby móc się rozliczać w UK z dochodów osiagniętych w ramach brytyjskiego samozatrudnienia, muszę mieć centrum interesów życiowych w UK?
Ale co to dokładnie znaczy? Przebywanie pół roku+1 dzień w UK, umowa na wynajem mieszkania, jeszcze coś innego? Pytam ponieważ mieszkam trochę w Polsce, trochę w UK - i sam nie wiem które miejsce jest bardziej "podstawowe".
3. Czy będąc samozatrudnionym w UK muszę mieć realny adres zamieszkania na terenie UK? Pytam, bo średnio 4-5 miesięcy w roku mieszkam w Polsce, a nie w UK.
Czy podanie HMRC jako adresu jakiegoś virtual office lub skrzynki pocztowej jest legalne?
Na razie to tyle