|
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Rafael2015 | Post #1 Ocena: 0 2015-02-22 16:51:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: Lancaster |
Witam wszystkich.
Korzystał ktoś z usług myjni parowej w uk lub w Polsce? Chciałbym tylko usłyszeć opinie rodaków. Mam zamiar otworzyć mobilną myjnie w UK. Stąd też pytanie. |
keramczak | Post #2 Ocena: 0 2015-02-22 17:05:30 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Kiedys byl juz taki temat,ale chyba nikt nie otworzył takiego punktu.
Poszukać na forum. #MajsterNaStulecie
|
AGALON | Post #3 Ocena: 0 2015-02-22 17:16:11 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/48/39303/Mobilna-myjnia-samochodowa
|
keramczak | Post #4 Ocena: 0 2015-02-22 17:21:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
O i tutaj,nawet sie udzielalem w dyskusji.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/48/40891/myjnia-samochodowa #MajsterNaStulecie
|
PotomekNoego | Post #5 Ocena: 0 2015-02-22 17:40:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: Brązowy notes |
Jeśli oczekujesz również opinii od potencjalnego użytkownika, a nie kogoś kto mył takim sposobem to bardzo proszę.
Po obejrzeniu kilku demonstracyjnych filmów, oto co mi się nasuwa na myśl od razu: Dlaczego czyszczone samochody są czyste (lub prawie czyste) przed myciem? Czy para o wysokiej temperaturze zabierze warstwę wosku z samochodu? Na filmach widać dużo szorowania (albo raczej polerowania) szmatką – czy to nie szkodzi lakierowi? Generalnie pomysł jest fajny, i życzę powodzenia, ale z tego co widziałem osobiście nie oddałbym samochodu do takiej myjni. Musiałby ktoś mnie przekonać do korzyści. Pozdrawiam I never said most of the things I said.
|
|
|
nicado2 | Post #6 Ocena: 0 2015-02-22 18:01:28 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2008 Skąd: preston |
kiedys zapytalem w polce w firmie handlujacej roznymi maszynami czyszczacymi o myjki i odkurzacze parowe odpowiedz byla jezeli chcesz cos wyczyscic powierzchownie to para porzadne mycie to woda a przy praniu tapucerki tylko ekstrakcja. W polsce jak prowadzilem dzialalnosc mialem wiele klientow do czyszczenia tapicerki ktorzy robili poprawki po czyszczeniu parowym. w kazdym razie mimo duzej ilosci firm czyszczacych tapicerke parowo nie odczuwalem ich jako konkurencja.
Opinia moderatora: Ok czyli temat istnieje linki powyżej, sądzę że odpowiedź otrzymał /KRAK proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|
Rafael2015 | Post #7 Ocena: 0 2015-02-22 18:14:33 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: Lancaster |
Oczekuje opinii od wszystkich zainteresowanych
![]() Wkład własny nie jest aż taki wysoki. Co do samej techniki mycia, faktycznie myte samochody są "świeżo brudne" lub czyste, natomiast firmy czyszczące zapewniają, że nawet stary brud nie jest problemem dla pary o wysokiej temperaturze pod odpowiednim ciśnieniem. Za dwa tygodnie jadę do Polski na urlop i odwiedzę jedną z firm umożliwiającą wzięcie sprzętu w leasing. Jako klient mogę chyba prosić o prezentację. Wyżej kolega pisał o polerowaniu/szorowaniu szmatką, podobno używa się jej tylko na czystym już lakierze by zebrać właściwą warstwę brudu pozostałą po myciu parą. W filmach na yt jest bardzo dużo komentarzy o niepoprawnym wycieraniu karoserii, gdzie efektem będą prawdopodobnie rysy. Uważam, że doświadczeni nie mają z tym problemu. Przekonam się, gdy będę już na miejscu. P.S Swoją drogą taka myjka nie jest przeznaczona tylko do mycia samochodów, teoretycznie piszą, że można myć maszyny, przeszklenia, elewacje czy podłogi. Podaję informacje, które wyczytałem na stronie producenta. Pozdrawiam |
|