MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mobilna myjnia parowa.

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Rafael2015

Post #1 Ocena: 0

2015-02-22 16:51:14 (10 lat temu)

Rafael2015

Mężczyzna

Z nami od: 22-02-2015

Witam wszystkich.

Korzystał ktoś z usług myjni parowej w uk lub w Polsce? Chciałbym tylko usłyszeć opinie rodaków. Mam zamiar otworzyć mobilną myjnie w UK. Stąd też pytanie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

keramczak

Post #2 Ocena: 0

2015-02-22 17:05:30 (10 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Kiedys byl juz taki temat,ale chyba nikt nie otworzył takiego punktu.
Poszukać na forum.
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

AGALON

Post #3 Ocena: 0

2015-02-22 17:16:11 (10 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/48/39303/Mobilna-myjnia-samochodowa

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2015-02-22 17:21:01 (10 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

O i tutaj,nawet sie udzielalem w dyskusji.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/48/40891/myjnia-samochodowa
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

PotomekNoego

Post #5 Ocena: 0

2015-02-22 17:40:37 (10 lat temu)

PotomekNoego

Mężczyzna

Jeśli oczekujesz również opinii od potencjalnego użytkownika, a nie kogoś kto mył takim sposobem to bardzo proszę.

Po obejrzeniu kilku demonstracyjnych filmów, oto co mi się nasuwa na myśl od razu:
Dlaczego czyszczone samochody są czyste (lub prawie czyste) przed myciem?
Czy para o wysokiej temperaturze zabierze warstwę wosku z samochodu?
Na filmach widać dużo szorowania (albo raczej polerowania) szmatką – czy to nie szkodzi lakierowi?

Generalnie pomysł jest fajny, i życzę powodzenia, ale z tego co widziałem osobiście nie oddałbym samochodu do takiej myjni. Musiałby ktoś mnie przekonać do korzyści.

Pozdrawiam
I never said most of the things I said.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2015-02-22 18:01:28 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

kiedys zapytalem w polce w firmie handlujacej roznymi maszynami czyszczacymi o myjki i odkurzacze parowe odpowiedz byla jezeli chcesz cos wyczyscic powierzchownie to para porzadne mycie to woda a przy praniu tapucerki tylko ekstrakcja. W polsce jak prowadzilem dzialalnosc mialem wiele klientow do czyszczenia tapicerki ktorzy robili poprawki po czyszczeniu parowym. w kazdym razie mimo duzej ilosci firm czyszczacych tapicerke parowo nie odczuwalem ich jako konkurencja.

Opinia moderatora: Ok czyli temat istnieje linki powyżej, sądzę że odpowiedź otrzymał /KRAK

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Rafael2015

Post #7 Ocena: 0

2015-02-22 18:14:33 (10 lat temu)

Rafael2015

Mężczyzna

Oczekuje opinii od wszystkich zainteresowanych :) Dziękuję za linki i odpowiedzi. Przeczytałem każdą stronę, jednak uważam, że 3 lata temu było to nowatorskie rozwiązanie mycia karoserii samochodów. Dziś ceny mobilnych myjni spadły a wybór myjek jest dość szeroki i różnorodny (mówię o elektrycznych i diesel'ach).

Wkład własny nie jest aż taki wysoki. Co do samej techniki mycia, faktycznie myte samochody są "świeżo brudne" lub czyste, natomiast firmy czyszczące zapewniają, że nawet stary brud nie jest problemem dla pary o wysokiej temperaturze pod odpowiednim ciśnieniem. Za dwa tygodnie jadę do Polski na urlop i odwiedzę jedną z firm umożliwiającą wzięcie sprzętu w leasing. Jako klient mogę chyba prosić o prezentację.

Wyżej kolega pisał o polerowaniu/szorowaniu szmatką, podobno używa się jej tylko na czystym już lakierze by zebrać właściwą warstwę brudu pozostałą po myciu parą. W filmach na yt jest bardzo dużo komentarzy o niepoprawnym wycieraniu karoserii, gdzie efektem będą prawdopodobnie rysy. Uważam, że doświadczeni nie mają z tym problemu. Przekonam się, gdy będę już na miejscu.

P.S Swoją drogą taka myjka nie jest przeznaczona tylko do mycia samochodów, teoretycznie piszą, że można myć maszyny, przeszklenia, elewacje czy podłogi. Podaję informacje, które wyczytałem na stronie producenta.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,