MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Warsztat ślusarski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2014-02-01 20:08:57 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

A moim skromnym zdaniem dobry fachowiec znajdzie robote w calej Europie nie ruszajac warsztatu z miejsca. To kwestia nawiazania wlasciwych kontaktow tu i tam a zlecenia same przyjdą.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurek2014

Post #2 Ocena: 0

2014-02-01 20:48:00 (11 lat temu)

Jurek2014

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2014

Pewnie tak, tylko czasem są pewne przeciwności, żeby to było do konca prawdą Ty i inne osoby nie znajdowały by poza granicą polandi pracy, nie chodzi nawet o mnie ale dobry fachowiec poświęcając się dla zakładu szefa nie otrzyma w zamian idealnych warunków do normalnego życia ponieważ mamy takie warunki a nie inne,

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-02-01 20:48:56 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Można i tak, kwestia tylko znalezienia kraju gdzie będą najniższe koszty i zorganizowania marketungu tak by klient nie odczuwał odległości.

W zasadzie przecież moc produkcji odbywa się w Polsce, Czechach czy nawet Chinach, a klient kupuje np w UK, sam transport przez europe to przecież kwestia godzin.

Np, bardzo często w centrum Londynu widuje samochody z Polski, które podjeżdżają pod budowy z towarem, najczęściej są to okna.
:)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2014-02-01 21:01:48 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2014-02-01 20:48:00, Jurek2014 napisał(a):
Pewnie tak, tylko czasem są pewne przeciwności, żeby to było do konca prawdą Ty i inne osoby nie znajdowały by poza granicą polandi pracy, nie chodzi nawet o mnie ale dobry fachowiec poświęcając się dla zakładu szefa nie otrzyma w zamian idealnych warunków do normalnego życia ponieważ mamy takie warunki a nie inne,

....nie jestem poza granicami "polandi" tylko Polski i nie wyjechałem wcale za pracą...

Zamiast siedzieć na forum oglądaj sobie strony firm, ktore szukają podwykonawców

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2014-02-01 21:06:00 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2014-02-01 20:48:00, Jurek2014 napisał(a):
ale dobry fachowiec poświęcając się dla zakładu szefa nie otrzyma w zamian idealnych warunków do normalnego życia ponieważ mamy takie warunki a nie inne,

No takich warunków, to nawet nie ma szejk Dubaju , tego też zawsze ktoś WQ :-]

Ale można mieć lepiej albo gorzej, łatwiej albo trudniej.

Ja zrozumiałem że rozmawiamy na temat prowadzenia takiej firmy, a nie samopoczuciu bycia pracownikiem. Bo to dwa odrębne tematy.

Do góry stronyOffline

Jurek2014

Post #6 Ocena: 0

2014-02-01 21:14:49 (11 lat temu)

Jurek2014

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2014

Gdzie spędzam czas to nie jest twoja sprawa, nie rozumiesz ironii, oglądać to można gołe baby, a ty zamiast siedzieć na forum interesuj się swoimi sprawami jeśli tak podchodzisz do rzeczy, dyskutujemy czy pomysł ma sens, jeśli jesteś Polakiem to wiesz jak jest w Polsce więc nie ucz mnie jak mam zarabiać pieniądze bo nie wiesz co jest przyczyną moich przemyślen.
Jest trochę racji z twojego postu ale nie o tym rozmawiamy.

Do góry stronyOffline

antek77

Post #7 Ocena: 0

2014-02-01 21:28:50 (11 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Ja w swoim gronie nie znam żadnego dobrego fachowca który by zamknął firme i wyjechał za pracą za granicę,wyjeżdżają tylko pracownicy i papraki.
Dobry fachowiec pracujący samodzielnie ma w tyłku pracować za granicą,uczyć się języka,zdobywać doświadczenie i klientów od nowa bez gwarancji wyższych zarobków.

Dobry ślusarz to powinien i samochody umieć naprawiać a w Polsce zapotrzebowanie na te usługi jest spore.

[ Ostatnio edytowany przez: antek77 01-02-2014 21:32 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-02-01 22:21:38 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

to dziwne, bo ja znam bardzo wielu.

Już jako małolat z moim ojcem pracowało wielu bardzo dobrych fachowców, w tym mój ojciec.
Robili / spawali cześci do maszyn górniczych, reaktorów atomowych na całym świecie, mosty, budynki itd
Na całym świecie jest setki, jak nie tysiące miejsc gdzie można znaleźć nabite ich "cechy" kontroli jakości.

W Uk też pracuje bardzo wielu mechaników, spawaczy odbiorowych a nawet kontrolerów.

Na prawdę nie ma czego sie wstydzić.

To ze ktoś jest fachowcem czy nie wcale nie znaczy że nie będzie szukał lepszej czy łatwiejszej drogi do osiągnięcia celu.
A w tym wypadku nauka języka przynajmniej na poziomie żeby się technicy dogadali między sobą to akurat najmniejszy problem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-02-01 22:50:16 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

antek77

Post #10 Ocena: 0

2014-02-01 23:38:44 (11 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

No to wychodzi że znam samych dobrych fachowców albo osoby o małych wymaganiach,ambicjach.

Co do języka to nie dokonca,to nie jest praca w magazynie lub przy tasmie gdzie wystarczy znać podstawy angielskieko albo nawet mniej.
Czasami po polsku jest trudno komus wytłumaczyć pewne żeczy lub przekonać do wykonania pracy w inny,prostszy sposób.
I najważniejsze,są zawody gdzie niezrozumienie się może spowodować wypadek lub nawet smierć.

A i osoby które mają smykałkę do prac ręcznych szybką przyswajają wiedze w tym temacie ale gorzej sobie radzą z nauką języka mówionego o pisanym nawet nie wspomne.
Tak więc jeżeli ktoś miał problemy w szkole z przedmiotami humanistycznymi to nie będzie miał lekko na wyspach niestety *PARDON*

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,