MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Własne przedszkole - opłacalne?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Turefu

Post #1 Ocena: 0

2013-10-17 20:42:46 (12 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2013-10-17 19:29:31, ania_caterham napisał(a):
Aby zalozyc domowe przedszkole (czyli zostac childminder) wcale nie musisz jakis tam specjalnych udogodnien wprowadzac w domu. Musi wszystko byc jednak bezpieczne czyli np umywalka czy toaleta sa za wysoko - powinnas miec stolek, aby dzieci mogly same korzystac.
Jesli chodzi o papierkowa robote to faktycznie jest, ale nie znow jakies tam ogromne ilosci. Jesli bedziesz systematyczna na pewno sobie poradzisz.
Jesli sie na tym nie znasz mysle, ze na poczatek najlepiej zaczac od bycia childminder. Wklad finansowy jest znacznie mniejszy i koszt prowadzenia domowego przedszkola jest znacznie nizszy. Papierkowa robota pod wzgledem planowania zajec i obserwowania rozwoju dzieci jest dokladnie taka sama jak w przedszkolach. Tez mozesz oferowac darmowe zajecia dla 2 i 3 latkow tak samo jak przedszkola. Chilminder moze miec maksymalnie 6 dzieci ponizej 8 roku zycia. Dzieci wlasne wchodza w ta liczbe.
Jestem childminder juz przeszlo 3 lata. Od zeszlego roku pracuje z mezem, ktory tez sie zarejestrowal jako childminder i mamy asystentke. Powiem szczerze ... nie marzy mi sie nawet otwieranie przedszkola. Za bardzo lubie swoja prace. Jesli masz jakies pytania mozesz wyslac mi pw lub zlapac na gg.

Jaki ladny, optymistyczny post :-) Dzieki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

macadi

Post #2 Ocena: 0

2013-10-17 22:21:15 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Moim zdaniem w tym zawodzie najwazniejsze jest powolanie a nie oplacalnosc. Jako matka malego dziecka nie zostawilabym go pod opieka kogos kto zajmuje sie tym ot tak, bo musi jakos zarobic. W ciagu dwoch lat doswiadczenia z childminderkami i opiekunkami w przedszkolu widzialam duze roznice w podejsciu do tych maluchow, jedni to uwielbiali a inni wrecz widocznie meczyli sie. Ja osobiscie uwazam ze to mega ciezka praca i nie wyobrazalabym sobie siebie w takiej roli. Mialam jednak szczescie poznac tez osoby kochajace dzieci i radzace sobie z nimi swietnie. Znalezienie jednak takich osob w mojej okolicy na poczatku bylo trudne, zwlaszcza w srodku roku szkolnego.

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #3 Ocena: 0

2013-10-17 22:52:53 (12 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Macadi ... przeciez nikt nie bedzie przechodzil rejestracji z Ofsted tylko dlatego, ze lubi dzieci i chce to robic za darmo lub na stratach. Wchodzac w jakikolwiek biznes mam zamiar zarobic na utrzymanie wlasnej rodziny. W momencie kiedy biznes przestaje byc oplacalny i nie pokrywa moich kosztow, zawijam biznes i szukam czegos innego, za co bede mogla sie utrzymac. Same powolanie niestety nie gwarantuje sukcesu, bo jesli nie ma sie glowy do interesow, dochody moga byc raczej marne jesli wogole jakies.
Prawda jest, ze niektorym sie wydaje iz praca z dziecmi jest bardzo latwa. Nic bardziej mylnego ...Takie osoby zajmujace sie dziecmi ot tak bardzo szybko zmieniaja zawod. Na dluzsza mete nie da sie tego robic jesli nie masz w tym serca. Wystarczy spojrzec na przewijajace sie opiekunki w przedszkolach ... zazwyczaj sa to dziewczyny bardzo mlode, nie majace wlasnych dzieci, ktore popracuja kilka lub kilkanascie miesiecy podczas gdy szukaja pracy gdzies indziej. W mojej okolicy na palcach obu rak moge policzyc starsze doswiadczone opiekunki a przedszkoli jest az 7. To samo z childminderkami ... wiele odpadnie w pierwszym roku od rejestracji ... jeszcze wiecej kiedy ich wlasne dzieci zaczna chodzic do szkoly.

Do góry stronyOffline

macadi

Post #4 Ocena: 0

2013-10-17 23:19:02 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

To ze cos sie lubi robic nie znaczy, ze trzeba od razu za darmo. Ale zaczynajac jakakolwiek dzialalnosc czy prace to jako pierwsze pytanie zadalabym sobie czy sie do tego nadaje i czy bede lubic to robic a nie czy mi sie to oplaca, choc przeciez jedno drugiego nie wyklucza. No ale moze to kwestia priorytetow, akurat w kwestii dzieci wydaje mi sie wazna. Patrzac z pozycji rodzica na poczatku wydawalo mi sie , ze niania nie musi kochac mojego dziecka , byle bylo bezpieczne, przewiniete i nakarmione. Z czasem zmienilam jednak zdanie i zaczelam doceniac osoby, ktore jeszcze sprawialy , ze bylo radosne i zadowolone. W kazdym razie szerokim lukiem omijalam przedszkola z 'przejsciowymi' opiekunkami, niestety z childminder juz mialm troche mniej szczescia ale tylko na poczatku :-)

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #5 Ocena: 0

2019-08-22 07:39:23 (6 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2013-10-17 19:29:31, ania_caterham napisał(a):
Aby zalozyc domowe przedszkole (czyli zostac childminder) wcale nie musisz jakis tam specjalnych udogodnien wprowadzac w domu. Musi wszystko byc jednak bezpieczne czyli np umywalka czy toaleta sa za wysoko - powinnas miec stolek, aby dzieci mogly same korzystac.
Jesli chodzi o papierkowa robote to faktycznie jest, ale nie znow jakies tam ogromne ilosci. Jesli bedziesz systematyczna na pewno sobie poradzisz.
Jesli sie na tym nie znasz mysle, ze na poczatek najlepiej zaczac od bycia childminder. Wklad finansowy jest znacznie mniejszy i koszt prowadzenia domowego przedszkola jest znacznie nizszy. Papierkowa robota pod wzgledem planowania zajec i obserwowania rozwoju dzieci jest dokladnie taka sama jak w przedszkolach. Tez mozesz oferowac darmowe zajecia dla 2 i 3 latkow tak samo jak przedszkola. Chilminder moze miec maksymalnie 6 dzieci ponizej 8 roku zycia. Dzieci wlasne wchodza w ta liczbe.
Jestem childminder juz przeszlo 3 lata. Od zeszlego roku pracuje z mezem, ktory tez sie zarejestrowal jako childminder i mamy asystentke. Powiem szczerze ... nie marzy mi sie nawet otwieranie przedszkola. Za bardzo lubie swoja prace. Jesli masz jakies pytania mozesz wyslac mi pw lub zlapac na gg.

ja zamowilam sobie miejcse na kursie- chilminding? is it for you? i powiem sczerze, ze troche mnie to przeraza czy ograne te papiery i czy bede miec pomysly na zabawe z dziecmi, jak to wogole wyglada. czy da sie czynsz z tego oplacic? miotaja mna mieszane uczucia az spac nie moge. u nas w miecie jest tylko 1 polka ktora jest zarejestrowana w ofsted i wielu ludziom odmawia bo ma komplet wiec popyt jest. sama jestem mama od xx lat wiec dzieci mi nie obce. :-o

Do góry stronyOffline

Marta

Post #6 Ocena: 0

2024-05-14 09:37:58 (rok temu)

Marta

Z nami od: 18-07-2003

Czy mogłabym prosić Cie o kontakt , moze najpierw tutaj , a potem jesli nie bedzie to dla Ciebie problem to moze tel albo massenger , będę ogromnie wdzieczna 🙏💜

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,