|
|
---|---|
Felice | Post #1 Ocena: 0 2013-07-12 17:06:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2011 Skąd: Guildford |
Cześć wszystkim.
Chce założyć firmę w Anglii. I tu moje pytanie, ponieważ chce mieszkać w Polsce zastanawiam się czy na adres Polski mogę założyć firmę Angielska ? Spotkałem się z firmami które nawet oferują adres w Londynie ,czytałem w jednej z Polskich gazet o człowieku który w Polsce prowadzi biznes zarejestrowany w Anglii. I nic tam nie pisało iż korzystał z adresu w Anglii. Zna się ktoś na tym i mógł by mi to objaśnić ? |
edyta1985 | Post #2 Ocena: 0 2013-07-12 20:59:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2008 Skąd: nottingham |
Z tego co sie oruentuje adres musi byc brytyjski gdyz firma dziala w uk i takie adres mozesz kupic sa firmy ktory sie tym zajmuja
Z życiem nie powinno się walczyć jak z wrogiem...
Życie powinno się kochać i jak najlepiej przeżyć...
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2013-07-12 21:02:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Moja firma ma np. taka wirtualna firme corke w Honkongu. Operacje wszystkie przeprowadzamy z naszej siedziby, tam mamy tylko adres ale to znakomicie ulatwia nam handel z Azja...
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2013-07-12 22:41:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Tu też są, wiele firm ma swoje biura i magazyny np pod Londynem, ale bo gdzieś daleko, na terenach industrialnych, ale jako siedzibę wykupują wirtualne biuro z "prestiżowym" kodem pocztowym WC1
![]() Ale nie ma co ich tam szukać :> Fakt ze to trochę inna bajka, bo firmy jako trakie działają tutaj. Generalnie tylko jedna uwaga. Byle tylko nie wpaść cyganom i nie do końca legalnie pracującym biurom księgowym w łapy. Bo jak się lub ich zwiną to może być nieciekawie. Do tego dając cyganom cenne informacje, można się spodziewać dodatkowych niespodzianek :> tzw optymizacja kosztów zusu, ma wiele haczyków i mozna się nieźle przejechać, bo z jednej strony każdy może założyć działalność w dowolnym kraju Uni, ale gdy nie mieszka tam, lub działalność nie jest prowadzona na danym terenie moze to być uznane jako oszustwo podatkowe. Co innego gdy masz dwie firmy, i w polsce płacisz podatki od obrotu w polsce, a w Uk zakładasz drugą firmę i operujesz z i na terenie UK. Myk polega na przewalaniu pieniędzy z kraju o wyższym opodatkowaniu do kraju o niższym, lub gdzie w ogóle nie ma podatku. Tak np działa FB, ma 2 odziały USA i Irlandia, a jako udziałowiec jest firma trzecia w raju podatkowym, cały dochód jest tam wysyłany, bo tam nie ma podatku korporacyjnego, Podobnie też działa jeden z polonijnych portali w UK, siedzibę mają daleko, w jednym ze stosunkowo nowych krajów Uni, gdzie do niedawna podatek był śmieszny i nie jest to MW :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Felice | Post #5 Ocena: 0 2013-07-14 07:20:07 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2011 Skąd: Guildford |
a możecie polecić jakaś firmę która udziela adresu ?
|
|
|
smartpolak | Post #6 Ocena: 0 2013-10-21 22:16:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: Worcester |
są firmy, które pomagają w założeniu działalności w UK i znajdą Ci adres. google it
![]() There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who dont
|
Anidis | Post #7 Ocena: 0 2013-11-15 11:47:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-09-2013 Skąd: London |
problem w tym, że przez google można trafić na oszustów.
|
jolanda1 | Post #8 Ocena: 0 2015-02-15 18:25:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2014 Skąd: loughborough |
Witajcie kochani
![]() Chciałabym kupować od osób prywatnych lub na jarmarkach w większości w uk jak i w polsce stare meble i antyki takie jak np zegary typowo stare i inne pózniej je odnawiać nadawać im nowy designe a pózniej sprzedawac je w przez sklep internetowy w uk z mozliwością wysyłki również do Polski.Pytania które mnie nurtują to: 1. Czy działalność self-employed na początek będzie dla mnie najodpowiedniejsza? 2.Czy kupując od osób prywatnych musze sporządzać jakąś umowe kupna lub jakiś inny dokument który pózniej jest wliczany w koszty ????jesli tak to jaki 3.sprzedając przedmiot odnowiony wystawiam zwykły rachunek invoise??? 4. o czym ważnym jeszcze powinnam pamiętac???? prosze o pomoc i informacje nie wiem od czego zacząc |
mat1984 | Post #9 Ocena: 0 2016-02-21 21:01:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2014 Skąd: london |
1) self employed ok - sam tak zacząłem i działam do dziś
2) możesz robić notatki na kartce i to wystarcza ![]() |
|