Cytat:
2013-07-05 12:20:01, kiki11 napisał(a):
Cytat:
2013-07-05 12:04:15, united4ever napisał(a):
Cytat:
2013-07-05 11:58:32, Markywee napisał(a):
Ale przeciez twoj slup nie moze ci wystawic faktury, bo nie jest VATowcem, a jedynie invoice... to to samo co paragon
no właśnie
Myślę (mogę sie mylić), że na Invoice nawet nie vatowskim wyszczególniony jest nabywca towaru - i o to właśnie chodzi w przypadku kontroli skarbowej w PL. Paragon jest "bezimienny" - i honorowany tylko w przypadku rozliczeń z urzędem Uk.
A co myślicie co do moich powyższych założeń? Bo potrzebuje potwierdzenia znawcy tematu.
Pisales o kupnie przez sklep internetowy?
W momencie bezposredniej sprzedazy TOBIE bez slupa, na invoice bedzie twoj adres.
Wydruki platnosci przez paypal raczej tez sa honorowane przez US, a tam sa wszystkie dane...
Zawsze mozesz dogadac sie ze sklepem internetowym przeciez. Zreszta przy kupnie przez siec zawsze MUSISZ dostac invoice, chocby paypal, paragon to tylko w sklepie "tym gdzie na piechote" dojdziesz...
edit:
sorry widze wlasnie ze pisales o "zwyklym" sklepie nie przez siec.
wg mnie - otworz firme w uk, mniej kombinacji, a rozliczas sie bedziesz jak bedziesz chcial... czyli ahem...
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 05-07-2013 12:39 ]
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.