Str 11 z 18 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-06-04 19:36:14 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
PaulKim | Post #2 Ocena: 0 2013-06-07 18:33:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-05-2013 Skąd: Tez Fajne |
Przyłączę się do tematu mając pieniądze do zainwestowania i mieć troszkę pojęcia o samochodach,kupuje auto-lawetę na vanie i kupuje auta poza Londynem uszkodzone za grosze ale tak uszkodzone żeby naprawa była tania i szybka do zrobienia i zarabia na aucie dobrych parę stówek ja wiem że to nie jest majątek i że pracować trzeba a każdy by chciał pierdzieć w fotel ze skóry w biurze oglądać głupie filmiki na youtube a ludzie by zasuwali za 6.19 na godzinę.Znam osobiście gościa co tygodniowo wyciąga na spokojnie między 500-a 1000funów przy takiej robocie i sobie chwali,jak ja bym miał zastrzyk gotówki to bym to już dawno robił.Prosty przykład kiedyś kupiłem passata któremu świeciła sie kontrolka EPC(uszkodzenie silnika tak przeczytał w książce tubylec i chciał się go pozbyć za cenę ciut wyższa niż na złomie)po podpięciu go i sprawdzeniu okazało się że sonda lambda jest uszkodzona po sprawdzeniu kabli okazało się że jeden jest przepalony bo kable wyskoczyły z zatrzasku i oparły się o gorący kolektor wydechowy starczyło tylko oprawić izolować i podwiesić i już silnik nie był do wymiany jak twierdził poprzedni właściciel.A z tego co widzę jak ten mój nazwijmy go znajomy kupuje auta to tego typu jest od zawalenia na rynku.
[URL=][IMG][/IMG][/URL]
|
Post #3 Ocena: 0 2013-06-22 08:09:29 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Roberto480 | Post #4 Ocena: 0 2013-06-22 08:28:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Interesy robic to pestka.
Cos tutaj zalatwic w Counsilach to dopiero sztuka. Naiszybciej zgode dostalem po miesiacu,a najdluzej czekam 14 tyg i kazdy moj telefon i osobiste spotkanie bo juz do nich chodze jest odpowiedz a teraz pokazywanie moich papierow ze juz mamy to na biurku i zgoda bedzie niebawem bo to tylko formalnosc A z autami niezly pomysl tylko laweta i nastawic sie na Polske Juz niebawem bedzie mozna rejestrowac angliki to w polsce takie 7-10 latki beda szy na pniu |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-06-22 14:43:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-06-22 08:09:29, ie2ox4 napisał(a): To taki trochę "oszukańczy" biznes. Są czyste biznesy? tak, pralnia na żetony ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-11-12 16:19:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Cherry_Bomber | Post #7 Ocena: 0 2013-11-18 22:11:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2013 Skąd: Londyn |
Moim pomysłem na biznes jest produkcja video z animacjami oraz usługi fotograficzne. To kontynuacja mojej kariery z Polski, skąd wyjeżdżam nagle z narzeczoną - dostała na Wyspach stałą pracę. Z dotychczasowego researchu wynika, że perspektywy dla freelancera są obiecujące. Rynek jest duży i zróżnicowany, stawki godziwe, obiektywnie patrząc moje umiejętności - więcej niż konkurencyjne. Jestem jeszcze przed wyjazdem, ale już niemal pewien, że tak właśnie będę zarabiał.
|
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2013-11-18 22:14:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
To jest jakiś bezsens. Kto sensowny podzieli się sensownym pomysłem? Żeby mu go zabrali?
|
ZENOFF | Post #9 Ocena: 0 2013-11-18 22:40:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2008 Skąd: londyn |
Lepiej być psem ogrodnika.
|
relly | Post #10 Ocena: 0 2013-11-19 07:33:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
no kurde długie bedzie
![]() zenoff jaki pomysł na biznes ?, biznes robi sie na wszystkim wyjdz na ulice i sie rozejrzyj wbrew pozorom duzo latwij robi sie biznes jak jest konkurencja która ma sie dobrze bo to znaczy ze sa klienci ale zeby robic bioznes trzeba miec UNIKALNA WIEDZE lub UMIEJETNOSCI lub SPORE PIENIADZE bo wtedy musisz kogos kto wiedze lub umiejetnosci (unikalne) posiada a to zawsze kosztuje Pamietaj ze small biznes to small pieniadze a problemy jak zawsze duze nie słuchaj "teoretyków", do uwag "praktyków" podchodz krytycznie tnij wszystkie koszty , przedewszytskim stałe analizuj czy nie da sie czegos zrobic taniej, na uzywanym sprzecie itd, analizuj co mozesz zrobic lepiej niz konkurencja pamietaj ze biznes to klienci i trzba byc sprzedawca, zawsze niezlaeznie co robisz jak nie czujesz sprzedazy to nie otwieraj biznesu , to nie klient kupuje to ty mu sprzedajesz niezlaeznie czy jest to hotdog czy program komputerowy przeczytaj sobie o Karkosiku -doskonały przykąłd robienia interesów znam ludzi majacych niesamowity talent do biznesu. autentyczne kupowali bele takiej foli/ceraty z nadrukiem/nadrukami w kuchni na stole za pomoca nozyczek (jednym ruchem bez "kłapania" ![]() ![]() tak mi sie przypomniało jesttaka fajna ksiazka the bussness plan workbook" autor to bodajrze Barrow wydana pod koniec lat osiemdzisiatych wez ja przeczytaj [ Ostatnio edytowany przez: relly 19-11-2013 07:41 ] |