MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochód z UK na części w PL - auto części

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

staryznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-11-02 10:49:07 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-11-02 09:58:49, DONstefano napisał(a):
Urodzilem sie w warsztacie wiec poradze troche. Jesli chcesz to robic legalnie to polskie oplaty cie wykoncza. Dobrym pomyslem jest obcinanie auta tzw rybie glowy sie robi. Obcinasz dach i podloge przed siedzeniem kiedowcy. Taka glowe stawiasz na stojaco - swiatlami do gory na lawecie, obok stawiasz nastepna i nastepna. Na jedna lawete samochodowa wsadzisz ok 4 -5 rybich glow. W Polsce musisz wiedziec jak to oclic aby bylo OK i tanio. Po olaceniu masz to co cenniejsze i chodliwe. Jak bardzo chcesz reszte auta to pakujesz na osobna lawete :-) i dalej dzialasz to samo z clem. Moj kumpel ciaga tluste BMW do Polski. Clo placi duze za auta z silnikiem wiekszym niz 2.0 litry. Na niskie oplaty tez sa patenty ale tego nikt ci nie powie. No chyba, ze dobrze posmarujesz :-) Moj inny znajomy ma szrot. Kawalek ogrodka i mala altanka. To jest oficjalne i tam przyjchodzi US i czasami Policja. Ten nieoficjalny magazyn miesci sie na koncu miasta, na wsi, i gdzies jeszcze. To tam trzyma reszte nieoclononych rozkreconych samochodow. Ps w Polsce jak ze wszystkim. Chcesz cos zarobic to sie musisz ukrywac bo inaczej US ci zwiaze rece i wy... cie w tylek bez gumy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>DONstefano</i> 02-11-2012 10:01 ]

no i można się czasem czegoś dowiedzieć*THUMBS UP*
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sparky1

Post #2 Ocena: 0

2012-11-02 10:58:44 (13 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2012-11-02 09:58:49, DONstefano napisał(a):
Urodzilem sie w warsztacie wiec poradze troche. Jesli chcesz to robic legalnie to polskie oplaty cie wykoncza. Dobrym pomyslem jest obcinanie auta tzw rybie glowy sie robi. Obcinasz dach i podloge przed siedzeniem kiedowcy. Taka glowe stawiasz na stojaco - swiatlami do gory na lawecie, obok stawiasz nastepna i nastepna. Na jedna lawete samochodowa wsadzisz ok 4 -5 rybich glow. W Polsce musisz wiedziec jak to oclic aby bylo OK i tanio. Po olaceniu masz to co cenniejsze i chodliwe. Jak bardzo chcesz reszte auta to pakujesz na osobna lawete :-) i dalej dzialasz to samo z clem. Moj kumpel ciaga tluste BMW do Polski. Clo placi duze za auta z silnikiem wiekszym niz 2.0 litry. Na niskie oplaty tez sa patenty ale tego nikt ci nie powie. No chyba, ze dobrze posmarujesz :-) Moj inny znajomy ma szrot. Kawalek ogrodka i mala altanka. To jest oficjalne i tam przyjchodzi US i czasami Policja. Ten nieoficjalny magazyn miesci sie na koncu miasta, na wsi, i gdzies jeszcze. To tam trzyma reszte nieoclononych rozkreconych samochodow. Ps w Polsce jak ze wszystkim. Chcesz cos zarobic to sie musisz ukrywac bo inaczej US ci zwiaze rece i wy... cie w tylek bez gumy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>DONstefano</i> 02-11-2012 10:01 ]

no ale jak? jakie clo?

Do góry stronyOffline

DONstefano

Post #3 Ocena: 0

2012-11-02 14:20:34 (13 lat temu)

DONstefano

Mężczyzna

Z nami od: 01-05-2011

Za auto sprowadzone musisz zaplacic clo w PL. nie kupiles auta tylko sam przod z auta to..... wlasnie kombinujesz aby nie zaplacic. Ja w Polsce ostatni raz sprzedawalem czesci 5 lat temu wiec nie chce was w blad wprowadzac bo przepisy sie zmieniaja. W przypadku gdy nie znasz przepisu idziesz do radcy prawnego i placisz za porade 200 zl. Prosisz aby ci pomogl obeisc duze oplaty celne i juz on ci powie co i jak. Tak wlasnie robia moi znajomi w PL. zostaje jeszcze kwestia zakupu auta w UK. Wiecie jak ciezko jest cos teraz kupic w dobrej cenie? Wazystkie gieldy i aukcje opanowali Litwini. Kiedys za Astre T ref placilo sie £200-300 teraz taka Astra na aukcji idzie za £500-600. To tylko przyklad. Jak chcesz kupic taniego anglika to tylko w Polsce
W dzieciństwie, zamiast komputera i internetu, miałem... dzieciństwo

Do góry stronyOffline

DONstefano

Post #4 Ocena: 0

2012-11-02 14:31:57 (13 lat temu)

DONstefano

Mężczyzna

Z doswiadczenia wiem, ze lepiej handlowac czyms konkretnym tj air bagi, turbiny, silniki itp. Kolejny przylkad. Jeden znajomy - bardzo kasiasty kupuje kontenery z pocietymi samochodami z crash testow. Bylem u niego w warsztacie kiedy mial klienta na sondy lambda. Za killa sztuk w worku facet dal mu 2.200zl . Bez rachunku itp. Prosto do kieszeni. Ps to bylo jakies... 5 lat temu wiec nie byla to mala sumka.

Do góry stronyOffline

DONstefano

Post #5 Ocena: 0

2012-11-13 21:14:15 (13 lat temu)

DONstefano

Mężczyzna

Patrze na odwiedziny tego postu i widze, ze wielu ludzi ten temat interesuje więc dodam coś jeszcze.

Warto nastawić sie na konkretną markę np BMW i oferować tylko części do konkretnego modelu lub serii np 3. W ten sposób możemy stać się specjalistami danego modelu. Możemy zaoferować wszystkie silniki jakie były w danym modelu, silnika na części tj blok, wał, tłoki itp
Jeden z moich znajomych w ten sposób sprzedaje części do pewnego japońskiego auta. Ogłoszenia w gazetach i na forach internetowych sprawiają, że jego telefon ciągle dzwoni i bizik się kręci.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2012-11-13 21:23:32 (13 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

U mnie po sasiedzku jest firma, ktora handluje czesciami do Tunderbirda, kultowego auta w (nie tylko) USA.
Jakie oni kreca kokosy to az trudno sobie wyobrazic, codziennie pelne auto z UPS odjezdza z paczkami.

Do góry stronyOffline

Marcinek93

Post #7 Ocena: 0

2015-07-23 10:23:40 (10 lat temu)

Marcinek93

Mężczyzna

Z nami od: 23-07-2015

DONstefano, wiem, że temat już jest stary, ale masz może namiar na kogoś kto sprowadza takie auta? *THUMBS UP* potrzebuję namiar i nie mogę nikogo znaleźć *DONT_KNOW* z góry dzięki!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,