MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska cukiernia w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-03-04 21:56:37 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

berenika

Post #2 Ocena: 0

2012-03-04 22:03:45 (13 lat temu)

berenika

Posty: 2392

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Skąd: EM

Wiesz i tu się chyba mylisz, bo mam wielu znajomych którzy poszliby gdzieś uświadczyć polskiego żarełka napić sie piwka ale nie ma gdzie(np w Derby) więc dajemy zarabiać Chińczykowi, Hindusowi itd.
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-03-04 22:05:24 (13 lat temu)

maw2be

Posty: 2140

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Skąd: north herts

to że pakistańczycy czy hindusi mają to wynika z tego że jak otwierają to cała rodzina pomaga, każdy praktycznie pracuje i dokładają się wszyscy do tego interesu aż zacznie przynosić zyski, wtedy kolejny coś otwiera, a ci dalej się dokładają teraz do następnego. i u nich to działa, taka rodzinna solidarność.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2012-03-04 22:11:17 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #5 Ocena: 0

2012-03-04 22:18:08 (13 lat temu)

maw2be

Posty: 2140

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Skąd: north herts

to już jest mniejszy problem, wątpię abyś w LTD poszła bo to jest pełna księgowość wtedy. w twoim przypadku vanessa to albo self-employed albo partnerhip z mężem/wspólnikiem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2012-03-04 22:18:53 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2012-03-04 22:23:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2012-03-04 22:28:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-03-05 04:27:17 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-03-05 07:55:09 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Dlaczego jedynie? Pracowałeś kiedyś w ciastkarni?
Widziałeś jak to wygląda z 2 strony?

Cukiernia to po prostu inny profil, ale wcale nie znaczy że nie będzie mogła piec chleba, i bułek, wręcz przeciwnie.

Sama piekarnia była by prostrza do zorganizowania bo można to zrobić gdzieś w magazynach, gdzie cała infrastruktura jest, koszty wynajęcia metra niższe, a cukiernia nie dość że musi być piekarnia, to jeszcze musi to być w atrakcyjnym a więc kosztownym miejscu, po za częścią gdzie się piecze, muszą być miejsca chłodne gdzie będzie przygotowywało kremy i te arcydziełka.

Więc potrzeba też więcej sprzętu, jeden mieszalnik nie wystarczy, bo poza mieszalnikami do ciast, będzie potrzeba również do kremów.

Do tego maszyny do mielenia i rozdrabniania.
długie lady gdzie będzie się wałkowało cista, zwłaszcza francuskie.
Czy wiesz że taki blok ciasta zaczyna się wałkować zawijając w cisto kawał margaryny lub masła o wadze około 10 kg, a całość waży blisko 20 i trzeba zrobić co najmniej kilkadziesiąt rozwalcowań i złożeń tak jak stal na miecze samurajskie?

A do tego potrzeba kogoś o dużej sile i dłuuugiej ladzie, owszem można się bawić na mniejszych kawałkach ale wtedy śmierć w trampkach dogoni gdy masz zrobić kilkadziesiąt blatów kruchego cista.


No i pomieszczenie z chłodniami, sklep gdzie też będzie potrzeba nie tylko półki ale i lady chłodnicze.
W piekarni to już koniec, wypieki rozwożone są po sklepach, w cukierni to dopiero połowa.

A więc stoły, ekspres do kawy, chłodnie do prezentacji towaru, soczki pierdoły i ciężka praca do wieczora z ludźmi.


Cukiernia, a właściwie prawidłowa nazwa to ciastkarnia, ;P bo w cukierni to robi się cukierki, hahaha, wg mnie to znacznie większe i trudniejsze do zrealizowania przedsięwzięcie niż tylko piekarnia.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,