MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Własna działalność remontowo-wykończeniowa.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-01-04 09:25:27 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no to jak mowa o mistrzach to przytoczę dwa przypadki ;)

Kiedyś kolega zaproponował klientowi pomalowanie dziwi (robił u niego cały dom, pracował również jako podwładny w firmie budowlanej), ten jednak stwierdził że on wymaga cene z kosmosu, bo po domach chodzili jacyś i że wycenili mu wymalowanie frontowych dzwi za 50 funtów.

Po tygodniu facet jednak zmienił zdanie i było "Michał ratuj"
Co się okazało?
Przyszło dwóch kolorowch i grubą warstwą farby że aż płyneła pomalowali całe drzwi, łącznie z kolorowymi szybami!

Gdyby nie te bardzo drogie i podobno wyjątkowe szyby, to lepiej było by wymienić dzwi, no ale...

No i kolega czyścił te szybki i drzwi przez kilka miesięcy, a koszt przekroczył kilkakrotnie cenę dobrych nowych dźwi drewnianych. No ale te szybki... :-]

Kiedyś zostałem też wezwany na ocenę flatu czy da się coś z tym zrobić.
popatrzcie sami co zastałem.
Obrazek

Ktoś próbował naprawiać to co zmajstrował:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wykonawcy zniknęli pozostawijąc po sobie to wszytko, nawet narzędzia, ubrania itd

To akurat było zlecenie z Councilu, no cóż jak widać ja tam nie miałem nic do roboty, trzeba było wysłać malarzy i carpeciarza :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2012-01-04 09:47:16 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-01-04 10:00:35 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

he he faktycznie, zależy jak skupisz wzrok :)
efekt całkowicie przypadkowy :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

desperado67

Post #4 Ocena: 0

2012-01-04 11:25:02 (13 lat temu)

desperado67

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2008

Nigdy się nie rejestrujcie na Gumtree bo bedziecie skazani na porażkę tam to tylko straceńcy i wyjątkowi popaprańcy którzych już nigdzie nie chcą brać. Typowi cowboy's.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2012-01-04 13:42:24 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Mój mąż niecierpi poprawiać po kimś.Mówi,że cięzko wycenia sie takie zlecenia,bo nie wiesz co zastaniesz.
Raz robił kuchnie.Odsuwają chłopaki lodówkę,a tam nie ma gniazdka.Kabel z lodówki jest wmurowany w ścianę.Ktoś odciął wtyczkę,połączył kabelki(nie były uziemione czy jak to się nazywa) i zamurował.
To robili wcześniej Polacy.
Jakiś czas temu mąż gdy jeszcze nie miał uprawnień,to zatrudniał hydraulika.
Pewnego razu to faceta dzwonią kumple,którym czasem wykonywał usługi.
Tamci zajmowali się tylko remontami ale klient chciał czyszczenie kaloryferów,całego systemu.
Pytają tego hydraulika,jak to sie robi.Ten mówi,że moze im to zrobic i kosztuje to 100f.
Oni sami chcą.No to ten wkurzył sie i mówi-wlejcie całą butelke płynu do naczyń i trzeba płukać wszystkie rury.
No czasem porywają sie ludzie do zadań,o których nie mają pojęcia.
Oni tak zrobili podobno.....

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2012-01-04 13:49:03 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #7 Ocena: 0

2012-01-04 19:11:50 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Dlatego,ze nie moglam podac linka do mojego bloga -zostal wyedytowany a K.Red napisala:"Prosimy napisać o tym na forum",ponizej (stosujac sie do prosby) wklejam dla kolegi pytajacego tresc mojego postu z bloga,pt."Jak rozkrecic wlasny biznes w UK.Pierwsze kroki"

"Witam.
W dzisiejszym wpisie przeczytacie o tym jak i gdzie reklamowac swoj biznes przy jak namniejszych wydatkach.
Jezeli juz mamy pomysl na biznes,wiemy co chcemy robic,wyslalismy rejestracje jako self-employed przez internet i mamy nazwe firmy, pozostaje nam, rzecz w biznesie najwazniejsza - REKLAMA.
Pierwsze kroki to internet i zamieszczenie raklamy naszych uslug we wszystkich mozliwych portalach ogloszeniowych. Wystarczy wpisac w wyszukiwarke google: " free ads free classifieds uk" i po kolei zamieszczac nasze ogloszenia na wygooglowanych stronach.

Aby nasze ogloszenie wygladalo jeszcze bardziej profesjonalnie, dobrze jest podac adres naszej strony internetowej. Aby zaoszczedzic sobie wydatkow zwiazanych z placeniem komus za zbudowanie strony internetowej, mozemy zrobic to sami - zupelnie za free. Jak zrobic strone internetowa za darmo ?
Bardzo prosto: znowu korzystamy z wyszukiwarki i wpisujemy: "free web templates".
Osobiscie polecam stronke: www.gbbo.co.uk/getstarted. Przez dwa lata strona jest calkowicie darmowa a przez rok mamy darmowa domene: co.uk. Przy tym wszystkie szablony wygladaja calkiem profesjonalnie a strona jest naprawde latwa w budowie i obsludze.
Uzywalam rowniez kiedys strony: www.wix.com/
Niestety strona jak i szablony sa zbudowane w systemie "flash". Czasami przy wolniejszym internecie, trzeba czekac wieki na zaladowanie strony. Z tego wzgledu - osobiscie nie polecam, ale przyznaje, strona wygladala bardzo ciekawie, artstycznie i ladnie przy uzyciu flasha.
Zanim zaczniemy budowe strony powinnismy wykupic gdzies wlasna domene, czyli spersonalizowany adres strony internetowej. Na tej stronie:www.top10bestwebsitehosting.co.uk
mozemy porownac ceny i domeny a wlasnie wygooglowalam oferte znizkowa na domeny na tej stronie:
order.1and1.co.uk/ mozemy tutaj takze zalozyc za darmo strone internetowa."
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #8 Ocena: 0

2012-01-04 19:12:55 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z reguly budowanie strony internetowej za darmo opiera sie glownie na uzywaniu, wklejaniu i wybieraniu odpowiednich szablonow, jednak powinnismy miec podstawowa wiedze na temat kolorow w reklamie. Nie powinnismy uzywac koloru rozowego i szablonow w kolorze rozowym do zbudowania strony reklamujacej np.uslugi budowlane. Ale gdybysmy oferowaly/oferowali uslugi kosmetyczne dla pudli to czemu nie?
Musimy poczytac troszke na temat kolorow i wplywu barw na czlowieka. I znowu google prawde Wam powiedza. Wystarczy wpisac haslo: "kolory w reklamie" a wyswietli nam sie mnostwo stron, artykulow i porad na ten temat. Uzyjmy naszej kreatywnosci i odkryjmy nasza artystyczna strone duszy. Mozemy rowniez podgladnac na innych stronach w jaki sposob sa zbudowane, w jaki sposob i gdzie rozmieszczone sa odpowiednie elementy oraz jakie kolory dominuja.
Pamietajmy: uczmy sie od najlepszych ale NIGDY nie kopiujmy cudzych pomyslow. Kopiowanie zawartosci z innych stron internetowych czy blogow ( np. akapity czy zdania ) oraz kopiowanie zdjec jest lamaniem przepisow o prawie autorskim. Nie kazdy to rozumie i duzo osob mysli, ze nic zlego nie robi jezeli skopiuje sobie np. tresc ogloszenia od kogos innego. To jest przestepstwo - kradziez wlasnosci intelektualnej. W przypadku gdy ktos z moich czytelnikow skopiuje mojego posta z bloga ( lub jakikolwiek jego fragment ) bez mojej zgody i wklei go jako wlasny wpis w swoim blogu ( czy gdziekolwiek indziej ) lamie prawo. To jest dokladnie to samo gdyby ta osoba wyjela mi z torebki ( czyli ukradla ) moj telefon komorkowy a potem go uzywala jako swoj.
Za zlamanie przepisow o prawie autorskim moze nam grozic nawet kara pozbawienia wolnosci do lat 3.

Kiedy juz zalozymy strone internetowa i zapelnimy ja trescia, warto pomyslec o tym aby potencjalni klienci znalezli nas szybko w sieci. Nie bede tu pisala o pozycjonowaniu stron, bo sie na tym nie znam. Mozemy zapisac sie do programu Google AdWords. Zakladamy konto na google, logujemy sie i wpisujemy slowa kluczowe, ktore potencjalni klienci moga wpisywac w wyszukiwarke. Jezeli prowadzimy uslugi malarskie, mozemy wpisac np. "painter London", "painting", "flat painting" itp.itd. Dodatkowo mozemy sprawdzic w programie google ile razy w ciagu miesiaca sa wpisywane pewne slowa kluczowe i wtedy wpisac do programu te, ktore maja najwiecej wpisow. Placimy tylko za to gdy potencjalny klient kliknie w nasza reklame. Oprocz tego mozemy rowniez umiescic sie na mapce google. Nie wiem jak teraz, ale ponad rok temu placilo sie miesiecznie £5 plus kilkadziesiat pensow za kazde klikniecie potencjalnego klienta.
Wszelkie oplaty za domene czy reklame w internecie wliczamy w koszta firmy.
Mozemy sie rowniez reklamowac w yellow page.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #9 Ocena: 0

2012-01-04 19:14:36 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Jezeli juz pozalatwiamy sprawe z reklama w internecie - czas na reklame w realu.
ULOTKI: Oczywiscie mozemy zamowic ulotki lub wizytowki w firmie zajmujacej sie tego typu uslugami ale po co dac zarabiac komus innemu? Sami mozemy wydrukowac sobie ulotki/wizytowki i wyjdzie nam to taniej.
Przede wszystkim kupujemy dobra jakosciowo drukarke - oczywiscie uprzednio znajdujac najlepsza oferte na rynku,uzywajac kodow znizkowych i wchodzac poprzez strone cashback lub nectar. Plus zakupu drukarki jest taki,ze mozemy ja wliczyc w wydatki a kiedy ja wykorzystamy zawsze mozemy sprzedac. Uwazam jednak, ze jezeli myslimy powaznie o prowadzeniu wlasnego biznesu dobra drukarka na pewno nam sie przyda np. do drukowania invoices, listow do klientow itp.
Do drukarki bedzie nam potrzebny dobry jakosciowo papier. Ja uzywam papieru "Ivory coloured coated card 200gsm/220 micron". Ogloszenia wygladaja na nim naprawde bardzo ladnie i schludnie a do wizytowek mozemy kupic specjalny papier.
I znowu bedziemy musieli zaprzegnac do roboty nasza uspiona kreatywnosc i dusze artysty aby zaprojektowac ladne i profesjonalne ulotki. Oczywiscie mozemy podgladnac jak wygladaja ulotki innych firm o podobnym profilu co nasza ale pamietajmy - nie mozemy kopiowac pomyslow!
Do zaprojektowania ulotek moze nam sie przydac Microsoft World 2010. Jezeli go nie mamy lub posiadamy starsza wersje mozemy sciagnac wersje probna Microsoft Office 2010 na 60 dni legalnie ze strony producenta. MW 2010 ma duzy wybor szablonow na ulotki, wizytowki, invoices, labels, umowy, cv itp., ktore mozemy wykorzystac w naszej pracy.
Oczywiscie koszt papieru oraz tuszow ( chyba ze mamy drukarke laserowa ) rowniez wliczamy w koszta.
Po zaprojektowaniu i wydrukowaniu ulotek pozostaje nam je porozcinac - zakladam, ze drukujemy kilka ulotek na jednej stronie A4 - uzywajac kupionej w sklepie papierniczym gilotyny.
Uwazam, ze nie ma sensu roznosic ulotek wszedzie. Powinnismy skupic sie na konkretnych klientach, konkretnych dzielnicach czy ulicach. Jezeli np. dom z zewnatrz jest bardzo zaniedbany to prowadzac firme budowlana, mozemy wrzucic tam ulotke. Ale jezeli swiadczymy uslugi kosmetyczno-fryzjerskie to raczej marne szanse, ze ktos z mieszkancow takiego domu z nich skorzysta. Wiadomo stan mieszkania odzwierciedla stan umyslu. Jezeli ktos nie dba o swoj dom to i prawdopodobnie nie dba o siebie.
Mozemy rowniez zawieszszac ulotki w sklepach do ktorych chodza Anglicy. Nie mysle tu o sklepach tureckich czy indyjskich, gdzie za powieszszenie ogloszenia musimy zaplacic kilka £ za tydzien. Mysle tu o typowych angielskich sklepikach, kawiarenkach itp. z angielska klientela. W takich sklepach nasza ulotka bedzie wisiala miesiacami za darmo. Takie miejsca znajdziemy raczej w specyficznych okolicach, w bogatszych dzielnicach, na uliczkach gdzie wyczuwalny jest klimat i historia. Nie musi to bys Chelsea czy Kensington, moze to byc rowniez Walthamstow czy Hackney. Londyn ma to do siebie, ze gdy skrecimy w uliczke obok z councilowego estate mozemy sie znalezc na calkiem "posh" ulicy.
I to tyle z zupelnie podstawowych pomyslow na to jak rozreklamowac swoj biznes, firme w UK.
Na pewno wpadniecie na jeszcze wiecej swietnych pomyslow gdy Wasza wyobraznia i kreatywnosc zaczna dzialac : )
Zycze wielu zadowolonych klientow i tysiecy £££ !"

Wszelkie prawa autorskie do tekstu zastrzezone.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Kasia_red

Post #10 Ocena: 0

2012-01-04 21:45:36 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Dyskusja mocno zboczyła z tematu, tak więc jak uprzedzałam - wycięłam wszystkie wypowiedzi nie na temat. PaniDomu dziękujemy za wyczerpujące odpowiedzi, odsyłam też do wątku, który przedstawiła Ada

Cytat:

Temat zamykam.

Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,