MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Własna działalność remontowo-wykończeniowa.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

bombiszon

Post #1 Ocena: 0

2012-01-03 20:46:05 (13 lat temu)

bombiszon

Mężczyzna

Z nami od: 10-10-2011

Razem z dwoma kumplami chcemy założyć działalność jak wyżej. Sytuacja wygląda tak, że dwóch ma doświadczenie, z czego jeden jest specem (miał działalność w Polsce) drugi trochę słabiej (gdzieś tam kiedyś coś robił) a ja w sumie żadnego ale szybko się uczę. Po angielsku dajemy radę, jeden z nas biegle. Mamy narzędzia i duże chęci.
Pytanie jak zacząć? Jak dotrzeć do pierwszego klienta? Czy to w ogóle dobry pomysł i ogólnie wszystkie porady się przydadzą. Szczególnie od osób, które przez to przebrnęły.
Z góry dzięki.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

mlody_leszczyk

Post #2 Ocena: 0

2012-01-03 20:55:32 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Mam do zrobienia remont Tower Bridge w Lutym. Trzeba go odmalowac, zapewniam narzędzia i materiały. Ale pobieram depozyt który trzeba wpłacić z góry, przed rozpoczęciem pracy ;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

bombiszon

Post #3 Ocena: 0

2012-01-03 21:01:06 (13 lat temu)

bombiszon

Mężczyzna

Na początek woleli byśmy jednak trochę mniejsze zlecenia..

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2012-01-03 21:05:13 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-03 20:46:05, bombiszon napisał(a):
Razem z dwoma kumplami chcemy założyć działalność jak wyżej. Sytuacja wygląda tak, że dwóch ma doświadczenie, z czego jeden jest specem (miał działalność w Polsce) drugi trochę słabiej (gdzieś tam kiedyś coś robił) a ja w sumie żadnego ale szybko się uczę. Po angielsku dajemy radę, jeden z nas biegle. Mamy narzędzia i duże chęci.
Pytanie jak zacząć? Jak dotrzeć do pierwszego klienta? Czy to w ogóle dobry pomysł i ogólnie wszystkie porady się przydadzą. Szczególnie od osób, które przez to przebrnęły.
Z góry dzięki.

Działy ogłoszeń portali polonijnych, ulotki, może lokalna gazeta. Parę zleceń po kosztach plus na życie. Dobrze wykonana robota i już pójdzie. Dlaczego portale polonijne? bo jak Anglik zobaczy remont u sąsiada Polaka robiony przez Polska ekipę to zaraz mu się lampka zapali że to taniej i dobrze...

Ja szukałem przez kilka tygodni fachowców, przychodziły "wynalazki" i co drugi to lepszy i droższy. Wziąłem z ogłoszenia dwóch panów(Polaków), sprawdziłem trochę referencji i w dwa dni zrobili to co inni chcieli robić w tydzień. No dobra , kawy dużo wypili, ale nie narzekam.:))
Teraz jakby kto potrzebował remontu w Liverpoolu to mam kogo polecić przynajmniej.
I taka poczta pantoflowa jest najlepsza.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2012-01-03 21:10:33 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

desperado67

Post #6 Ocena: 0

2012-01-03 21:16:29 (13 lat temu)

desperado67

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2008

W tym regionie nie bédzie łatwo. Zbyt duże zagęszczenie tzw cowboys builders i ciężko tu o dobrą zapłatę, tym bardziej że zaczynacie i nikt nie jest w stanie Was zarekomendować. Jeśli się tylko zorientują że jesteście obcokrajowcami dadzą Wam prace ale za najniższą możliwą kwotę w przeciwnym razie dadzą ją swoim.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

bombiszon

Post #7 Ocena: 0

2012-01-03 21:16:48 (13 lat temu)

bombiszon

Mężczyzna

Dzięki Dwunasty. Jeszcze jedno: Podejrzewamy, że karta CSCS do takiej działalności potrzebna nie jest.. Mylimy się?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-01-03 21:18:37 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-01-03 21:10:33, binus1 napisał(a):
Cytat:

2012-01-03 20:55:32, mlody_leszczyk napisał(a):
Mam do zrobienia remont Tower Bridge w Lutym. Trzeba go odmalowac, zapewniam narzędzia i materiały. Ale pobieram depozyt który trzeba wpłacić z góry, przed rozpoczęciem pracy ;-)

Tower Brigde?W NYC też malowali George Washington Brigde.:-o

lipa. TB Był w remoncie, właśnie robią ostatnie pociągnięcia pędzla ;)
No chyba że te bariererki dzielące ulice od pieszych, bo o nich zapomnieli gdy piaskowali i malowali cały most :-]
:-]
Ale Prince Gate straciła złoty kolor, ktoś paskudnie wysmarował ją podkładem, można się za to zabrać :-]

Dacie rade, z roku na rok będzie coraz więcej roboty.
O pieniądzach, to nic nie mówie bo znowu będzie że się nie znam :-]

A czy na forum nie ma już kilku tematów o prowadzeniu własnej działalności?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

PaniDomu

Post #9 Ocena: 0

2012-01-03 21:33:41 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-01-03 20:46:05, bombiszon napisał(a):
Z góry dzięki.

Mialam kilka razy okazje widziec jak pracuja takie osoby jak opisujesz.Koniec koncow trzeba potem zamawiac prawdziwych fachowcow z doswiadczeniem wieloletnim z Anglii aby robote dokonczyli.

Ale angielski do tego musicie znac i nie mozecie kopiowac czyichs reklam czy ogloszen.

Uwaga moderatora: Post edytowany. Prosimy napisać o tym na forum, a nie odsyłać do innych miejsc w sieci. Prosimy aby nie reklamować na forum swoich stron www czy blogów tematycznie związanych z problemami Polaków w UK - w tym celu zapraszamy do działu ogłoszeń lub do naszych marketingowców. W razie wątpliwości zapraszam do zapoznania się z regulaminem (Kasia red)

Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

PaniDomu

Post #10 Ocena: 0

2012-01-03 21:35:46 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Karty CSCS nie potrzebujecie.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie