temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
bombiszon | Post #1 Ocena: 0 2012-01-03 20:46:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-10-2011 Skąd: Leicester |
Razem z dwoma kumplami chcemy założyć działalność jak wyżej. Sytuacja wygląda tak, że dwóch ma doświadczenie, z czego jeden jest specem (miał działalność w Polsce) drugi trochę słabiej (gdzieś tam kiedyś coś robił) a ja w sumie żadnego ale szybko się uczę. Po angielsku dajemy radę, jeden z nas biegle. Mamy narzędzia i duże chęci.
Pytanie jak zacząć? Jak dotrzeć do pierwszego klienta? Czy to w ogóle dobry pomysł i ogólnie wszystkie porady się przydadzą. Szczególnie od osób, które przez to przebrnęły. Z góry dzięki. |
mlody_leszczyk | Post #2 Ocena: 0 2012-01-03 20:55:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: Luton |
Mam do zrobienia remont Tower Bridge w Lutym. Trzeba go odmalowac, zapewniam narzędzia i materiały. Ale pobieram depozyt który trzeba wpłacić z góry, przed rozpoczęciem pracy
![]() |
bombiszon | Post #3 Ocena: 0 2012-01-03 21:01:06 (13 lat temu) |
Na początek woleli byśmy jednak trochę mniejsze zlecenia..
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2012-01-03 21:05:13 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-01-03 20:46:05, bombiszon napisał(a): Razem z dwoma kumplami chcemy założyć działalność jak wyżej. Sytuacja wygląda tak, że dwóch ma doświadczenie, z czego jeden jest specem (miał działalność w Polsce) drugi trochę słabiej (gdzieś tam kiedyś coś robił) a ja w sumie żadnego ale szybko się uczę. Po angielsku dajemy radę, jeden z nas biegle. Mamy narzędzia i duże chęci. Pytanie jak zacząć? Jak dotrzeć do pierwszego klienta? Czy to w ogóle dobry pomysł i ogólnie wszystkie porady się przydadzą. Szczególnie od osób, które przez to przebrnęły. Z góry dzięki. Działy ogłoszeń portali polonijnych, ulotki, może lokalna gazeta. Parę zleceń po kosztach plus na życie. Dobrze wykonana robota i już pójdzie. Dlaczego portale polonijne? bo jak Anglik zobaczy remont u sąsiada Polaka robiony przez Polska ekipę to zaraz mu się lampka zapali że to taniej i dobrze... Ja szukałem przez kilka tygodni fachowców, przychodziły "wynalazki" i co drugi to lepszy i droższy. Wziąłem z ogłoszenia dwóch panów(Polaków), sprawdziłem trochę referencji i w dwa dni zrobili to co inni chcieli robić w tydzień. No dobra , kawy dużo wypili, ale nie narzekam. ![]() Teraz jakby kto potrzebował remontu w Liverpoolu to mam kogo polecić przynajmniej. I taka poczta pantoflowa jest najlepsza. |
Post #5 Ocena: 0 2012-01-03 21:10:33 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
desperado67 | Post #6 Ocena: 0 2012-01-03 21:16:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2008 |
W tym regionie nie bédzie łatwo. Zbyt duże zagęszczenie tzw cowboys builders i ciężko tu o dobrą zapłatę, tym bardziej że zaczynacie i nikt nie jest w stanie Was zarekomendować. Jeśli się tylko zorientują że jesteście obcokrajowcami dadzą Wam prace ale za najniższą możliwą kwotę w przeciwnym razie dadzą ją swoim.
|
bombiszon | Post #7 Ocena: 0 2012-01-03 21:16:48 (13 lat temu) |
Dzięki Dwunasty. Jeszcze jedno: Podejrzewamy, że karta CSCS do takiej działalności potrzebna nie jest.. Mylimy się?
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-01-03 21:18:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-01-03 21:10:33, binus1 napisał(a): Cytat: 2012-01-03 20:55:32, mlody_leszczyk napisał(a): Mam do zrobienia remont Tower Bridge w Lutym. Trzeba go odmalowac, zapewniam narzędzia i materiały. Ale pobieram depozyt który trzeba wpłacić z góry, przed rozpoczęciem pracy ![]() Tower Brigde?W NYC też malowali George Washington Brigde. ![]() lipa. TB Był w remoncie, właśnie robią ostatnie pociągnięcia pędzla ![]() No chyba że te bariererki dzielące ulice od pieszych, bo o nich zapomnieli gdy piaskowali i malowali cały most ![]() ![]() Ale Prince Gate straciła złoty kolor, ktoś paskudnie wysmarował ją podkładem, można się za to zabrać ![]() Dacie rade, z roku na rok będzie coraz więcej roboty. O pieniądzach, to nic nie mówie bo znowu będzie że się nie znam ![]() A czy na forum nie ma już kilku tematów o prowadzeniu własnej działalności? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
PaniDomu | Post #9 Ocena: 0 2012-01-03 21:33:41 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-01-03 20:46:05, bombiszon napisał(a): Razem z dwoma kumplami chcemy założyć działalność jak wyżej. Sytuacja wygląda tak, że dwóch ma doświadczenie, z czego jeden jest specem (miał działalność w Polsce) drugi trochę słabiej (gdzieś tam kiedyś coś robił) a ja w sumie żadnego ale szybko się uczę. Po angielsku dajemy radę, jeden z nas biegle. Mamy narzędzia i duże chęci. Pytanie jak zacząć? Jak dotrzeć do pierwszego klienta? Czy to w ogóle dobry pomysł i ogólnie wszystkie porady się przydadzą. Szczególnie od osób, które przez to przebrnęły. Z góry dzięki. Mialam kilka razy okazje widziec jak pracuja takie osoby jak opisujesz.Koniec koncow trzeba potem zamawiac prawdziwych fachowcow z doswiadczeniem wieloletnim z Anglii aby robote dokonczyli. Ale angielski do tego musicie znac i nie mozecie kopiowac czyichs reklam czy ogloszen. Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
PaniDomu | Post #10 Ocena: 0 2012-01-03 21:35:46 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Karty CSCS nie potrzebujecie.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|