MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

LTD - kłopoty z dyrektorem

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dommer

Post #1 Ocena: 0

2011-10-31 01:25:28 (14 lat temu)

dommer

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2011

czesc ja mam firme ltd mialem podobny problem tylko dyrektor może ciebie wyrzucic z firmy musi napisac pismo wypelnic odpowiedni formularz do COMPANY HOUSE ze chce 100 akcji poszukaj kontaktu na necie do nich moze ci doradza zadzwon do jakies ksiegowej ksiegowego porozmawiaj jak to wyglada koszt 1 godz to ok 40 f ale moze znajdziessz kogos z dobrym sercem to bedzie gratis prawnicy raczej do tego sie nie mieszaja za mala kasa dla nich niewiem jakl jest z kasekwencjami zalezy czy podpisalas umowe z ta dyrektorka czy nie i jakiej tresci wyciagnij na nia jakies smiecie z jej firmy moze robila jakies przekrety to zawsze dziala powinno byc bez problemów pozdrawiam :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer AIM

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-10-31 08:40:27 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-10-30 22:38:19, winylowocom napisał(a):
ps.
Czy jeśli pani dyrektor ma 51% udziałów, czy jest moim dyrektorem-zwierzchnikiem? czy muszę ją informować w odrębnym piśmie o mojej rezygnacji. Jest jeszcze inwestor który ma 25 % udziałów, czy moje udziału mogę przekazać jemu, czy temu kto posiada większość?
Dziękuję

Inny dyrektor nigdy nie jest Twoim zwierzchnikiem. Dyrektorzy sa sobie rowni. Co innego jesli chodzi o udzialowcow. Ci, ktorzy maja wieksza czesc udzialow, moga przeglosowac tego, kto ma mniejsza. Zrezygnowac z bycia dyrektorem mozesz bez powodu, to Twoja sprawa. Napisz pismo rezygnacji do pozostalych dyrektorow/udzialowcow i wypelnij wniosek rezygnacji 288b i wyslij do Companies House.

Nie jestem specjalista, ani ksiegowym specjalizujacym sie w prawie spolek, mam tylko blade pojecie na ten temat. Obawiam sie, ze musisz porozmawiac z ksiegowym o tym. Czy spolka ma jakiegos ksiegowego na stale, do ktorego mozesz sie zwrocic?

Jak nie, to kazdy ksiegowy zajmujacy sie takimi sprawami doradzi Ci. Oczywiscie za oplata.

Aha i pani dyrektor raczej nie ma Ci czym grozic. Jesli cos byloby nie tak z firma, to wszyscy dyrektorzy poniesliby konsekwencje nieprawidlowosci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #3 Ocena: 0

2011-10-31 08:52:00 (14 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Dommer, ale on jest dyrektorem to sam sie moze wyrzucic...

Wypelnij formularz jak pisala Richmond, z tym ze 288b juz dawno nie ma, teraz ten formularz sie nazywa Termination of appointment of director (TM01). Mozesz go sciagnac, wypelnic i wyslac do Companies House. Tylko jeden podpis jest wymagany i Twoj wystarczy:

http://www.companieshouse.gov.uk/forms/generalForms/TM01_termination_of_appointment_of_director.pdf

ale jesli firma jest zarejestrowana w schemie PROOF, to ten formularz mozna tylko wypelnic online, czyli musisz miec kod autoryzacyjny.

co do udzialow, to wypelniasz stock transfer form (tylko pierwsza strone) i mozesz je oddac komus, lub dyrektorce:

http://www.abertay.ac.uk/media/media,404,en.pdf

jak nie wiesz jak wypelnic to napisz do mnie na PM.

Poza tym to bardzo dziwne ze ona ma tylko 51% udzialow, bo zeby miec pelna kontrole nad firma musialaby miec minimum 75%.

No i nie ma zadnych podstaw zeby straszyc cie konsekwencjami prawnymi, wiec nie musisz sie tym przejmowac...

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 31-10-2011 08:53 ]

Do góry stronyOffline

winylowocom

Post #4 Ocena: 0

2011-10-31 09:48:01 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Dziękuję Wam bardzo, cieszę się, że na rodaków można zawsze liczyć. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę udanych biznesów. :)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2011-10-31 10:22:28 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mialam nadzieje, ze ktos z naszych specjalistow pojawi sie. Bazowalam na danych z netu jesli chodzi o nazwe formularza, takze nie wiedzialam, ze jest jakis nowszy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

winylowocom

Post #6 Ocena: 0

2011-10-31 10:52:12 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Richmond dzięki i za to, wlałeś w moje serce optymizm, formularze już pobrane i prawie wypełnione, motam się z tym stock transfer, ale i z tym się uporam. Najwyraźniej moja była już partnerka chciała mnie przestraszyć.
Dzięki jeszcze raz.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,