MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

LTD - kłopoty z dyrektorem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

winylowocom

Post #1 Ocena: 0

2011-10-30 20:21:38 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Witam.
Mam kłopoty z moją biznes partnerką, jest niezrównoważona psychicznie i ostatnio dopuściła się użycia siły w sporze ze mną. Spór nie dotyczył biznesu, a mojego osądu jej śpiewu. Skończyło się na przepychankach.
Pani dyrekto ma 51 % udziałów, ja 15%, sprawa nie wyglądała tak poważnie do chwili, w której chciałem zrezygnować.
Okazało się, że straszy mnie konsekwencjami prawnymi. Jakimi nie mam pojęcia. W ogóle mało wiem, o limited COmapny, po prostu chciałem pomóc przyjaciółce w podupadającym biznesie. Okazało się to bardziej poważne niż przypuszczałem.
Czy wiecie gdzie mogę szukać pomocy? Z kim się skontaktować? Może ktoś z Was wie, gdzie znaleźć regulacje dotyczące company ltd gdyby były po polsku było by łatwiej, ale może być tez po angielsku.
Dzięuję

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-10-30 20:52:13 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-10-30 20:21:38, winylowocom napisał(a):
Witam.
Mam kłopoty z moją biznes partnerką, jest niezrównoważona psychicznie i ostatnio dopuściła się użycia siły w sporze ze mną. Spór nie dotyczył biznesu, a mojego osądu jej śpiewu. Skończyło się na przepychankach.

rozbawiłeś mnie :-]:-]
Z dyrektorowi zawsze robi się chórek w tle, a nie krytykuje :-]:-]:-]
A poza tym to w firmie nie macie nic innego do roboty?? :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2011-10-30 21:21:48 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2011-10-30 21:25:46 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Ale to niezrownowazenie psychiczne to stwierdzone przez lekarza czy sam to stwierdziles.
Jak to pierwsza opcje bedzie latwiej jak druga to normalka co druga kobieta tak ma ;)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-10-30 21:30:34 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tom, wyrwałeś mi to z ust.
kobiety tak mają :)))))))))))))
Cienko śpiewają i są nierównoważone ;)

na waszym miejscu wprowadził bym w statusie zakaz śpiewania i nucenia w biurze czy magazynie co tam macie.
I najważniejsze nie pozwalaj szefowej żeby ci się pakowała do domu żadnych spoufałości na lini przełożony podwładny.
Bo potem dochodzi do molestowania i rękoczynów 8-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

winylowocom

Post #6 Ocena: 0

2011-10-30 21:40:53 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

Nie włożyłem, żadnego kapitału, poproszono mnie o pomoc oferując 15% w zyskach boostertv.

Zadaję sobie pytanie, czy może ona w jakikolwiek sposób pociągnąć mnie do odpowiedzialności prawnej, za to, że odszedłem. W sumie formalnie jeszcze nie przekazałem pisma z rezygnacją, dopiero wymieniliśmy majle, z tym, że moją główną winą jest to, że jestem mężczyzną, który ją zawiódł, brak rzeczowych podstaw do rozmowy. Jest tylko obwinianie oraz groźby. Nie wiem gdzie szukać ewentualnej pomocy.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2011-10-30 21:42:38 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-10-30 20:21:38, winylowocom napisał(a):
Witam.
Pani dyrekto ma 51 % udziałów, ja 15%, sprawa nie wyglądała tak poważnie do chwili, w której chciałem zrezygnować.
Okazało się, że straszy mnie konsekwencjami prawnymi. Jakimi nie mam pojęcia. W ogóle mało wiem, o limited COmapny, po prostu chciałem pomóc przyjaciółce w podupadającym biznesie. Okazało się to bardziej poważne niż przypuszczałem.
Czy wiecie gdzie mogę szukać pomocy? Z kim się skontaktować? Może ktoś z Was wie, gdzie znaleźć regulacje dotyczące company ltd gdyby były po polsku było by łatwiej, ale może być tez po angielsku.
Dzięuję

Czyli jestes udzialowcem spolki w wysokosci 15% udzialow i rownoczesnie jestes dyrektorem.

Z bycia dyrektorem mozesz zrezygnowac. Trzeba to zglosic do companies house, fomularz 288b.

Akcje mozesz przekazac drugiemy udzialowcowi lub sprzedac.

Odpowiedz na Twoje pytanie:
http://www.ukbusinessforums.co.uk/forums/showthread.php?t=108525

Mnostwo podobnych pytan i odpowiedzi:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=+site:ukbusinessforums.co.uk+resigning+as+director+from+limited+company

Na przyszly raz sprawdz w co wchodzisz, bo bedac dyrektorem, przyjales na siebie pewne obowiazki i lepiej byc ich swiadomym.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

winylowocom

Post #8 Ocena: 0

2011-10-30 22:32:55 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

Bardzo dziękuję za pomoc Richmond, to bardzo pomocne wskazówki.
Widzę, że jesteś zorientowany, dlatego zapytam, skoro mnie przypadło 15% udziałów, których formalnie nie nabyłem, a otrzymałem w zamian za pomoc w prowadzeniu firmy, to czy mam je sprzedać jakiemuś innemu udziałowcowi? Czy odstąpić? Ponieważ, jak już wcześniej wspomniałem, zostałem wrobiony (podkreślam, że chciałem pomóc przyjaciółce, a skończyło się jak się skończyło)w bycie dyrektorem, nie zdając sobie sprawy z tego, z czym się to wiąże, nie zostałem również poinformowany o stanie finansowym firmy, a w tej chwili grozi mi się bliżej nieokreślonymi konsekwencjami prawnymi, czy mogę na tej podstawie zrezygnować z bycia dyrektorem posługując się formularzem 288b? Już nie wspominam o aktywnym ataku na moją osobę w miejscu pracy :/
Dziękuję i pozdrawiam

Do góry stronyOffline

winylowocom

Post #9 Ocena: 0

2011-10-30 22:38:19 (14 lat temu)

winylowocom

Mężczyzna

ps.
Czy jeśli pani dyrektor ma 51% udziałów, czy jest moim dyrektorem-zwierzchnikiem? czy muszę ją informować w odrębnym piśmie o mojej rezygnacji. Jest jeszcze inwestor który ma 25 % udziałów, czy moje udziału mogę przekazać jemu, czy temu kto posiada większość?
Dziękuję

Do góry stronyOffline

residential

Post #10 Ocena: 0

2011-10-31 00:53:12 (14 lat temu)

residential

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-06-2010

Cytat:

2011-10-30 21:25:46, tom8104 napisał(a):
Ale to niezrownowazenie psychiczne to stwierdzone przez lekarza czy sam to stwierdziles.
Jak to pierwsza opcje bedzie latwiej jak druga to normalka co druga kobieta tak ma ;)

:-]:-]:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,