MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ebay i Self Employed

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

margaritka

Post #1 Ocena: 0

2012-07-11 10:04:14 (13 lat temu)

margaritka

Kobieta

Z nami od: 24-09-2011

Również zamierzam otworzyć sklep na ebayu. Dzieci rosną, kończy się siedzenie w domu, coś trzeba robić.
Może ktoś rozjaści mi kwestię:
- czy zanim zarejestruję się jako SE powinnam od razu otworzyć sklep na ebayu i zarejestrować biznesowe konto czy na początek można spróbować z prywatnego
- czy na PayPalu muszę od razy zmieniać na biznesowe
Jestem bardzo optymistycznie nastawiona, ale wiem że różnie to jest w biznesie, dlatego z rejestracją SE chciałabym poczekać te 3 miesiące.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-08-29 19:26:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dragond500

Post #3 Ocena: 0

2012-10-18 19:57:44 (13 lat temu)

dragond500

Mężczyzna

Z nami od: 18-10-2012

Cytat:

2012-05-29 16:16:35, lukasz8891 napisał(a):
Witam,

czytałem dużo wiadomosci na temat self-employed i ebay. Jednak chcialbym zadac kilka pytan i moze ktoś mogłby odpowiedziec.

Wiem ze jest okres probny na 3 miesiace tzn 90dni. Jednak na ebay są limity/ograniczenia do wystawiania aukcji i co do obrotow. Np. chce zwiekszyc te limity z 10 na 100 w miesiacu ale do tego jest potrzeba przeslania papierow o zarejestrowaniu sie jako np SE. Chyba ze zle to zrozumialem. To w tym punkcje nie mam szans zobaczyc czy moj interes wypali.

W polsce mialem do czynienia z prowadzeniem dzialalnosci jednak dostawców miałem z pobliskich sklepów/hurtowni. Jednak tutaj chcialbym sprzedawac na ebay swoje produkty ale dostawców mieć z Polski np z allegro. W tym punkcie nasowna mi sie myśl jak rozliczyc się z faktóry lub rachunku/paragonu ktory wysle mi sprzedawca z polski w paczce? Przeciez tutaj nie bedzie miala sensu lecz dla mnie bedzie rachunkiem poniesionych kosztów na zakup potrzebnych materiałow. Co w tym przypadku moge zrobic?

Jaką forme opodatkowania podczas rejestracji wybrac? I w jaki sposob sie rozliczac ze sprzedanych rzeczy?

Potrzebuje tez księgowego ktory rozjasni mi troche w głowie na temat tego biznesiku ..;/ Może jakiś kontakt?
Dziękuję za poswiecenie czasu. pzdr Łukasz;-)

Witam, jestem tu nowy ale odpowiedź na te pytania bardzo by mi pomogły i nie musiałbym zakładać nowego tematu.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-10-18 20:48:09 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KrzysztofMajews

Post #5 Ocena: 0

2012-11-09 12:53:42 (13 lat temu)

KrzysztofMajewski

Mężczyzna

Z nami od: 09-11-2012

Można sprzedawać na działalności zarejestrowanej w Polsce (kwestia dostawy, chyba że i tak siedzi się na Wyspach), można też założyć takową w UK. Po prostu musi to być działalność (chociażby SE), jeżeli ktoś chce robić coś więcej niż tylko sprzedawać nietrafione prezenty świąteczne.

A o sklepach internetowych nie myśleliście? Sprzedaż na portalach aukcyjnych i tak do tego prowadzi, bo prowizje zabijają zyski, a ruch w sklepie i tak jest sporo tańszy. Na początku - owszem - portale aukcyjne to często jedyny sposób na pozyskanie ruchu w sklepie, ale z czasem i tak warto zdobywać klientów sklepowych. W Polsce allegrowi sprzedawcy to też coraz lepiej rozumieją, zwłaszcza że Allegro szaleje z prowizjami, podnosząc je 2 razy do roku. A eBay też darmowy nie jest.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,