2012-05-29 16:16:35, lukasz8891 napisał(a):
Witam,
czytałem dużo wiadomosci na temat self-employed i ebay. Jednak chcialbym zadac kilka pytan i moze ktoś mogłby odpowiedziec.
Wiem ze jest okres probny na 3 miesiace tzn 90dni. Jednak na ebay są limity/ograniczenia do wystawiania aukcji i co do obrotow. Np. chce zwiekszyc te limity z 10 na 100 w miesiacu ale do tego jest potrzeba przeslania papierow o zarejestrowaniu sie jako np SE. Chyba ze zle to zrozumialem. To w tym punkcje nie mam szans zobaczyc czy moj interes wypali.
W polsce mialem do czynienia z prowadzeniem dzialalnosci jednak dostawców miałem z pobliskich sklepów/hurtowni. Jednak tutaj chcialbym sprzedawac na ebay swoje produkty ale dostawców mieć z Polski np z allegro. W tym punkcie nasowna mi sie myśl jak rozliczyc się z faktóry lub rachunku/paragonu ktory wysle mi sprzedawca z polski w paczce? Przeciez tutaj nie bedzie miala sensu lecz dla mnie bedzie rachunkiem poniesionych kosztów na zakup potrzebnych materiałow. Co w tym przypadku moge zrobic?
Jaką forme opodatkowania podczas rejestracji wybrac? I w jaki sposob sie rozliczac ze sprzedanych rzeczy?
Potrzebuje tez księgowego ktory rozjasni mi troche w głowie na temat tego biznesiku ..;/ Może jakiś kontakt?
Dziękuję za poswiecenie czasu. pzdr Łukasz
Witam, jestem tu nowy ale odpowiedź na te pytania bardzo by mi pomogły i nie musiałbym zakładać nowego tematu.